Jump to content

creatin

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. creatin

    garaza

    Ovo cu svakako trebati istraziti i provjeriti, hvala vam na informacijama
  2. To sada o podjeli troskova na stanove ili po kvadratima je nejasno. Kazete onaj sa stanom od 100 m2 ce koristiti stan vise, nebih se slozio. Slozio bih se da se podijele troskovi po broju stanara. Jer ne koriste kvadrati dizalo vec stanari. Slicnu situaciju imamo s ugradjom digitalnih vodomjera gdje se "prijeti" da ce uslijed razlike na pojedinacnim vodomjerima i glavnom vodomjeru potrosnja biti podijeljena po stanovima po broju kvadrata. Cemu po kvadratima, zasto ne po broju stanara.
  3. creatin

    garaza

    Dragi forumasi, garazu smo kupili pocetkom 80-ih godina u zapadnom dijelu grada, nasa i garaza drugih susjeda nije uknjizena, odnosno u gruntovnici nemamo upisano vlasnistvo 1/1. Garaza je kupljena od Stanograda, pokusao sam ih kontaktirati na brojeve telefona koji se nalaze na njihovom webu, ali se brojevi ne koriste, da li ta firma jos uopce posluje? Koji je postupak za pokretanje uknjizbe takvih nekretnina u gruntovnici? Da li mozete preporuciti nekoga tko bi vodio taj cijeli postupak?
  4. Prije 2.5 godine sam kupio garazu, bila je u derutnom stanju, bivsi vlasnik ju je vrlo povoljno prodavao. Nakon par mjeseci stize rjesenje o placanju poreza na iznos naveden u ugovoru s time da je navedeno kako porezna moze jos doci u procjenu garaze. Nakon 2.5 godine stize rjesenje da se javimo u poreznu jer su oni na temelju naknadne procjene (nitko garazu nije dosao pogledati, u medjuvremenu je obnovljena) ocijenili da treba doplatiti jos poreza. Da li je to normalno? I mislim nakon 2.5 godine? Sto da sam garazu u medjuvremenu prodao i otisao van zemlje? Ima li kakve zastare, nije problem u placanju vec cisto da se nakon 2.5 godine netko sjeti da trebamo nesto doplatiti.
  5. Hvala na odgovorima, kuca jos nigdje nije upisana, nema papire kao ni kako je navedeno 80% kuca u mjestu. Nalazi se u gradjevinskoj zoni, ali je zbog promjene vodstva opcine sve stalo u vezi dozvola i ceka se da to krene, to traje vec nekoliko godina. Moze li se ikako prijaviti poreznoj postojece stanje, nije nam u cilju nista skrivati i neprijavljivati vec sve uredno platiti.
  6. Kuca na moru, nema gradjevinsku dozvolu kao ni 80% kuca u mjestu, papiri su u obradi, ali treba proci gup i tako vec par godina. Da li se moze ikako "legalizirati" objekat zbog iznajmljivanja, nikome nije u cilju da se skriva, vec da se uredno plati porez, prijavi gosta, plati boravisna pristojba i davanja koja su vec potrebna. Ima li netko slican slucaj, moze i na pm.
  7. Nabavljam dosta za osobne potrebe i za frendove razne tehnicke robe, od laptopa, maticnih ploca i svega ostaloga, narucujem jedan po jedan paket koji dolaze u razmacima od po par dana. Zadnji puta mi je g. na carini rekao da to vise nije za osobne potrebe vec da ce me slati spediteru, a onda je jos nesto spomenuo poziv od trgovackog suda. O cemu je rijec mi mozete reci, da li bi na sudu mogao imati problema (ako me budu zvali), jer kao za tolike kolicine kolike narucujem bi trebao imati obrt. I jos nesto, ako je paypal racun pisan na istu osobu, a paket adresiran na drugu osobu, da li se carini na osobu koja je platila (paypalom) ili na osobu na koju paket glasi? Jer svima poznatima placam preko paypala narudzbe na internetu pa da nebi bilo kakvih problema.
  8. creatin

    Prodaja suvenira

    Hvala lijepa na informaciji
  9. creatin

    Prodaja suvenira

    Bavili bi se prodajom uvezenih suvenira na podrucju Dalmacije za vrijeme turisticke sezone. Imamo u planu svaki dan obici po jedan grad i prodati nekoliko artikala. Kakve su nam sve dozvole potrebne i od koga. Da li je to moguce tako izvesti ili se dozvola ishodi samo za jedno podrucje i u njegovim granicama se mozemo baviti prodajom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija