Jump to content

545

Korisnik
 • Broj objava

  20
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. recimo ja kao fizička osoba (obični smrtnik, iako u procesu otvaranja obrta, valjda to ne privlači dodatnu pažnju na mene) hipotetska situacija: uplatim si sam na bankomatu ili u banci gotovinu na svoj račun tekući 2500 kn svaki mjesec, prebacim to na žiro, dignem sa žira, recimo da mi je to besplatna opcija prijenosa novca iz jednog u drugi grad poznaniku koji ima moju žiro karticu, dok me ne hapsi porezna koliko je to opasno
 2. Ako sam sebi uplaćujem keš na tekući ili žiro, ili prenosim sa tekućeg na žiro i obratno, ili opet skidam te iznose s tekućeg ili žira čega se trebam paziti, postoje li nekakvi limiti oko oporezivanja, neki minimum nakon čega počne preispitivanje izvora i slično?
 3. Gdje ima u zakonu detaljno što se smije i koliko prodavati u oglasu i koliko se smije toga naručivati iz Kine. Ako mi dođe neka pošiljka iz Kine da li carina to negdje bilježi po imenu koliko toga je na moje ime stiglo ako je pošiljka stigla bez carinjenja. Ili ako imam nešto kupljeno kod nas i imam račun za to kakva su zakonska ograničenja ili obveze u prodavanju toga na oglasu? Ako sumnjam na to da je neki djelatnik carine telefonski mene ispitivao i snimao bez mog znanja kao kupac za neki predmet ili uslugu, mogu li imati kakvih problema ako sam potvrdio da uslugu mogu obaviti ali ta kupnja/usluga nije obavljena?
 4. Pisat cu u prvom licu da bude lakse i meni za pisati i vama razumijeti. Kratka verzija: Dolaze mi kupci na kucni prag nezadovoljni nakon kupnje mojeg predmeta iz oglasa te prijete da ce zvati nekoga iz obitelji u policiji, dok sam pokusao normalno razgovarati s njima iscenirali su da sam ih napao nožem poceli vikati i pozvali policiju koja je stigla. Dao sam policiji svoje podatke. Policija je vidno bila na njihovoj strani takoreci te je putem motorole/ telefona prijavila neku pricu u stanicu koja je razlicita od istine i koja me ozbiljno optuzuje za napad nozem. Sada me zanima trebam li ista ciniti po tom pitanju, neovisno o tome stiglo ili ne stiglo nesto pismeno na moju adresu? Duga verzija Prodao sam predmet preko oglasa, prethodno pokazavsi realne slike kako izgleda izvan pakiranja te nudio jos slika ili da se raspakirani proizvod vidi uzivo prije, sto je kupac odbio i dosao preuzeti zapakirani proizvod bez dodatnih provjera. Kasnije kupac zove da hoce vratiti proizvod uz prijetnje da ce zvati nekoga iz obitelji u policiji, i bez mojeg pristanka dolazi na kucni prag. Izađem van pokusam normalno porazgovarati, objasniti da je viđeno i kupljeno bez ikakvih obmana i da je njiihova greska sto su kupili nesto drugačije od njihovog viđenja. Iako je i na pakiranju kutije realna slika proizvoda. U đepu sam imao novac spreman da vratim ali s obzirom da su poceli raditi scene i vikati pred susjedima, izgubio sam volju za vracanjem novca. Nakon prijetnji policije meni raznim tuzbama carinskim zbog "trgovine" i za napad nožem i prakticki uvjetovanjem da vratim novac odlucim vratiti novac i raziđemo se.
 5. Ažurirano To s prijamnikom je kolko znam stara metoda, je li potrebna uopće zezancija oko toga, pogotovo što nemam niti prijavu sa podatcima prijamnika, niti sami prijamnik? Pretpostavljam da na potvrđenoj povratnici negdje treba pisati da se radi o odjavi kako ne bi bilo zabune ako uopće postoji rubrika za to što se nalazi u pošiljci. Ne postoji mogućnost da mi na licu mjesta daju potvrdu o izvršenju odjave? Naravno ne smijem zaboraviti niti punomoć kod bilježnika da mogu obavljati ta sudska xxxxx bez pretplatnika na kojeg glasi? Punomoć moram napraviti i za podizanje pošte? Naravno moram i susjedu angažirat i napravit rezervni ključ za poštu, možda čak i podmitit poštara i djelatnice u pošti da mi jave kada stigne. Možda bi mi se bilo pametno prije svega savjetovat sa odvjetnikom koji me misli zastupat u budućim ovršnim prijedlozima da se upozna sa mojom dodatnom problematikom oko punomoći? Samo se nadam da će i to savjetovanje uračunati u buduće naknade koje će skupljati od sudova. Trebam li ja onda ići na sud ako imam odvjetnika ili on to obavlja sam, ili se to poštom obavlja, ili kako to ide? I dalje me muči što ovisim o tom žutom papiriću od poštara, nek se zagubi, ne završi u sandučiću, vjetar ga odnese, ili ne mogu dobiti slobodan dan, eto meni problema i troškova za 5 godina plaćanja pretplate i to odjednom. Nekako mi je to previše sve varijabli i nesigurnosti I zašto ima odvjetnika koji krpaju kraj s krajem kad ima stotine tisuća pretplatnika koje mogu rješavati i ubirati zaradu
 6. hoćeš reć da će Hanžeković i HRT ipak razmislit drugi put kad budu morali platit odvjetničke troškove? zašto nisam upisao pravo, mogao sam se obogatit na tome mislim da ću se ipak onda odlučit za odjavu, samo moram riješit tu punomoć da mogu umjesto pretplatnika na koga glasi rješavat to, i angažirat susjede za poštu po potrebi i pomirit se s tim da mi nekad može ljetovanje propast ili će me koštat 100 eura više za put do zg i nazad opet a o inozemstvu ne smijem ni pomislit onda dok god ne vidim da je hrt odustao zapravo
 7. užas kad promisliš 80kn nije ni puno mjesečno ako uračunamo da za to imaš slobodu zbilja je na granici isplativosti da bi se zezao s tim, trošenje vremena i goriva za sud, uzimanje slobodnog dana s posla, hitno putovati nazad s mora itd. al kad se sjetiš da nakon 30 godina plaćanja tog smeća možeš kupit rabljeni auto, ipak nije svejedno
 8. Znači u slučaju da odem npr. na more na 2 tjedna i baš onda me potrefi ta ovrha, onda mi nema pomoći? Je li moguće nekako "automatizirati" taj postupak borbe s HRTom da ne zahtijeva angažman niti trošak odjavljenog pretplatnika?
 9. 4) Ako oni odluče slat račune jer nisu uspjeli obavit provjeru nepostojanja prijamnika postaje li odjava automatski nevaljana? 0) Gdje/kome prijaviti opunomoćenika za podizanje pošiljke u ime odjavljenog pretplatnika? Što ako se ne podigne pošiljka u tih 5 dana, ide li automatski nakon toga ovrha?
 10. 0)Ako/kada dođe prijedlog za ovrhu i bude se trebalo dokazivati na sudu da je odjavljeno, kako riješiti problem što osoba na koju glasi pretplata često bude na putu i nije u mogućnosti osobno doći na sud ili možda uopće primiti poštu ako treba osobno potpisati? Što ako treba potpisati za primitak toga, i ne preuzme se ta pošiljka, može li ovrha proći? Može li netko drugi u ime pretplatnika poslati dokaz o odjavi? Je li HRT dužan dati potvrdu da je odjavljena pretplata ako se odjavi osobno kod njih? 1) S obzirom da je način odjave koliko sam shvatio proglašen neustavnim kako to da odjavnica i dalje sadrži te neustavne dijelove. 2) Ukoliko u odjavnici maknem ono što mi se ne sviđa odjava neće vrijediti? 3) Ako odjavim po njihovoj odjavnici u kojoj im dozvoljavam to sve što mi se ne sviđa(dozvola kontrole i mogućnost pokretanja pretplate po njihovoj želji) mogu li se i dalje obraniti od ovrhe dokazivanjem da je HRT primio moju odjavu? 4)Na koji način dokazati sudu da je HRT zaprimio moju odjavu? Povratnica potvrđena dokazuje samo da su primili neku poštu ali ne i koju točno. 5) Može li se uzeti odvjetnik koji će se baviti svim tim problemima umjesto pretplatnika te uzimati sudske troškove kao naknadu za to? Ukoliko ima netko takav neka se slobodno javi.
 11. ima li kakvih novosti po ovom pitanju je li moguće da netko dozvoli da se zbog iste stvari povlačiš po sudu 4 puta? ima li neko rješenje za to?
 12. za prirez zapravo i nema razlike 10% za zadnje 2 godine koliko shvaćam cijela problematika potječe od toga što je za zadnju godinu dohodak veći od odbitka, iz čega nastaje porezna osnovica(4.) za razliku od godine prije kada je nije bilo upravo zbog negativne razlike ali i dalje ne shvaćam o čemu se tu zapravo radi i ima li riješenja?
 13. porezna ne zna, općina ne zna, šta sad, kome se obratiti? u poreznoj samo zna reć da je tako svima ove godine radi se o petrinji
 14. kao što se vidi na prvoj slici trebalo je biti 1479 na drugoj se vidi da je stiglo 792 da nije to vezano sa ovim na trećoj slici: prirez obračunat temeljem općinske odluke ? Ili ovo razlika poreza 37.3 (3) Godišnji porez na dohodak utvrđuje se prema poreznoj osnovici iz članka 6. ovoga Zakona, a od utvrđenoga godišnjeg poreza odbijaju se iznosi plaćenog predujma poreza po svim iskazanim dohocima prema članku 5. ovoga Zakona te utvrđuje razlika za uplatu ili povrat poreza. trebam li zvati općinu? ne znam isplati li mi se žalit, opljačkalo me za 700 kn već, još ako platim 50kn za tu žalbu bezveze a dobijem k.
×
×
 • Napravi novi...