Jump to content

mare1986

Korisnik
  • Broj objava

    32
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Bok ljudi. Molim vas, tko ima, skriptu za polaganje ispita za VSS na mail: marija.cehko@gmail.com Hvala i sretno svima s učenjem!
  2. Bok svima! Imam jedno pitanje, malo je složena situacija. 1.7. 2009. godine tata mi je umirovljen s čina pukovnika i imao je pravo birati hoće li mirovinu po članku 6.a ili članku 6. Naravno, kako bi uspio riješiti neka dugovanja, kredite, školovati mene i sestru uzeo je tu famoznu otpremninu koja zaista nije bila toliko velika da bi se obogatio ili riješio sva egzistencijalna pitanja, zapravo, ni blizu. S vrlo visoke plaće došao je do toga da prima mirovinu 3200 kuna. Nemojte me krivo shvatiti, znam da je ta mirovina veća od plaća mnogih koji rade, o mirovinama da ne govorim. On je vojna osoba bio i prije osnutka HV-a, završio je vojnu akademiju uz tehnički fakultet te mu je i taj staž priznat, no sad ga zanima postoji li mogućnost da preda zahtjev da mu se mirovina obračuna sukladno članku 6. Zakona, a obzirom da ispunjava uvjete. Ja se ne bavim radnim i mirovinskim pravom stoga pitam prije nego počnem ozbiljno kopati po ovom pitanju, ukoliko ima netko tko taj dio prava i prava branitelja poznaje bolje i može mi dati određene smjernice. Bila bih zahvalna na svakoj pomoći. Lijepi pozdrav, Marija
  3. Bok ljudi! Ako tko ima, molim vas, neka mi pošalje skriptu za pripremanje DSI - VSS, mjesto pravnika. Imam zakone, ali bih htjela vidjeti i pitanja koja se postavljaju. Mail za skriptu: marija.cehko@gmail.com Hvala! Pozdrav, Mare
  4. Jel tko primio kakve informacije s faksa? Čula sam da su dobili za trgovačko-specijalistički smjer poziv da se dođu upisati ovaj tjedan, a nemam pojma jesu li zvali za druge smjerove. Ja sam se prijavila za međunarodno i građansko, pa nemam pojma jel to što me ne zovu znači da nisam upala ili nisu još sve pregledali. A želim im plaćati 8500 kn po semestru.. Neće valjda reći ne tolikoj lovi, hehe!
  5. Ovakve mi se vijesti sviđaju na kraju radnog tjedna! Hvala puno kolega!
  6. Pozdrav svima! Vidjela sam da je objavljen natječaj za poslijediplomski specijalistički i doktorski studij na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Zanima me zna li tko postoji li zainteresiranost za međunarodno javno i privatno pravo, a obzirom na činjenicu da sam čula da se studij ne održava ako nema dovoljno kandidata? Također me zanima je li moguće upisati drugi studij ako se studij na koji sam se prijavila ne bude održavao? Hvala.
  7. Računajte i na mene! Vrijeme je da uzmemo stvar u svoje ruke i pokažemo da je naša budućnost zapravo u našim rukama!
  8. Hvala!! Od sad se svi trebamo držati ovoga i prestat o tim kopijama, bit svega nisu kopije ili ovjerene kopije već ono što piše u tim papirima i ono što imamo u glavama, i zato, sretno svima!
  9. Jedni tvrde da treba ovjeriti, a drugi da ne treba.. A ako ćemo baš čitat tekst onako kako je napisan, tada svi vidimo da je jasno da se izraz ovjerena kopija nigdje ne spominje, i zato im neću poslat ovjerene dokumente, a ako me unatoč uspješnosti prilikom studiranja ne pozovu na testiranje, napravit ću bunu jer mi je dosta natječaja namještenih za nečije kćeri i sinove. Ja nemam 250 kn za ovjere, a iz principa ih ni nedam, čak i da imam.
  10. Mislim da je to sa ovjeravanjem prava glupost jer je očito da je njihova greška što u natječaju nisu naglasili da preslike trebaju biti ovjerene. Poslat ću im neovjerene kopije iliti preslike jer ne namjeravam bacati novac u vjetar jer u ministarstvu neznaju kako napisati natječaj. Svakim danom me naša situcija sve više neugodno iznenađuje.
  11. Bok! Zanima me kakva je to potvrda o ocjeni iz diplomske radnje i duljini studiranja? Još nisam imala promociju, pa nemam originalne papire, a za jedan natječaj ranije dobila sam na faksu prijepis ocjena gdje piše i ocjena iz diplomskog rada! Hvala!
  12. Ma katastrofa.. U biti, važno je imati dobru vezu, a ne biti dobar student.. No, iako svaki put znam da su ti natječaji namješteni, šaljem životopis, zamolbe.. sve uzalud. Ali, navodno nada umire posljednja, a svi znamo što je nada u ovakvim vremenima.
  13. Bok! Evo adrese, našla sam je na stranici HOK-a: Gredička 23 10000 Zagreb. Dobre vijesti pred Uskrs, čak nekoliko ureda zapošljava vježbenike. Pozdrav!
  14. mare1986

    SAFU?!

    U potpunosti se slažem s Majesty.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija