Jump to content

BigDaddy1

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Koraljka, nemojte savjetovati ljudima da se s rogatima bodu. Pogledajte naprije ovaj forum: Fedex - Forum.hr Cijenio bih kada biste sami svoje savjete proveli u djelo i onda iznijeli svoja iskustva ovdje.
  2. Na ovom linku je word datoteka s odgovorom iz Carine na pitanje postavljeno prije više od mjesec dana. upit_o_ispunjavanju_carinske_deklaracije.doc Ukratko - oni razlikuju poštansku od kurirske dostave te je samo za poštanske pošiljke dozvoljena PCD. Na sve kurirske ide JCD, bez obzira na vrijednost i ostale uvjete. Predlažem da neki pravnik prokomentira ovaj tekst te da se pokrene neka inicijativa prema Carini za izmjenom zakona/pravilnika. Također bi bilo dobro staviti dokument na neko trajnije mjesto jer RapidShare dozvoljava samo 10 downloada.
  3. U pravu ste ovo za carinu, naravno, moja greška. Međutim na spomenutoj stranici jasno piše da za uzastopne pošiljke nije dovoljna PCD, nego se mora ispuniti JCD. Zašto je to tako, ne znam.
  4. Izvolite: Carina - Postupak carinjenja Meni je navedena odredba o uzastopnim pošiljkama logična jer bi inače netko mogao uvesti velik broj predmeta pojedinačno, bez plaćanja carine.
  5. Na stranicama Carine stoji da se skraćeni postupak ne odnosi na tzv. uzastopne pošiljke, što god to značilo.
  6. U mojem slučaju carinilo se sukladno fakturi, iako je cijena na robi (etiketa) bila duplo viša. I platio sam robu sukladno fakturi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija