Jump to content

subidubi

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je subidubi objavio

  1. subidubi

    osnivanje udruge

    Ideja mi je sa nekoliko prijatelja penzića osnovati udrugu ili nešto slično sa namjenom pomoći u kući onima koji nešto ne znaju ili ne mogu napraviti. Nešto popraviti u kući, obaviti kupovinu na placu, odvesti ih nekamo kamo treba, a oni nemaju auto i treba im pomoć.Nismo prestari, imamo vremena i volje, znam o napraviti puno toga, ali nismo "ljudi od zanata" Željeli ipak nešto naplatiti za ono što učinimo. Ima li prijedloga o modusu organizacije, da li udruga, ili nešto (?) drugo.
  2. Hvala, Moderator! Valjda ću se iščupati nekako. Može kakav kontakt na PM, ako nekaj zagusti?
  3. Heej, mudre glave, zar ste svi odustali od mene?
  4. Dobro, to mi je statusno jasno. Sada me zanima da li ću dobivati od HZZO naknadu za drugi dio porodiljnog ako se odem prijaviti da više nisam u državnoj službi, odnosno ako se prijavim u obrt? Na HZZO su mirekli da se ne smije prekidati, porodiljni, a prijava u obrt bi se smatarala prekidom. Ili sam ja nešto krivo shvatila? Bap me to muči jer imam razičita tumaćenja.
  5. Ali nisam osiguranik po osnovi obrta..... u tome je katch. ili nisam u pravu? Ajde probajte meni zakočenoj(mentalno-što se tiče odnosa sa državnom birokracijom) objasniti...
  6. Ajmo (mudre) glave skupa-situacija ovakva: Part one: obrt osnovan 2006 godine (naslijeđen od djeda) od 2008 godine u sustavu PDV-a nema zaposlenih Part two: vlasnica zaposlena u državnoj ustanovi od 2001, na određeno vrijeme. stalno tako, uz sva moguća izvrdavanja propisa od strane ustanove kao bi je stalno držali na određeno. Part three: vlasnica obrta u kojem nije zaposlena u 2009 godini odlaz na porodiljni, prvih 6 mjeseci bi trajali do 15.01. u državnoj ustanovi joj 31.12.2009 ističe ugovor na određeno. odjavljuju je sa 31.12.2009 Pitanje: kako da se i dalje ostvaruje pravo na naknadu za porodiljni- drugih 6 mjeseci? Na HZZO kažu da se mora prijaviti na Burzu. Na burzu ne može jer ima obrt. Obrt nije u mirovanju-ali roditelji i muž obavljaju potrebne poslove- muž zaposlen u firmi, roditelji u penziji.nitko zaposlen u obrtu. Ako se prijavi u obrt, ne može više nastaviti drugi dio porodiljnog..... Što učiniti, da se ne prekrše zakoni, a da se dobije lova do kraja drugih 6 mjeseci rodiljnog? U državnoj ustanovi ( onoj s početka priče) obećaju posao kada završi tuh drugih 6 mjseci.
  7. Hallo! Nadam se da ti je mama po profesiji knjigovođa, jer inače nećeš moći sama voditi knjige....osim ako si paušalista ( što vjerojatno nisi). Dakle-knjigovodstveni servis. Okrutan život.
  8. Haj, hvala, to sam već napravila, alil je bed što oni daju na uvid evidencije tek "kasnije". kada je već prošlo neko vrijeme od registracije. Bilo bi super naći neku varijantu na trgovačkom sudu, ako netko zna nešto. Koji je prvi trenutak kada se negdje legalno može doći do podataka o novoregistriranoj firmi? Kada se objavi u NN, onda je već dosta vode prošlo ispod mosta...
  9. Da li netko zna kako je moguće najbrže dobiti informaciju o novoregistriranim firmama i / ili obrtima. Imam mali knjigovodstveni servis i vapim za klijentima. A novoregistirane firme baš TO trebaju-mali servis koji će im se posvetiti. Ima li tko informaciju/ideju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija