Jump to content

bodular

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Može li mi netko objasniti st.2.čl.56.ZPP RH! Možda dati i neki primjer? Hvala!
  2. St.2. čl.56. ne daje tu mogućnost! Kad nekretnina leži na jednom sudu onda je st.1. izričit, a ako leži na više sudova onda je isto tako decidiran po st.2. Zar mislite da nekretnina u Zagrebu leži i na području suda u Šibeniku? Time bi se st.2. pobijao st.1. što bi ipak bilo previše!
  3. U zajednici nekretnina imamo: kuću na moru, stan u Zagrebu i komad zemlje u Slavoniji. Jesu li to 3 nekretnine, ili mogu biti i jedna nekretnina? S obzirom na nadležnost sudova? Molio bih komentar! Hvala!
  4. U Šibeniku je pokrenut postupak razvrgnuća zajednice nekretnina koje se nalaze - kuća i komad zemlje u Šibeniku, a stan u Zagrebu. Protustranka je istakla prigovor mjesne nadležnosti suda u Šibeniku za stan u Zagrebu, ne osporavajući njegovu nadležnost nad nekretninama u Šibeniku. Sud donosi rješenje:/citiramo/ Odbija se prigovor da ovaj sud nije mjesno nadležan iz razloga što je riječ o više nekretnina koje leže na području ovog suda, dok se samo stan u Zagrebu nalazi na području drugog suda pa je sukladno čl.56.st.2.ZPP nadležan svaki od tih sudova. Sud odlučuje odmah nastaviti s raspravljanjem o glavnoj stvari pa protiv ovog rješenja kojim je odbijen prigovor protustranke nije dopuštena posebna žalba.(čl.301.st2.ZPP). Može li komentar? Hvala!
  5. Molim za komentar st.1. i st.2. čl.56. ZPP RH
  6. Zanima me što regulira st.1., a što st.2. članka 56. ZPP-a RH?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija