Jump to content

servissc

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Tijekom postupka nismo ništa dogovorili šta se tiče priključaka, niti u presudi šta stoji u vezi priključaka. Usmenim dogovorom između nas suvlasnika složili smo se da plin i struju plačamo po pola, za struju smo stavili i kontrolno brojilo, no nakon tri mjeseca drugi suvlasnik je počeo muljati da nema za režije, da će dati drugi mjesec itd. Ja sam morao platiti sve jer je plin i struja glasila na moje ime. Zato sam odlučio odvojiti sve, naravno morao sam to i platiti kao što sam gore i naveo. Volio bih da mi netko kaže svoje mišljenje, imam li pravo tražiti pola iznosa za odvajanje priključaka? Vidio sam negdje da troškovi raskida suvlasništva se dijele na suvlasnike, mislim da i ovo spada u te troškove. Hvala!
  2. Pozdrav svima.. Molim Vas pomoć oko troškova nastalih etažiranjem kuće. Dakle, završen je postupak etažiranja kuće i presudom svaki od suvlasnika (dva suvlasnika) snose troškove raskida suvlasništva na pola. Dakle drugi suvlasnik mi je morao isplatiti pola troškova za vještačenje kuće i pola sudskih troškova. Sada sam u postupku odvajanja režija, priključak plina me košta 6400kn i priključak struje 8000kn, te vode 1400kn. Imam li mogučnosti povrata pola plačenih troškova odvajanja ovih priključaka od suvlasnika? Hvala!
  3. Pozdrav, živimo supruga, ja i dijete u kući 1/2 moje vlasništvo i 1/2 vlasništvo njezine mame koja ne živi s nama. Režije glase na mene, supruga je podigla kredite, a novcu ni traga(sklona je alkoholu, tri puta liječena i opet isto), dakle sam plačam sve režije i stambeni kredit koje iznose cca 4000 kuna. Mogu li prisiliti suprugu da plača pola ili dio režija ili joj jednostavno zabraniti da koristi iste(vodu, plin, struju itd) jer troši sve nekontrolirano, tj. zaspi pa ostavi vodu da teče i sl. Hvala!
  4. Hvala, ali ovo mi nije jasno da može tražiti povrat dijela darovane nekretnine koja je već pet godina i gruntovno i katastarski prenešana na mene, molim Vas pojašnjenje. Sve režije i kreit plačam sam, supruga i njezina mama ne plačaju ništa, mogu li ih prisiliti da plačaju pola režija i kredita? Hvala!
  5. Molim Vas da mi pomognete, supruga mi je darovala pola kuće i ja sam podigao stambeni kredit za uređenje iste(25000e). Sada će doći vjerojatno do rastave, pa me zanima ima li ona opet dio u tome dijelu koji mi je darovala i šta sa kreditom koji ja otplačujem i stvarima koje sam kupovao od novaca šta su mi dali moji roditelji. Vlasnik druge polovice je njezina mama. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija