Jump to content

drFreud

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Na nalazu iz bolničke ambulante piše hematom natkoljenice a inspektorica je to prevela kao nagnječenje i podljev u predjelu kuka. (to su medicinski različite stvari ali ne znam da li je to bitno komentirati) OK. Thanks. Ne bih djecu nikako uvlačio u priču. Rasmišljam je li pametno pozvati suprugu da mi bude svjedok?
  2. Hvala svima na zanimljivim odgovorima. Nakon čitanja nebuloze od zakona, duugog razgovora sa odvjetnikom i dvije butelje sa čovjekom koji je sve prošao više puta (manje znam nego prije ali) mogu podijeliti sa vama slijedeće nasilje: 1. tko se prije sjeti -> dobija 2. nasilje se može prijaviti do 3 mjeseca od događaja 3. u slučaju kontraprijave, sudska praksa je da se obadvoje supružnika proglašavaju nasilnicima 4. neovisno o ishodu prve prekršajne prijave, idući puta CZSS pokreće kazneno suđenje Ukratko, felixx je na više mjesta surovo u pravu! O ovome sam pričao sa odvjetnikom ali rezultat bi bio pod 3. Nisam još načisto kako se postaviti na prekršajnom sudu. Upozorili su me da nikako ne spominjem sociopsihološku pozadinu agresije (Ona je zlostavljano dijete razvedenih roditelja i ima problem u kontroli srdžbe. Nije to neka velika i česta patologija ali kada "ispali" bolje je ne biti u blizini. Naš brak traje već 18 godina i imamo troje prekrasne djece koji nas obadvoje trebaju, a najparadoksnije od svega je da se u stvari volimo ali....) Nisam pametan. Mislim da je lažan Platon odgovor o ženidbi dok je ovo ispod istina: MALO RIJEČI - MALO ŠTETE. Previše je lako optužiti bez dokaza, a previše teško dokazati da nisi kriv.
  3. Ne griješite puno ali dopustite sebi i djetetu porod u miru..........nakon poroda i bar 3 mjeseca života u novim okolnostima, donesite konačnu odluku uzimajući u obzir nove okolnosti kao i interese djeteta .
  4. Nakon "uobičajne" rasprave oko manjka novaca u obiteljskom budgetu, pritisnut u kut i vidjevši njene ruke pred svojim očima - stisnuo sam joj ruke pa onda i blokirao noge jer nisam htio da da me mlatne kao prije par dana. U tom naguravanju je pala na stolicu ali do međusobnog udaranja nije došlo. Taj događaj smo zaboravili (1.12.09.) nastavivši trošiti iznad mogućnosti, u ljubavi i slogi na način naš domaći. Iznenadio me poziv na Policiju prije par dana i onda sam tek otkrio da je voljena ženica otišla 8.12.09. na hitni prijem kirurgije obližnje bolnice gdje je izjavila da je žrtva nasilja od poznate osobe i dijagnosticirana joj modrica na natkoljenici. Policajka na saslušanju, prošli tjedan, me gledala poput serijskog silovatelja i niš mi nije povjerovala te uputila prijedlog sudu da me kazne uvjetnom kaznom zatvora uz psihosocijalni tretman radi natučenja kuka i krvnog podljeva (čega nema u medicinskoj dokumentaciji). Molim za savjet oko nastupanja na sudu i što izjaviti pred sutkinjom? (samo mi nemojte savjetovati da ispričam istinu kako bi nas sud obadvoje kaznio pa mi ostali bez posla pa će nas djeca uzdržavati-cinični savjet iz CZSR). Ja sam zaposlen u bolnici na određeno do 10-og mjeseca i moram donijeti uvjerenje o nekažnjavanju za nastavak ugovora, mila ženica radi u srednjoj školi na neodređeno ali nju nikako ne bih teretio niti uvlačio u slučaj jer jedan dan me mrzi a sutra voli kako to samo naše ženice znaju (imamo 3. djece). Kako se postaviti i što izjaviti na prekršajnom sudu kako bi prošao bez ili uz kaznu koja se ne vidi u uvjerenju o nekažnjavanju?
  5. Zanimljiva rasprava i šteta što ste prešli na osobni nivo. Ima li itko podatke o Depardeu case ili općenito je li netko negdje dobio spor oko bolničke infekcije?
  6. Hvala ponovo na savjetima.. Zaboravila sam pitati treba li Punomoć ovjeravati kod bilježnika? Iako dobronamjerno sugerirate, ne bih uzimala odvjetnika jer je "pouzdani" odvjetnik naplatio pola moje doktorske plaće za Ugovor o doživotnom za koji mi je sudac rekao da je prastara špranca od koje neću imati nikakve koristi. Radi se o klasičnom dalmatinskom bratoubilačkom ratu oko ostavine i već izolacijom jednog "kolabracionista" iz deala, omogućiti ću da se 5 normalnih ljudi dogovori ma što jedan megaloman (umirovljeni odvjetnik) pokušavao. Hvala lijepa još jednom, doista ste zlatni.
  7. Hvala najljepše na iscprnom odgovoru. Još me samo brine ovo stručno zastupanje: Radi se o ostavinskim postupcima iza smrti sestre i brata od moje majke gdje je majka jedan od nasljednika - mogu li ja u tim parnicama biti njen zastupnik ili trebamo odvjetnika? Hvala još jednom.
  8. Majka se bratu(odvjetniku) potpisala na prazan papir prije x godina. Nedavno je otkrila da je zastupao svoje a ne njene interese i sada želi meni dati punomoć za zastupanje kako bi dijelom ispravili nepravdu. Majka je stranka u nekoliko ostavinskih rasprava. Znam za obrazac punomoć u NN ali mi nije jasno kako sastaviti Opoziv punomoći tj. nema nigdje šprance. Obzirom sam pravni analfabeta, molim za odgovore: 1. Mora li Majka opoziv punomoći ovjeriti na sudu ili kod bilježnika 2. Mora li se u Punomoći navesti broj svake parnice ili je dovoljno jednom općenitom rečenicom pokriti sve aktualne sporove Forum je izvrstan, moja šteta što sam ga tek nedavno otkrio. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija