Jump to content

incognita87

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je incognita87 objavio

  1. Postovani, molim Vas za odgovor na temu koju sam jucer objavila: podstanarstvo-polog. Za 4 dana cu se morati suociti sa gazdom, a ne znam koja su moja prava... Unaprijed havala za svaku informaciju!! Pozdrav!
  2. Postovani! Decko i ja smo prije godinu dana usli u stan, u samom startu smo dali polog od 250 eura (koji je osiiguranje za vlasnika ako stanari ne ostave stan u onom stanju u kojem su ga nasli, ako ostave neplacene rezije..), redovito placamo rezije, uredni smo. Buduci da u zadnje vrijeme vodimo zestoke rasprave s gazdom, odlucili smo izaci iz stana. U novi stan useliti cemo 1.11. Planirala sam sada 1.10. kada gazda dode, reci mu da polog racuna kao zadnju stanarinu, jer se bojim da cemo ga u suprotnom izgubiti. Postoji mogucnost da on na to nece pristati, a bojim se da nam zbog trenutnog odnosa na kraju nece vratiti polog. Ako i pristane, istog trena ce nas izbaciti na ulicu. Planirala sam cak i platiti rezije mjesec unaprijed i pokazati mu da se osigura da ne ostavljamo dugove, no tek bi onda "dobio krila" da nas se rijesi- podmirene su rezije za mj unaprijed, a ostaje mu i 250e pologa. Na samom pocetku smo potpisali ugovor (samo napismeno, nije ovjeren kod biljeznika) u kojem pise da je dat polog 250e , te da je otkazni rok 30 dana. Ugovor stiti vlasnika, ali i stanara, upravo ako dode do ovakvih sitacija, zar ne?? Napominjem da nas nije ni prijavio, i spremna sam igrati na tu kartu ako bude potrebno, samo ne znam koja su moja prava, i da li ih uopce imam?? Molim Vas za savjet, kako se postaviti u toj situaciji??? Na kraju krajeva, trazim svoje novce!! Unaprijed hvala!
  3. heh, ukradeno je u pon, a osoba skuzila tek u srijedu...i prijavila kradu u srijedu...steta je vec pocinjena, zato i pitam da li ce se moci nesto rijesiti po tom pitanju...ako se ne varam, pokraj nekih bankomata su kamere, pa ako su snimili pocinitelje...makar znam slucajeve kada je osteceni sam morao vracati banci dug koji je lopov ucinio...
  4. postovani, zanima me da li ima ikakve nade za poboljsanje situacije nakon sto je osobi ukraden novcanik i ucinjena steta od cca 13 000 kn...lopov je dizao po par tisuca kuna sa nekoliko razlicitih bankomata. krada je prijavljena policiji, ali steta je vec ucinjena. da li je moguce utvrdivanje da vlasnik kartica nije dignuo tolike novce, te da samim time ne mora vratiti dug banci, jer se iapk radi o 13 000kn...?? hvala za svaku korisnu informaciju...
  5. nije placao alimentaciju jer mama nikada nije nista trazila od njega...jedan odvjetnik mi je rekao da sam unatoc tome sto nije naveden u rodnom listu, mogla se izboriti za svoj dio, ali da sam se javila pola godine unutar citanja oporuke...a nisam se mogla javiti kada mi sestre nisu javile da je baka umrla...! nestale su cim su saznale da ce dobiti nasljedstvo, pa zasto dijeliti na 3 kada mogu na njih dvije.. zato smatram da je to bitna cinjenica u cijelom slucaju. jer da me nisu zatajile, sud bi me sigurno trazio i mogla bi se u zakonskom roku izboriti za svoj dio.
  6. nazalost u rodnom listu pod oca su mi crtce, znaci nije naveden... no i dalje smatram da je LAZ pred sudom i PRIJEVARA koju su izvele moje polusestre dovoljno dobar razlog da pokrenem postupak...ili nije? lagale su o mom postojanju, zar to nije dovoljan razlog za opovrgavanje oporuke??
  7. ispricavam se, ovo je bio tekst za forum na nasljednom pravu...ali ako mi itko moze pomoci, svaka informacija je i vise nego dobrodosla..
  8. molila bih savjet! situacija: moj otac je prije 29 godina ozenio zenu s kojojom je dobio dijete, zatim se rastao od nje, te zivio s mojojm majkom u vanbracnoj zajednici. kada sam se rodila, otisao je od nje, te se vratio prvoj supruzi i dobio jos jedno dijete. tata je umro prije cca 11 godina. u meduvremenu sam se intenzivno druzila sa sestrama. odjednom, one su bez povoda prekinule kontakt. nedavno sam saznala od tatine sestre da je u to vrijeme umrla tatina majka koja je ostavila nasljedstvo koje se dijelilo na njene potomke- budici da je imala sina(mog tatu koji je umro) i kcer, nasljedstvo se dijelilo pola-pola...pola njenoj kceri te pola djeci njezina sina dakle mojim polusestrama i meni. kako su one u to vrijeme doslovce nestale sa lica zemlje, nisam se mogla boriti za svoj dio nasljedstva. teta mi je rekla da je sudac kod ostvainske rasprave pitao postoji li jos koje dijete, a one su me zatajile!!i pobrale svo nasljedstvo koje ih pripada i ne pripada. problem je u tome sto me taat nije priznao kod rodenja, jer da je odmah bi dobila svoj pripadajuci dio. ovako je jedina mogucnost da se izborim za svoje bila da se javim na sud unutar pola godine od citanja ostavinske rasprave, sto sam bila u nemogucnosti jer su sestre nestale i nisu me obavijestile o tome, imaju cak tajni broj na informacijima. posotoji li ikakva mogucnost da trazim svoj pripadajuci dio jer nije rijec o par tisuca kuna....hvala
  9. mislite li da bi bilo pametno da ga jos jednom pitam da potpisemo ugovor (jer mi stvarno ne odgovara da sam prijevaljena na skroz drugom dijelu grada a zivim na stotom...)?? no ja znam zasto on to odbija, jer ako imam ugovor ovjeren kod biljeznika mogu sama traziti porez, bez njega, a onda ce on automatski biti prijavljen jer nije prijavio stanare...mogao bi barem izaci ususret sa neplacanjem pricuve, jer kad se zbroji...vise bi ga izaslo da nakon godine dana mora platiti porez na nas...sto bi mene dakako odusevilo..
  10. puno hvala za informaciju o pricuvi. problem je taj sto smo ugovor napisali i potpisali na obicnom papiru A4 formata, a gazda je vrlo nemaran pa tako vec pola godine oduzuje sa odlaskom javnom biljezniku na sklapanje pravog ugovora. da ne kazem da je prvo bio dogovor da cemo placati stanarinu preko racuna, onda se iznenada njegova zena dosjetila da je ipak bolje da to ne ide preko racuna nego na ruke(i glupom bi bilo dosta da shvati da se boji da sama ne odem prijaviti porez koji mi pripada, a nismo prijavljeni!). sve se bojim kada mu priopcim da nemoram placati pricuvu kako ce ragirati..
  11. postovani, molila bih pomoc! u podstanarskom stanu sam vec pola godine, dala sam polog 250e, uredno placam sve rezije i odrzavam stan. odjednom, gazda se dosjetio da bih ja mogla placati i pricuvu (da napomenem: ulazna vrata stana se nalaze na samoj fasadi zgrade, dakle nemam nikakav kontakt sa stubistem, kao niti moj sanducic koji se nalazi do ulaznih vrata, a zna se da se pricuva placa za odrzavanje stubista-lift, placanje cistacice...). to nije sve, dosjetio se on da bih ja mogla placati i gradsko stambeno komulalno! od prijatelja podstanara sam cula da je placanje pricuve i gsk-a duznost vlasnika stana, a ne podstanara cija je duznost da placa svoje racune (struja, voda, plin, cistoca..) kao sto sam dosada i cinila. molila bih za informaciju ako postoji ikakav zakon o tome sto treba placati vlasnik stana, kako bih potrvdila gazdi da je njegova duznost podmirivanje racuna pricuve i gsk-a?? unaprijed zahvaljujem za svaku korisnu informaciju!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija