Jump to content

Citadela

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, nastavljam se na temu jer bila bih zahvalna ukoliko je moguće ustupiti mi na daljnje korištenje primjerak Zahtjeva/Tužbe za povećanje uzdržavanja za maloljetno dijete. Naime, rješenjem Općinskog suda od 2010. godine obvezniku uzdržavanja dodijeljen je min. iznos uzdržavanja u visini od 925,00 kuna, te bih zbog povećanih potreba djeteta zatražila izmjenu iznosa. Ujedno, u tom se razdoblju do danas izmijenio niz okolnosti - između ostalog proveden je i ovršni postupak nad osobnim dohotkom obveznika uzdržavanja zbog neplaćanja uzdržavanja. Međutim, obveznik uzdržavanja zadnjih nekoliko godina radi u inozemstvu, ima inozemni račun o kojem nije dostavio podatak Sudu i time je onemogućena daljnja ovršnost presude. Ponovno neredovito i još u manjim iznosima sudjeluje u uzdržavanju djeteta, a viđanja u velikoj mjeri izostaju. Moje bi pitanje bilo treba li u Zahtjevu/Tužbi za povećanje uzdržavanja navesti i ostale nove okolnosti, te bi li Sud po službenoj dužnosti mogao prethodni ovršni postupak naložiti nad inozemnim računom obveznika uzdržavanja. Hvala unaprijed.
  2. Poštovani, molim preporuku za odvjetnika, područje Zagreba, centar-istok Radi se o pokretanju spora za diobu bračne stečevine, više o tome na temi: http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503336629&forum=21 Cijenjene preporuke molim na pp Hvala
  3. Veliki pozdrav svima. Pročitala sam dosta tema ovdje na temu diobe bračne stečevine, no svejedno molim savjet za moj slučaj. Naime, od rujna 2000. do travnja 2005. sa suprugom sam živjela u vanbračnoj zajednici, tada je sklopljen brak te je bračna zajednica trajala do srpnja 2009. godine, od kad sam ja sa maloljetnim djetetom podstanar u iznajmljenom stanu. U tijeku je postupak razvoda braka temeljem tužbe. U travnju 2006. godine postajem nositelj hipotekarnog stambenog kredita za adaptaciju kuće, koja je tad bila u vlasništvu suprugovih bake i oca u omjeru 1/2, dok je suprug darovnim ugovorom početkom 2009. godine postao vlasnikom polovice kuće u prethodnom vlasništvu njegove bake. Za navedeni kredit posjedujem dokumentaciju, izuzev računa za adaptaciju kuće, koji su ostali u vlasništvu supruga (većina računa o izvođenju radova ili kupnji ne glasi na moje ime, možda tek neki manji broj). Obzirom na postupak razvoda, moj je prijedlog suprugu da dogovorno prebaci obvezu kredita za kuću na svoje ime, no on meni odbija pravo bilo kakvih potraživanja, te nije spreman na bilo kakav oblik dogovora. Za sva prethodna ulaganja u stambeni prostor (prije kreditne obveze) pretpostavljam da nemam pravo potraživanja. Istovremeno, suprug je nositelj gotovinskog nenamjenskog kredita od 2008. godine, za kojeg ne znam u koje su svrhe utrošena financijska sredstva, tj. ne mogu to dokazati. Molim savjet u kojem smjeru krenuti, da li podnijeti tužbu? Na temelju kojih činjenica? Što za mene znači njegova kreditna obveza? Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija