Jump to content

f-franki

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru, to mi je jasno, ali mene zanima ovo: "Ukoliko za vrijeme trajanja bolovanja dođe do prestanka radnog odnosa zbog isteka ugovora o radu, radniku pripada naknada plaće još najviše 30 dana pod uvjetom da je izabrani liječnik otvorio bolovanje najmanje osam dana prije prestanka radnog odnosa te da je u vrijeme prestanka radnog odnosa ima pravo na naknadu plaće." Znaci, radnik ima pravo naknadu bolovanja jos 30 dana nakon prestanka radnog odnosa, ali da li to vrijedi i za clana OPG-a? Nisam pitala za produzenje ugovora vec za naknadu bolovanja nakon isteka ugovora, to mi je vazno. Hvala
  2. Pozz Zanima me da li osoba ima pravo na bolovanje nakon isteka ugovora o radu, ali je clan OPG-a? Naime, mjesec dana prije isteka ugovora o radu kod poslodavca-obrtnika, osoba je morala na bolovanje. Ukoliko poslodavac ne produzi ugovor o radu da li osoba ima pravo na naknadu za sve vrijeme trajanja nesposobnosti za rad ili bar nekoliko mjeseci ako je uz prijavu poslodavca i clan OPG-a? Nadam se da sam uspjela objasniti. Hvala na odgovorima!
  3. Ja obračunavm kamatu po pravomoćnom rješenju. Jasan mi je taj dio o pozivanju, ali ukoliko je prošao rok žalbe, ovrha je pravomoćna ali nije naplaćena od 2005.g. E sada....po navedenom članku zakona kaze se da sporedno potrazivanje zastarjeva tri godine. Ali ono nije niti obračunato, tj. nema iznosa budući kamatu po ovrsi računamo od onog dana kada počinje otplata, pa do konačne isplate. Moje pitanje je, da li tu kamatu trebam obračunati od 2005.g. ili samo tri godine unazad?
  4. Zar nitko? Ili je krivi forum? Kako se ne dovesti u situaciju da nešto ne znam objasniti stranci u postupku?
  5. Najprije primjer: Ovrha je na sudu od 2005.g., pravomoćna. U njoj je navedeno kako se traže kamate po svakom pojedinom računu od dana dospijeća, pa do konačne isplate. Problem: Znam kako nije zastupila zastara na ovrhu, ali me zanima, a uzimajući u obzir Zakon o obveznim odnosima čl.233 st.2 Sve povremene tražbine (a što kamata je, čini mi se) koje proističu iz takvih odluka ili nagodbe, odnosno javnobilježničkog akta i dospijevaju ubuduće zastarijevaju u roku predviđenom za zastaru povremenih tražbina. Kamata se u čl.226.st.1 navodi kao povremena tražbina i zastarjeva za tri godine. Kako obračunati kamatu na ovrhu u ovom slučaju? Da li onako kako je traženo u ovršnom prijedlogu? Ili obračunavati kamatu samo tri godine unazad? Hvala!
  6. Tnx za sve! Oko brakorazvodne parnice, mišljenja czss-a, posredovanja i sl....mi je dosta jasno. Ipak ću uzeti odvjetnika, to sam odlučila. Ali imovina mi je totalno nejasna. Mogu pokrenuti zajedno s razvodom? Ako i ne, mogu li traziti da mi odplati pola kredita umjesto isplate pola vrijednosti kuće?
  7. Evo mene opet. Vidim da je prošlo više od dva mjeseca a ja se nisam pomakla s mjesta. Dogovor oko djece bi bio ono sto sam svjesna da je najlošije ali trenutno i jedino dobro rješenje za djecu, jedno meni, jedno njemu. A tako su se i djeca izjasnila. Dobra stvar je sto se o svemu mozemo dogovoriti osim o imovini tako da mislim kako ne bi trebalo biti problema ako bi došlo do promjene za koju godinu. Valjda je i to razlog sto je sve status quo još uvijek.
  8. hvala na odgovorima, ali ja i dalje ne znam koje papire i gdje trebam priloziti.... mislim, prvi put se susrećem s ovakvim stvarima, pa čak ni nitko meni blizak se nije razvodio. sto mi treba od dokumentacije? ako su djeca maloljetna moram ići na sud? "Ako se možete sporazumjeti oko imovine, onda je svejedno. " već sam napisala da bi tu bilo nekih problema. pa da li mi je pametnije riješit imovinsku podjelu ili brakorazvodnu parnicu?
  9. Pozrav! Nova ovdje, preletila sam preko tema i ne mogu naći slično. Prije par mjeseci otisla sam od muza iz zajedničke kuće. Sad bih podnijela zahtjev za razvod i podelu imovine. I ne znam od kud krenuti? Koje papire prilazem i gdje? Strah me bilo sto bez odvjetnika a za njega ne znam koliko mogu odvojiti. Tako da bih većin ustvari sama ali ne znam od kud. S muzem sam pričala u nekoliko navrata i sto se tiče brakorazvodne parnice slaze se sa sporazumnim i onim sto sam navela da bih predlozila. E, sad. Kako sastaviti sporazumni? Što treba navesti? Što ne smijem izostaviti? Vezano uz to jos jedno pitanje: Da li je pametnije riješiti imovinsku podjelu ili razvod? Sto se tiče raspodjele imovine tu bi bilo nekih problema. Ni on a ni ja nismo nesto pri novcu, kuću ne bi smo prodavali već bih ja uzela kredit a da mi on otplati polovicu ako je to moguće. Hvala!
  10. imam ja jedno podpitanje..... bez obzira da li se razvod odvija sporazumno ili sudskim putem, pa tako i razdioba stečevine na sud se zahtjev mora predati? ne samo kod bilježnika?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija