Jump to content

Janica

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Rješenje je originalno, sama sam sudjelovala u njegovoj izradi odnosno modifikaciji i doradi prvobitnog dizajnerskog prijedloga. Registrirala ga nisam, očito sam bila u zabludi misleći da je registrirani naziv tvrtke automatski zaštićen registracijom na Trgovačkom sudu (da, predmet plagiranja nije samo vizual nego i naziv). Moja firma je iz Hrvatske, plagijator nema registriranu firmu nego prodaje proizvode na crno preko društvenih mreža. U Hrvatskoj. Hvala za savjete
  2. Naša je firma (d..) prije nekoliko godina od dizajnerice naručila logotip i izradu vizualnog identiteta, za što postoje dokazi u obliku ugovora o autorskom djelu. Neki dan smo na društvenim mrežama uočili stranicu vrlo sličnog naziva i logotipom koji je gotovo kopija našeg (razlikuje se u nekim detaljima, ali oblikom i nazivom neodoljivo podsjeća na naš). Kome se možemo obratiti za zaštitu našeg vizualnog identiteta? Kojoj instituciji možemo prijaviti navedceni incident? Unaprijed hvala na odgovoru.
  3. Radnik daje prijedlog sporazumnog otkaza. Prijedlog je prihvaćen, no još mu/joj nije ponuđen dokument na potpis. Trenutačno u dogovoru s poslodavcem koristi godišnji odmor do datuma prestanka rada. U to vrijeme razboli mu se dijete te mora na bolovanje radi njege djeteta. Odgađa li se datum prestanka radnog odnosa za trajanja bolovanja ili ne?
  4. Tražim odvjetnika za radno pravo.
  5. Direktorica i vlasnica d.. bez zaposlenih cijelo je vrijeme zaposlena u drugoj firmi. Sad je odlučila dati otkaz u toj drugoj firmi i zaposliti se u vlastitoj firmi, ali na minimalac jer si veću plaću neće moći priuštiti, barem ne na početku. Je li to uopće izvedivo? Smije li se ona kao VSS zaposliti na minimalac? Koliki bi bio ukupni mjesečni trošak za njenu plaću (zajedno s doprinosima) u slučaju prijave na minimalac? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
  6. Poštovani, molim vas da mi savjetujete što da poduzmem sa sljedećim problemom - slučajno sam doznala da je stanoviti obrt bez mojeg znanja i ikakvog mojeg dopuštenja preuzeo moj autorski rad - naslovnicu bloga koji uspješno pišem već pet godina i koji ima brojne sljedbenike - i na osnovi njega izrađuje tiskane materijale koje prodaje, čak ih i otvoreno reklamira na svojim web stranicama - preuzeti su i grafički elementi i slogan. Postoji li način na koji mogu tražiti odštetu odnosno naknadu za ovo? Kome ih mogu tužiti? Kakve su prognoze pozitivnog rješenja slučaja? Hvala unaprijed.
  7. Najljepše zahvaljujem na odgovoru, upravo mi je to trebalo - detalje sam Vam napisala u PP
  8. Hvala na brzom odgovoru, idem sad malo proučiti taj zakon, pa ako mi i dalje ne bude jasno, poslat ću kolegici PM
  9. S obzirom na to da ne znam gdje bih postavila ovo pitanje, mislim da je ovaj forum idealan jer vjerujem da okuplja stručnjake koji bi mi znali pomoći i odgovoriti na pitanje: Postoji li neki zakon ili pravilnik koji regulira minimum prostora potrebnog za obavljanje određenog posla? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija