Jump to content

hitechservis

Korisnik
 • Broj objava

  23
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O hitechservis

 • Rang
  Marko Erceg

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Pozdrav i molim savjet... Naslijedili smo nekretninu tj vise njih ali cine kao jednu cijelinu tj sve su jedna uz drugu.... Na ulazu u moju k.č je kapija koja je sluzila nekad davno za nas i za susjeda tj. Tuda smo ulazili i susjed i mi sa blagom...njemu od te kapije treba 10m do njegove parcele a meni treba preko njegove parcele do jedne od mojih tri....i sada nasi stari su se dogovorili kojih vise nema:neka ova kapija ovdje (koja je na mojoj cestici)bude zajednicka da ulazimo skupa,a ti ces meni dati prolaz preko tvoga kao ja tebi preko moga i da mogu staviti ja kapiju kuda cu ja ulaziti u moju parcelu....i tako je to islo dok je bilo zivotinja e sada nakon 30g druga kapija tj moje vise nema i sujsjed je stavio zicu na mjestu bivse kapije...punac lud pokida.zice...i naravno svada... E sada u selu nema.vise zivih svjedoka da je tako bilo a i jedino smo mi i isli tuda.....i susjed ne priznaje vise da je bio nekad tu portun...i u raspravi ja mu kazem gle ti ulazis preko moga do svoga i ako nedas da ja ulazim preko tvoga do moga ja cu zakljucati prvu kapiju...i naravno on ce meni pokidati lokot i tako u krug....te naravno on svojata prvu kapiju i tvrdi da se tu uvijek islo i da tu svi idu...a ako tko ide,ide jedino on i ja ili koji lovac.... Imam li ja pravo zakljucati kapiju ili je ukloniti i premjestiti drugdje recimo ,jer mi je potpuno svejedno gdje ce biti da budem iskren.iako mi nije to cilj ali eto sta je tu je??? Ujedno mislim da.i on ima mogucnost dolaska na svoju parcelu drugim putem tipa 15m dalje samo treba napraviti ulaz... kao i ja vjerojatno 50m dalje preko svih svojih parcela....tako da.mi nije jasno cemu tjerati inat ali eto oni tvrde tuda se uvijek islo a ovdje nije bilo nikakvog ulaza!!!?? Dali imam pravo zakljuvati taj prvi portun koji je na mome ? Hvala
 2. A kako se uskladuje to stanje koje je različito??? Od.kud krenuti,koje papire "dignuti" ,naci ,priloziti i gdje se javiti da se to pokrene. i mogu li ja to raditi umjesto njega kad mi daruje ili umjesto njega prije nego daruje sta je pametnije...
 3. Pozdrav Zamolio bi strica da mi daruje komad zemlje (obecao mi jednom prilikom) ali u biti na katastru je vlasnik on a na sudu upisani svi koji imaju nase prezime tipa blizi rod.... Sada mene zanima koji je postupak ili put da se to rijesi,gdje se to pocinje rijesavati uopce,od kud krenuti... On bi meni kao darovnim ugovorom darovao tu kč česticu ako uopce i moze to napraviti?
 4. Molim te sta je to čl 579 zoo? A ako se u UDU stavi "sva njena imovina" dali i tada moze tužbom dokazivati njen dio ili nema sta dokazivati? Jer u tom slučaju logički ispada da onda ja kao davatelj uzdrzavanja imam pravo na 1/2 tatinog stana iako to ne zelim ili bi morao prvo to tužbom dokazivati da bi postao vlasnik 1/2 stana jer to mi ne pada na pamet!!! Bit je da je zelja roditelja da brat ne dobije ništa. A tatin stan se ne bi dirao nikakvim ugovorima za sada...
 5. Pozdrav Moji roditelji su u braku stekli stan kojeg je vlasnik otac 1/1 i kucu kojoj je vlasnica majka 1/1....imam brata...tata i mama samnom rade ugovor o dozivotnom uzdrzavanju....u ugovoru smo napisali da je predmet samo kuća ,iako imaju u braku i stan: koji nije predmet ovog ugovora...u ugovoru se zaključuje da je kuca bračna stečevina i vlasnica daje tu nekretninu u zamjenu za DU sa time da je primatelj i tata koji ima pravo plodouživanja do kraja svog zivota i stanovanja, te o kojem se isto tako brinem znaci i on je primatelj uzdrzavanja i ja postajem vlasnik tek kad oba dvoje umru... cilj je da bratu ne ostane nista od kuće jer po mami i tati nije zasluzio nista... e sada glavno pitanje moje je : ako umre prva mama kuca nece uci u ostavinsku raspravu, a dali ce stan koji je na tatu 1/1, uci u ostavinsku raspravu iza njene smrti?? Jer ni tata ne bi volio da bratu dopadne dio stana dok god je on ziv, a stan za sada on ne bi stavio u UDU....a mi smo sami u UDU konstatirali da je kuca bračna stecevina po pola... Hvala na odgovorima.
 6. Hvala ,ako budem isao u tom smjeru svakako javim rezultat za sada pustamo da se sve slegne....pa idemo u akciju! Hvala za sada svima!
 7. To sam pokusao izbjeci jer navodno nema.kraja tom postupku.....valjda sudski vjesaci pa navodno vlasnik te parcele kuda bibio pristupni put tj. Prolaz i ne mora pristati na to ili se varam?
 8. Nije problem odustati,prodavac je stariji covjek druga dvojica su pokojni ostalo djeci koja su razasuta po svijetu.... Cilj je pomoci (susjedu taj stariji covjek) i ujedno kupiti komad zemlje po super povoljnoj cijeni dogovor i je kupnja i isplata po dobivanju puta samo je to palo na mene tj na moje izgublj.vrijeme. Ono sta meni nije jasno 80-tih godina nitk onije smio imati pristup sa glavne ceste...(sto mi je potvrdeno i u opcini) ali nitko mezna prem parcelacijskom elaboratu kuda su putevi bili namjenjeni jer ne radi se samo o mojoj i ove druge dvije od rodaka vec o jos tri od kojih su dvije u vlasnistvu prodavaca....u naravi nigdje sada nakon 30g ne postoji put... Ima li kakva pa neka je i dugotrajnije rijesenje ,kvaka kako se moze izboriti za pristupni put (nije bitno dali je kraci direktno na asfalt ili duzi kroz selo) Hvala!!!
 9. Pozdrav, Nadam se da nije duplo iako sam tražio... Ovako hoću kupiti komad zemlje nije građevinska iako oko nje ima nekih par legaliziranih objekata (kućica) na vl.listu oranica....e sada ta oranica nama pristup...sadašnji vlasnik tvrdi kako mu prvi prodavatelj inače vlasnik tri parcele od kojih je jedna po katastru puštena za put po izgledu čestice..ne dopušta prolaz jer je na toj parceli zasadio masline,dok u razgovoru sa tim prvim vlasnikom(koji je prodavao) tvrdi da taj moj od kojeg želim kupiti:kad je kupovao zemlju da je kupovao skupa sa još dvojicom rođaka i da njih trojicu nikad nije bilo briga za put,po sistemu mi ćemo lako se dogovoriti jer smo rođaci (svaki od njih ima po 1000m2) a samo jedan ima pristup javnom putu....e sad od tada je prošlo 30g i sada su stvari drukčije.... Prvi vlasnik prodavalac kako ga ja zovem on je sve to izparcelirao i kako kaže pustio tu malu česticu za budući put ali kako taj dio nije nikad urbanizani on si je tu posadio masline i ne želi prodati već ucjenjuje mog od kojeg ja kupujem da proda njemu...i naravno posto je to on prodavao tu zemlju od svoje tete ta čestica je naravno njegova... Gdje da ja nađem elaborat parcelizacije iz 1986g...ili tadašnji zakon jer ne vjerujem da je i tada bilo moguće nešto parcelirati a da nije reguliran pristupni put do tih točno 3parcela makar u kupoprodajnom ugovoru to nekako naznačeno bez obzira šta nije ucrtane...slikovito tri parcele su imale pristup sa glavne ceste pa je ta mala čestica (7.5m široka i neznam koliko duga) pa su tri parcele od kojih je jedna njegova kao i jedna na glavnoj cesti (ali tada nisu navodno davali pristup putu na glavnu cestu) i onda su opet tri parcele koje imaju pristup "seoskom putu" gdje je i ta jedna od rodaka preko koje su ta tri rođaka išla!?!? I šta da napravim da se probam izboriti za put? Hvala svima!!!!
 10. hvala a kojiki je i dali postoji zakonski rok za takvu vrstu parnice
 11. Hvala riješio sam vec danas neke stvari ima jos nejasnoća ali ....
 12. samo da javim ishod obračuna sa elektroistrom: nakon duge borbe sa njima i pisanja u zagreb i doslovno j... matere i upada u kancelariju kod direktora gdje sam mu objasnio načine nakoje mogu riješti slučaj (preko prijaatelja iz stranke ,preko zagreba,preko suda ili kao obični čovjek) dobio sam "ispričnicu" da je greška nastalo kod njih i daa nisam dužan platit ništa te da mi se izvinjavaju na neugodnostim koje sam imao. to je ukratko bilo je tu svega oni mi isključe struju u ormariću ja je spojim pa je isključim pa je odem platit pa je oni priključe pa vide da sam bio uključen pa me prijave da sam se ilegalno spoji pa ispada kako sam platio ilegalne kilovate koje sam potrošio dok sam bio isključen uglavnom bilo je tu svega bio sam i došao platit tih 28tkn ali da mi daju papir šta ja to plaćam kad su mi isključili struju do kraja radnog vremena nisu mi htjeli dati ništa pa je došla policija da me izbaci vani....pa onda negdje malo prije svršetk priče kad sam poslao papire u zg zove me kreten iz elektro istre i nudi mi da nakon tri godine što je prošlo od početka zavrzlame gdje ssam ja cijelo vrijeme sam sebi citao i uplaćivao struju da dođu i očitaju brojilo i da po mojoj formuli napravimo račun za godinu dana unazad (nakon dve i po godine) i da uplatim takav iznos koji bi bio priližan onome dugu,ukratko sam mu objasnio da sada nakon tri godine od početka problema ne možemo to napravit jer da ima dvadest škrinja 16 televizora tri žene koje peglaju i 7 bojlera više i da se baš tih zadnjih 15 mjeseci koliko brojilo pamti unazad baš grijem na kliu i tri termo peći nasrao sam sve sta sam se sjetio i rekao mu da ne bude glup za inžinjera i ako ikad amora traziti moj pristanak da je odgovor NE. e to to je nekako bilo tako uglavnom poslije sam čuo od par prijatelja kako je direktor nakon našeg razgovora skako po elektri i raspitivao se da tko me poznaje i da tko sam ja kad se kužim toliko u to brojil o u koje se ne kuzi pola njihovih djelatnika,na kraju je ipak doznao tko sam i čime se bavim. pozdrav i hvala svima koji su mi u to doba bili od pomoći uz VAS sam razmišljao puno realnije i hladnije glave.
 13. kako su mi svi nekako pomrli...moram se nasaliti jer sam dosadan i sebi! ovako u srbiji je umro mamim stric od moga djeda brat kako on nije imao djece nasljednici smo mi svi taj dio mi je jasan tko sve ima pravo i djeca moga djeda i od pokojnikove sestre djeca i unuci.... ali pokojnik je imao neku imovinu u srbiji i navodno za tu imovinu ima sa jednim od mojih ujaka nekakvi ugovor nisan još vidio i nisam dobio papire na putu su mi,ali nije me briga za bilo šta šta on ima u srbiji od imovine to neka si drzi onaj ujak koji ima papire za to, mene više brine to što je on i vlasnik neke zemlje u hrvatskoj tj. svoje zemlje koje je naslijedio od svoga oca tj.moga pradjeda i onoga šta mu je DAO moj pokojni djed zbog nekih poreza i dječjih doplataka. ujak mi je poslao taj ugovor koji on ima sa njime i smrtni list i kako sam ga ja shvatio on želi da mu ja potpišem da se slažem sa tim ugovorom da on moze riješiti u srbijji njegovu imovinu a ovo u hrvatskoj izbjegava jer izgleda da je puno nasljednika iza njega ili šta već. moja pitanja idu sta ja trebam napravit sa smrtnim listomm kad ga dobijem ugovor ću procitati ali isto tako nezam ni čega je on sve vlasnik u srbiji niti u hrvatskoj niti šta sve ima ili posjeduje.od čega da počnem i šta da radim???
 14. u 7mj.2013 umrla mi je baba od tate mama i još uvijek nije bila ostavinska raspraava.e sada baba se vratila prije 5-6g iz australije i zivjela je kod strica tih 5-6g da bi opet sa drugim stricem otišla u australiju i tamo po dolasku doslovno isti dan umrla unutar dan-dva. naravno sahranili su je u hrvatskoj gdje joj je i bila želja. stričevi se prave ludi a kako pričaš sa ljudima trebala je ostavinska biti. moje pitanje je kako gdje provjeriti pokrenuti to nešto iza nje uopće nemam ideju kako jer ne bavim se sa prevarama. svaka pomoć naravno dobrodošla.
×
×
 • Napravi novi...