Jump to content

alokin

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je alokin objavio

  1. Ovako, kao što naslov govori. Naslijeđena je kuća 50-50% nije određeno kome pripada koja polovica. I sada napokon nakon dosta vremena dogovoreno je da se napravi raspodjela(odvjetnik nije sudjelovo) Uglavnom sve smo se dogovorili tko bi šta itd.. Da li je dovoljno otici nase prijedloge ovjeriti kod javnog bilježnika ili treba agnažirati odvjetnika da on to sredi? Uglavnom mi sastavimo prijedlog, pošaljemo drugoj osobi pp pošto je dosta udaljena da se potpiše i ovjeri ili kako? Zanima me kako to funkcionira kada je jedna osoba dosta udaljena.
  2. ok. jos jedno pitanje samo, ako recimo odemo iz gornjeg dijela kuce tj. kata da li ona smije naseliti taj dio sa obzirom da ce ostat neke nase stvari i naravno lokot i jedino mi imamo kljuc od gornjeg dijela ?? posto ona vec sada ima vecu kvadraturu od nas i to dosta vecu.. mi gore imamo i koristimo 70 kvadrata a ona dolje ima 120..
  3. To smo sve probali mirno tj. njen brat i ona ali nejde.. Sudski smo probali i desilo se to sta se desilo.. Pa smo preko odvjetnika to pokusali rijesit, ali.. Odvjetnik odusto tj vise se ne javlja pitaj boga sta se desilo.. (to je vec 2 sa nase strane) Jednostavno kada dode do spora ona se razboli i ode na par dana u bolnicu i te sheme stalno nesto kemija i pokusava.. Treba naci bas sposobnog odvjetnika ali di ga nac to je pitanje. Uglavnom ta zena nema nista, svoje sta je imala je prodala i ovo joj je ostalo ima sina i kcer koji su ajmo tako reci digli ruke od nje, iscicali su ju dok je prodala tu kucicu sta je imala...I zla je osoba uzasno... I sad uopce neznam da li je pametno sa tom zenom koja nema nista za izgubit biti pod istim krovom.. Da li je mozda pametno otic?? ostavit npr stvari neke gore na katu jer ja imam kod svojih mjesta ko u prici.. I rijesavat to sudski ali iz "daleka"? Pa ako nejde milom ici ce tako da ce ona placat sve rezije sama jbga.. Stvarno neznam sta bi drugo vise..
  4. Pozdrav svima nadam se da sam pogodio forum Ovako prvo ne radi se o mojoj familiji nego od zarucnice.. Uglavnom ja sam se sa svojom zarucnicom jos kada su njena baka i djed bili zivi uselio kod njih na kat, sve je bilo super (sve smo placali i sve po je islo po najboljem redu)dok baka i djed nisu preminuli..Djed koji je bio vlasnik kuce nazalost nije ostavio oporuku ciji je ciji dio kuce a on ima kcer i sina.. Nego je ostavljeno u oporuci da se sami podjele ali svako da ima pravo na 50%.. E sada, sin od Djeda tj otac moje zarucnice ima pravo na 50%, a teta moje zarucnice kcer djeda se uselile netom prije smrti Djeda tj njenog oca.. Ta osoba tj ajmo reci Teta je prodala svoju kucu (nekakvu sitnu nikavu) i doselila se ovdje u nadi da bi uzela cijelu kucu tj nagovorila djeda da joj sve ostavi. No ipak nije posluso i ostavio da se podjele samp pise da svako ima pravo na 50%.. Ali tu su nastali prvi problemi, posto si brat i sestra (otac i teta moje zarucnice) nisu dobri nikako se nisu mogli dogovorit.. Mi smo bili priseljeni sudski to rijesit. Ali nije islo tj prvi odvjetnik je bio ajmo reci ne ucen, drugi odvjetnik je bio odlican ali se vise ne javlja pobro je prve dvije pare i izgleda da se ne zeli vise niti javit.. ugl.. ta zena teta od zarucnice je mene htjela izbacit iz kuce i prijetila se govorom naravno ali sam ja svojevoljno pozvo policiju da dode i ugl rekli su joj da ja imam pravo tu biti itd... i odustala je od toga.. Problema je sta mi nikako to nemozemo rijesit i neznam sta da se radi, odvjetnici spori ona udogovlaci preko svojeg odvjetnika.. Ugl ta zena nema radni odnos (od doma ima neki tarot telefon preko kojeg zove) uopce neznam da li je to prijavljeno ili ne no to uopce nije moj proble.. Problem je sta mi placamo rezije pola pola, a ona uplatnice ostavlja sebi, ja sam lijepo zamolio da vidim uplacene uplatnice ali ona uredno to odbija, cak jednom nije platila tv pa smo mi morali umjesto nje, takoder je dosla opomena o neplacanju nekih rezija. A ja i zarucnica uredno to sve placamo svaki mjesec tj.. dajemo njoj da ide platit jer mi nismo niti zlobni niti nista.. ali sta je previse previse je i neznam sta da iskreno radimo vise.. Stan gore nesmijemo napustit da ga ona ne naseli.. Sva sreca pa sam jos uspio odovjit kada su djed i baka bili zivi telfon internet da dolazi na moje ima bar to imam pod nase.. Trrazim neki dobar savjeet sta i kako, i ako ima mozda neki odvjetnik da bi se pobrinuo oko toga, novaca da placam odvjetnika i ostalo imamo i tak to... Molim samo jedan savjet.. Hvala i joes jedno pitanje da li ona nama moze nesto napravit posto sve uplatnice ima kod sebe i ja do toga nikako nemogu doc
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija