Jump to content

underwater

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovdje mi se čini sličan slučaj pa je odgovor da se mora platiti porez od 5% u cijelosti http://www.pametnakuna.hr/porez/oslobadjanje-od-placanja-poreza-i-nakon-zenidbe/pitanje
  2. Pozdrav, prije 5 godina kupio sam stan od 38 m2 na koji sam bio oslobođen plaćanja poreza na osnovu kupnje prve nekretnine. Sada sam oženjen s dvoje djece i kupujemo veći stan. Stan će glasiti na mene i ženu. Da li imam pravo na ponovno osliobođenje jer je stan u kojem sada živimo neadekvatan (mali) za nas četvero? Ili druga mogućnost da se oslobodi porez na ženinu polovicu stana jer je to njoj prva nekretnina. Ima li neka treća osnova za oslobođenje? Prilikom kupnje prvog stana bio sam samac. Unaprijed hvala.
  3. Ako sam dobro shvatio, problem je u založnom pravu na nekretninu koja se kupuje od roditelja. Da li se može izbjeći plaćanje poreza ako se hipoteka u banci stavi na neki drugi stan, a stan od roditelja se naknadno daruje. i još jedno pitanje: Ako sam već iskoristio oslobađanje poreza na promet nekretnina za kupovinu prve nekretnine, da li mogu opet s obzirom da je to mali stan od 40m2 a nas je cetvero pa nam nije adekvatan. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija