Jump to content

Paracelsus

Korisnik
  • Broj objava

    99
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Paracelsus objavio

  1. Za vašu utjehu, ovaj naš munjeni Zakon o vlasništvu razlikuje posjed i vlasništvo te je lako moguće izgubiti parnicu za smetanje posjeda iz razloga što se posjed stječe i gubi u roku od 30 dana odnosno 1 godinu ukoliko stranka nije znala. Za godinu dana je apsolutna zastara tužbe za smetanje posjeda.

    Kumeki i svekolika hrvatska kmetija to dobro znaju i to obilno koriste, a advokati se takovima u pravilu vesele.

     

    Međutim moj vam je savjet da čim prije tužite s naslova da ste vlasnik i to ste stekli s povjerenjem u z.k. stanje te da sud zabrani protivnoj strani svako daljenje ometanje odnsono podredno da odredi novčanu naknadu koju vam moraju platiti!

    To proceduralno mora biti posebna tužba ukoliko ste prethodno tuženi za smetanje posjeda niti niste bili s toga i takovoga naslova u mogućnosti uzvratiti protutužbom!

  2. Trebate otići u gruntovnicu i tražiti da vam daju na uvid za vašu gruntovnu česticu (z.k) zbirku isprava. Često susjedi prošire svoje parcele na štetu susjednih i to na neki način (može i kojekakovim kriminalnim rabotama!)ucrtaju u katastru. Treba sve istražiti. Dosta česo se podaci ne slažu iz razloga (npr. u Zagrebu)što su komunisti naložili tkzv. novu izmjeru 1966.g. koja je ucrtala nove međe koje su prethodno bili temeljene na uzurpaciji, međutim oštećeni su i tada imali pravo prigovora nakon javnoga uvida, ali čisto to nisu činili pa im se "odgrizlo" sa svih strana" i slč. Zašto kažem "komunisti", zato što su oni svjesno zanemarivali i zapuštali gruntovnicu, zbog toga se gruntovnica još uvijek temelji na starom austrugarskom katastru koji je rađen znatno manje precizno. Komunisti su razvili sofisticiranu pravnu doktrinu po kojem se zatiralo privatno vlasništvo. Za građevinsko zemljište su u Zagrebu izumili da je negdje 1984.g. postalo društveno vlasništvo i to svaki pedalj zemlje koje unutar obuhvata prostornoga plana Grada Zagreba! Svašta se tada moglo dogoditi ovisno tko je bio "drug" koji je tražio od općine pravo građenja. Kad su ti isti "drugovi" preko noći postali "gospoda" situacija je bila još i gora ... Zbog toga se svašta i događalo te se i dalje svakodnevno događa i događat će se i u buduće sve dok nas ovako fletno vode ova "gospoda".

     

    (http://www.washingtontimes.com/news/2011/mar/10/arab-revolts-spread-to-europe/ )

     

     

    Vam je izgleda jedini pravni "lijek" taj da vam sudski geodetski vještak sačini elaborat po kome će vještačiti gdje bi se mogla nalaziti u prostoru (tj. na terenu) važa z.k. čestica i tada morate protiv onih koji su vam "maznuli" zemlju pokrenuti sudski postupak za utvrđenje.

     

    U istoj gruntovnici trebate vidjeti i zbirke isprava za vaše međašne čestice te tamo možda otkrijete kojim geodetskim elaboratom su vam možda "maznuli" te utvrditi da li je bilo ili ne možda čak i kršenja zakona te kriminala tkđ.

     

    Nažalost to je dosta posla za odvjetnike i sud stoga dobro pazite koga birate za pravnu pomoć jer za iste pare možete dobiti veliko šarenilo usluga! Nažalost!

  3. Sud može ustanoviti nužni prilaz za vaš objekt koji nažalost ne mora biti nužno pravo provoza vozila osim eventualnoga nužnoga koridora za vatrogasce. Također se može utvrditi i nužna služnost vodova, ali to u vašem slučaju nije bitno jer na putu širokom 1 m, pod uvjetom da ste vi vlasnik ili suvlasnik toga puta ili da je on vlasništvo države (općine grada, vi već sad možete ukopavati te vodove.

     

    Međutim niti jednim načinom ne možete prisiliti vlasnike da oni promjene među toga puta u smislu njegova proširenja na račun svoje zemlje. Sve to može učiniti jedino Republika Hrvatska u postpku izvlaštenja i po zakonu o izvlaštenju ukoliko postoji javni interes.

     

    Ukoliko bi vlasnici zemlje pristali dati svoju zemlju tada bi se put mogao ucrtati u onoj i samo onoj širini koju određuje primjena zakona o prostornom uređenju i gradnji.

     

    Katkada su advokati vrlo kreativni i znaju isfabricirati vrlo čudne tužbe kojima, uz pomoć sudaca čudnoga imena i čudnoga izgleda, često usjevaju učiniti svašta tako da protivne stranke "popuše" teoretski čistu situaciju.

     

    Pravi fiškalski podvig i jest kad se učini ono kakti "nemoguće"!

  4. Nezamislivo je da sudac može biti kriminalac. Nezamislivo je da javni notar može biti to isto, a zamislivo je da premijer jedne takove nezamislive države može biti kriminalac???

     

     

    Sve me to potsjeća na neke centralno afričke države i režime.

     

    Jadni mi!

  5. Premalo podataka da bi se išta moglo reći!

     

    Da li su tih 30-tak spornih hvati igdje ikad evidentirani kao zasebna z.k. čestica ili su tek "idelani" dio ukupne čestice?

     

    Što je točno navedeno u kupoprodajnom ugovoru?

     

    i td....

  6. Vaš slučaj riješava zakon o vlasništvu i dr. stvarnim pravim i to glava:

     

    Pravo na razvrgnuće isplatom

     

     

    Članak 51.

    (1) Suvlasnik ima pravo na razvrgnuće isplatom ako je to posebno određeno zakonom ili pravnim poslom, ili ako učini vjerojatnim da za to postoji osobito ozbiljan razlog, pa će sud odrediti da mu pripadne stvar u cijelosti, a da on ostalim suvlasnicima isplati vrijednost njihovih dijelova u roku koji će sud odrediti prema okolnostima.

    (2) U slučaju iz stavka 1. ovoga članka ostali suvlasnici imaju do isplate založno pravo na stvari koja je pripala tražitelju razvrgnuća. Ne isplati li ih u roku, oni mogu zahtijevati ispunjenje ili naplatu iz vrijednosti zaloga, a mogu i tražiti da se poništi odluka o razvrgnuću isplatom.

    (3) Suvlasnici čiji su suvlasnički dijelovi zajedno barem devet desetina, ne moraju učiniti vjerojatnim osobito ozbiljan razlog iz stavka 1. ovoga članka.

  7. Ukoliko ste kolčiće zabili u roku kraćem od 30 dana od kad ste saznali za "šodranje" vaše zemlje koje je počinio ovaj razbojnik tada ste primjenili dopuštenu samopomoć po čl. 27 zakona o vlasništvu.

     

    Kada prođe 1 godina nastupa apsolutna zastara za samopomoć i za tužbu za smetanje posjeda. Ukoliko sa svjedocima na sudu možete dokazati da ste vi vaš posjed kolčićima zaštitili u propisanom roku njegova tužba će biti odbijena iz razloga što on još nije stekao posjed jer mu se posjed još nije umirio.

     

    Inače, dobro je znati da je takova parnica el-dorado za lukave i perfidne odvjetnike iz razloga što se takova parnica temelji na žvopisnim svjedočanstvima pokvarnih, umišljnih, krimatogenih, krmatofilnim i svekoliko podmuklih hrvatskih građana !

     

    (sjetite se Škorine pjesme "ko je gazda u dvorištu mom?")

  8. Ne radi se sada više o novcu, novce sam dobio, ali meni je i važnije izvršenje naloga da se spor mora završiti za 12 mjeseci, a cure zadnji mjeseci.

     

    Radi se kriminalnoj tužbi u kojoj se zapravo fingira spor zbog banditske ucjene uzrokovane institutom zabilješke spora u gruntovnici.

     

    Za 9 godina nikada čak nije niti došlo do početka glavne rasprave! Pri tom se neprestano krši ZPP, a sudac opetovano čini neurednu dostavu i uzrokuje jalova ročišta. Advokatuškinja protivne strane krši i zloupotrebljava ZPP, a pošto je Ona deklarirana prijateljica suda nitko je nije niti pokušao kazniti temeljem čl. 10 ZPP.

     

    Protivna advokatuškinja i sudac su naime drugovi koji se skupa časte i zajedno ga slave!

     

    Jednom rječju općepoznati očaj hrvatskoga pravosuđa!

     

    Ne znam tko će više tome jadu i očaju već jednom stati na kraj!

  9. tonko7,

     

    svakoga dana uočim barem 100 kršenja zakona! Divim se vašoj naivnsoti!

     

    Pa zar niste razumjeli što sam vam prethodno napisao?

     

    Izricanje presude je na zadnjem ročištu nakon što se zaključila glavna rasprava. Glavna rasprava zna trajati 10-20 godina u sudbenoj vlasti ove naše Rvatske, a rekao bih i sanatherske države iliti Republike Agrokoristana.

     

    Glavna rasprava se zakaže nakon pripremnoga ročišta. Prije toga sudac obično pismeno uruči tužbu protivnoj strani (to ste vi!) i napiše prijetnju presudom zbog ogluhe.

    Vi ste napisali da niste bili na glavnoj raspravi, stoga nije niti čudo što se sve tako brzo svršilo! Imali ste odvjetnika pa je on bio umjesto vas? Ako ste vi odgovorili to 85% sudaca nije niti pročitalo.

     

    Ja sam svjedok slučaja da su nemoćnoj staroj ženi oteli relativno vrijednu imovinu na temelju ničega dok je ležala u smrtnoj postelji putem instituta "presude zbog ogluhe", a da je Sud brutalno prekršio, egzaktno i nedvosmisleno, točno određene članake toga vam famoznoga svetog ZPP-a. 0,100 % sam siguran da će za to kršenje, jednoga dana, vrana vrani iskopati oko!

     

     

     

     

    Sretno!

  10. Naravno da može osobito u slučaju da vi niste imali odvjetnika, a protivna strana imala. Osobito su opasni odvjetnici - bivši suci jer se oni svi skupa zajedno časte i piju.

     

    Ovo potonje sam vidio i osjetio na svojoj koži. Da niste bili na glavnoj raspravi? To je za vas katastrofa!

     

     

    Mene je moja fiškalica uvjerila da ne trebamo ići na izricanje presude i poždro sam se što sam je poslušao (zbog toga mi se čak i poljuljalo i inače krhko povjerenje u nju, jer ta mi nije nit' majka, nit' sestra, kći i dr...!).

     

    I ona (moja fiškalica) se i sama zaledila (ako mi to pak nije odglumila !) kad je 3-4 mjeseca poslje pročitala presudu koju je u kafiću sutkinji diktirala bivša njena sutknja - kolegica i odvjetnica protivne strane. Obe su inače jednako invalidne za posao koji rade. Ova prva će umrijeti radeći na općinskom sudu tj. neće nikada napredovati iz razloga što o svom poslu nema dume, a ova druga će završiti u buksi (ne dao bog dugoga čekanja!)

     

    Narode, obavezno odite na izricanje presude. Učite na tuđim greškama, a ne na sovojim!

     

    Da sam je bio ne izricanju presude bio bih prije svega 4 mjeseca u prednosti tj. ne bi živoio u lažnoj nadi, a drugo u oči bih im rekao da su se na kavi dogovorili za tu presudu (još je bilo svježe kad sam viđ'o sudkinju u kafiću s tom odvjetnicom, a ja naivan sam mislio do tada da one raspravljaju o špeceraju, sexu si slč.!)i u oči bih im rekao s kojim točno motivom to čine. Jer ja to znam.

     

    Ovako one jadnice, sitne pokvarene dušice misle da ja to ne znam.

     

    U vašem slučaju je jedina nada da je možda isto tako zbog nekoga sogfisticiranoga kaznenoga (krim)djela vama izostala dostava!

     

    Kako vas ne bi dokrajčili prekluzivni rokovi možda će te morati učiniti kaznenu prijavu policiji i odvjetnišutvu protiv nepoznatoga počinitelja "muljanja" dostave i slč.

     

     

    U svakom slučaju treba vam ne bilo kakav odvjetnika već jedino i isključivo dobar. Koji je dobar to pak samo dragi bog zna!

  11. almaminjo10,

     

     

    Vi ste trebali imati ne bilo kakovoga odvjetnika već "dobroga", a nikome ne piše na čelu "nu mene" "taj sam".

     

     

    Žalbeni rok ne smijete propustiti. Nestručni ljudi napišu u žalbi nerelevantne činjenice s kojima samo opterete onoga koji ih u tom trenutku može spasiti.

     

    Postoje općinski suci čije presude u pravilu padaju i to znači uporavo će te im vi uveseliti dan ako se na njihove odluke nestučno žalite. Upravo će te nahraniti njihovu bijedu od sudovanja.

     

    Kvalitetne stvari se nažalost i kvalitentno plaćaju.

     

    Ja svaki dan molim Boga da me sačuva od poštenih i stručnih ljudi jer se od nepoštenih i nestručnih znam i sam paziti.

  12. Pozor,

     

     

    Ovu temu je započela TatjanaO, a ubacuju se i drugi sa svojim problemima!

     

    Sada vidim da "ovdje_nova" ima ima obrnuti problem od TatjanaO jer ona treba ostvariti nužni pristup ili općenito kakav pristup. Kao kupac trebali ste u biti znati što i kakovu stvar kupujete.

    Zato neki i angžiraju odogvarajuću osbu pri svakoj kupnji ili pak sami znaju nešto više.

     

    "Ovdje nova" za vas je dobro ako možete pristupiti preko ne_privatnog vlasništva. Ne znam koja bi zapravo bila funkcija javne vlasti nego skribiti o svima a ne samo o njima???

  13. Ulična ograda se postavlja na tkzv. regulacionu crtu koja je pak određenima podzakonskim aktima prostornog planiranja(PUP, GUP, DPU lokacijska dozvola i slčl.)

     

    Ali ograda za zaštitu svoga posjeda se gradi na međi koju je dobro da vam iskolči institut ovlaštenoga geodete.

     

    Kmetovi iz vaše ulice sigurno to neće poštivati, ali kultura i higijena iznad svega!

     

    Dalje postupate po pravilniku:

     

    "MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA, PROSTORNOG UREĐENJA I GRADITELJSTVA

     

    465

     

    Na temelju članka 104. i članka 209. stavka 5. Zakona o prostornom uređenju i gradnji (»Narodne novine«, br. 76/07) ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, donosi

     

    PRAVILNIK

     

    O JEDNOSTAVNIM GRAĐEVINAMA I RADOVIMA

     

    Članak 1.

     

    Ovim se Pravilnikom određuju jednostavne građevine i radovi koji se mogu graditi odnosno izvoditi bez rješenja o uvjetima građenja, potvrđenog glavnog projekta i građevinske dozvole (u daljnjem tekstu: akt kojim se odobrava građenje) i/ili lokacijske dozvole.

     

    Članak 2.

     

    Bez akta kojim se odobrava građenje i lokacijske dozvole može se graditi:

     

    1. Pomoćna građevina koja se gradi na građevnoj čestici postojeće zgrade za potrebe te zgrade i to:

     

    – cisterna za vodu i septička jama zapremine do 27 m3,

     

    – podzemni i nadzemni spremnik goriva zapremine do 10 m3,

     

    – vrtna sjenica i nadstrešnica tlocrtne površine do 15 m2,

     

    – bazen tlocrtne površine do 24 m2 i dubine do 2 m,

     

    – solarni kolektor;

     

    2. Priključak kojim se postojeća građevina priključuje na infrastrukturne instalacije (niskonaponsku električnu i telekomunikacijsku mrežu, vodovod, kanalizaciju, plinovod, toplovod, kabelsku televiziju);

     

    3. Ograda visine do 1,6 m i potporni zid visine do 1,0 m, mjereno od najnižeg dijela konačno zaravnanog i uređenog terena uz pročelje do najviše točke ograde odnosno zida;

     

    ....

     

    itd..

     

     

    Međutim vas nitko ne može spriječiti da poklonite lokalnoj vlasti vašu zemlju ukoliko vam je žao grado-načelnika da vozi stari podrapani auto.

     

    Ovaj tekst prije betoniranja treba službeno provjeriti jer je svaki ministar i sadašpnji i budući ovlašten to mijenjati, a i ovo gore treba provjeriti u Narodnim novinama jer je npr. prije bilo dopušteno ograđivanje samo sa visinom od 1,2 m uz zid 0,8 m.

  14. U ovoj temi se treba vratiti na početak:

     

    Razlikovanje posjeda i vlasništva je po mom poimanju rudiment rimskog prava. Posjed nije pravo već je to životna činjencia. Iako to nije pravo to nešto što to god bilo uživa sudsku zaštitu.

     

    Ovu činjenicu detaljno izučavaju i prenose usmenom predajom s koljena na koljeno uz ognjište pripadnici pojedinih hrvatskih etnikuma. Osobito su dobro upućeni oni za koje se kaže da se "rađaju s malom maturom".

     

    Advokati to rade ovako:

     

    1. Kad im kao vlasnik zabranite da samovoljno posjeduju to nešto vaše oni vas tuže "za smetanje posjeda"

     

    2. Uz pomoć, u pravilu lažnih svjedoka, obično i uspjevaju u posjedovnoj parnici i odmah vas tuŽe za utvrđenje stjecanja prava dosjelošću i traže da se to i uknjiži.

     

    3. Tim putem su žmukljarski ostvarili pravdu o kojoj su njihovi preci samo sanjali i oni osjećaju veliku satisfakciju zbog zadovoljštine duhova svojih predaka koji su umrli ne dočekavši tu "pravdu" pod 1 i 2.

     

    4. Najčešće se stvar zakomplicira ponekad čak i do vrhovnog suda. U međuvremenu stranke i umiru. Čekaju se nasljednici. Dolaze novi i novi.

     

    5. Nastupi zatišje

     

    6. Propadne država, poredak, jedan, druga ....(još žive ljudi iz svih 5 država ovih prostora!)

     

    7. Ponovo neko nekom nešto proda.

     

    8. Ponovo je taj krivac najveći koji je kupio jer je u pravilu kupio "ukradenim" "tajkunskim" "privilegovanim" i inim novcem

     

    9. i sve ponovo 1. 2..3......

     

     

    Kao u pačijoj školi. Ljudi ostali primitivni jednako danas kao i u doba Isusa, a napreduje samo tehnika i tehnologija.

  15. Nažalost i osobno mogu posvjedočiti korupciju na općinskom sudu. Eto kako: bivša frustrirana sutkinja je odlučila postati fiškal i sad izvanročišno fekta koje kakove nebulozne provostupanjske presude koje ona može samo iskamčiti od svojih također frustriranih bivših kolega -ica koje će ostarjeti, a zbog svoje fudamentalne nesposobnosti nikada neće doživjeti satisfakciju napredovanja u karijeri.

     

    Netko bi trebao zakonom zapriječiti barem na neki razumni rok da suci postaju odvjetnici. Baš zbog svojih bivših veza.

     

    Naravno u svakom poslu postoje svakakvih stručnjaka. Suci imaju pravo na pogrešku, samo je jadno kad se "sprdaju" iz zakona koji njih zapravo uokviravaju tj. obvezuju.

     

    Svaka vlast po definiciji sebi želi prigrabiti maksimu.

     

    Komunistički zakoni su bili rigidni prema privatnom vlasništvu. Služnosti ograničavaju vlasnika i tu se je komunistički interes poklopio sa javnim i stoga za komunističke zakone npr. pojam put uvijek je po shvaćanju zanačilo "javni put". Najviše komunističkih (a tuđmanističkih znači skoro isto to!)sudaca još uvijek ima na općinskim sudovima diljem Lijepe naše.

     

    Zato glavu gore, za nadati se je i vjerovati da je takvih manji broj na višim i visokim sudovima i da vaša pravna bitka još nije ni približno izgubljena.

     

    U vašem slučaju je zakazala očito i izvršna vlast jer bi mu ona trebala porušiti ilegalnu garažu putem nekorumpirane inspekcije nadležnog ministarstva.

     

    Što se tiče dosjedanja protivne strane treba vidjeti također da li je kod vas riječ o građevinskom zemljištu i da li njegovo dosjedanje tretira čl. 2 Zakona o izmjeni i dopuni zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima (nn 114/2001). Naime, komunisti su imali zakon o građevinskom zemljištu koji je sve građevinsko zemljište stavio izvan privatnog pravnog prometa proglšivši ga tkzv. društvenim vlasništvom.

     

    Po mome osobnom iskustvu: ljudi koji uporno žele gaziti tuđe da bi došli do svoga zaudaraju - bazde i kad plaze prisiljeni ste čepiti nos jer vas tjera na povraćanje.

     

    Dokazano je da takovi ni sebe ne vole i stoga ne drže do osobne higijene.

     

    Nažalost to ni jedna sudac neće razumjeti iz razloga što on sjedi u uredu i ne mora to trpjeti.

  16. Poštovana,

     

    jedino što mogu primjetiti je da se u vašem slučaju ne radi samo o susjedskim odnosima već i o jačim tkzv. suvalničkim.

     

    Kada su suvlasnički odnosi tako loši stvar se, nažalost, može samo i jedino rješiti putem suda. On vas očito i namjerno uznemirava proljevanjem svoje vode po vašem suvlasničkom dijelu.

    Imate pravo tražiti putem suda da to uznemiravanje prestane uz prijetnju izvršenja novčane globe.

     

    U svakom sporu se treba čuvati pokvarenih gramzljivih (takvi su skoro svi osim izuzetaka), ali povrh svega narode čuvajte se onih nestručnih odvjetnika(osobno sam to osjetio na svojoj koži i sam se prisilio educirati!). Ovo potonje nije ni upola tragično koliko je jadno. Jadno za sve nas skupa. Jadno za odvjetničku komoru koja bi se o tome po svojoj misiji trebala najviše skrbiti.

  17. Sad kad je ovaj prodao i ako je nastupio institut zaštite povjerenja Vi jedino, realno, možete tražiti dodjelu nužnog prilaza u izvanparničnom postupku na Sudu.

     

    Ako imat puno novaca i vremena angažirajte advokata i on će srdačno napisati tužbu koja je će trajati .... trajati....iii iii

    te će vas guliti guulitiii iii

     

    Ako je pak prodavatelj namjerno prešutio da vi imate pravo vi trebate njega tužiti da vam naknadi troškove osnivanja nužnog prolaza!

     

    Sretno!

     

  18. Novi ultrakomunistički (stvoren u sprezi komunista i krupnog kapitala!), zakon o građenju spominje u svom čl. 51, st. 2:

     

    – građevinu za vlastite gospodarske potrebe građevinske (bruto) površine do 30 m2 i na poljoprivrednom zemljištu površine veće od 1.000 m2, ako se nalazi na području otoka izvan 1.000 m od obalne crte,

     

    Što bi se moglo tumačiti da jedino na otoku mora biti poljoprivredno zemljište izvan 1000 m obalne crte.

     

    Za pak gradnju poljoprivrednog objekata za prijavljeno obiteljsko gospodarstvo to je moguće tek ako prostorni plan to planira!

     

     

     

     

     

  19. Ništa on nije steko za 10 godina .

     

    Ako je zid viši od 1 m on ga po zakonu nije smio graditi bez odgovarajuće procedure po tadašnjim zakonim o Gradnji.

     

    Izvesti mjernika (ovlaštenog) i neka to vidi i susjed i dalje se dogovarati iako sve realno ovisi o cijeni tako npr. meni žele mazniti 500 m2 u zoni gdje je kvadrat već oko 200 eura???? ,,,, ali .............

  20. O grobljima,,

     

    dabogda Ministru koji je donio pravilnik o grobljima se dogodilo da mu po tom njegovom pravilniku osnuju groblje njemu, njegovim roditeljima, braći, sestraama, djeci i unicima (jer ove potonje još ima nade dobiti!)

     

    jer je stari pravilnik branio osnivanje groblja u naseljenim mjsetima, jer njegov morbidni to ne čini ...

     

     

    i taj i takav jjjj

     

    eeeeb htio biti, reče, on sam: Ja bum bil premijer!???

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija