Jump to content

starina

Korisnik
 • Broj objava

  49
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Zatražiti zapisnik o očevidu od policije (treba platiti 20,00 kn), nakon toga otići kod odvjetnika sa zapisnikom i medicinskom dokumentacijom. Pojam građanske krivnje je vrlo širok, pa ako postoji podijeljena odgovornosti, tada postoji i mogućnost da Vam dečko dobije barem dio naknade štete. Svatko odgovara u granicama svoje krivnje.
 2. Ako je štedni ulog dinarski, morate ga pretvoriti u HRK, pa tek tada vidjeti da li se išta isplat raditi, jer vam na kraju može biti skuplja pita od tepsije. Ne vrijedi Vam računica 7 dinara 1 dem.
 3. starina

  pravni sljednik

  Vidi zakon o stambenim zadrugama
 4. Drugostupanjski sud je na sjednici građanskog odjela donio zaključak da korisnici stanova (koji inače nemaju ugovor, rješenje o korištenju stana ili sl., niti su vlasnici stana) moraju plaćati pričuvu kao da su vlasnici stanova.Ima li netko nešto reći na ovo?
 5. starina

  tuzba protiv bolnice

  Imao sam tužbu tužitelja koji je imao istu bolest Guillain Barr sindrom (na sreću preživio je). Iako je tuženik različit, a time i pravni osnov tužbe, imam nekih saznanja o toj bolesti (ne u medicinskom smislu, nego onako kako to sud shvaća). Sva provedena vještačenja završila su na tome da se radi o bolesti nepoznate etiologije, te da je nemoguće procijeniti ishod bolesti. Faktično, medicinari nemaju pojma što je uzrok bolesti, niti kako se bolest liječi, a sud to prihvaća i utvrđuje da ne postoji odgovornost nikoga. Svaki od doktora ima svoju viziju liječenja, ali jedinstvenog pristupa nema. Jedan doktor, neurolog, u nalazu i mišljenju je rekao da ovoj bolesti predhodi neka druga bolest (u pravilu se radi o bolesti respiratornog trakta, kao gripa, prehlada i sl.) a koja se ne liječi ili neadekvatno liječi i jedan od znakova pojave GB sindroma je loše stanje krvne slike koja podsjeća na alergijske bolesti i doktori obično u tom slučaju daju lijekove protiv alergije. Isto tako ima slučajeva da je cijepivo uzrokovalo GB. Dakle, vrlo riskantna tužba, a predhodno obavite konzultacije sa dobrim neurologom, jer je to iz njihove specijalizacije.
 6. Ima li netko ideju od kada teče rok iz čl.56.st.2. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu RH, a u svezi odluke o ukidanju odredbi ZPP o reviziji !! Od dana objave odluke USRH ili od dana kada je USRH odredio da odredbe ZPP prestaju vrijediti??? Naime, djeluje mi čudnovato da se prijedlog podnese od dana objave u NN, pa da sud donese odluku da se ukida odluka o odbacivanju revizije, a odredbe ZPP još su na snazi. !!!
 7. Nisam baš dobro razumio što tražiš, ali ako te zanima upis zaloga na vozilo, vidi na www.fina.hr, imaš poseban registar za upis založnih prava
 8. Lipa moja da si procitala riješidbu na koju sam te uputio vidjela bi odgovor na svoje pitanje. Samo polako i temeljito pročitaj.
 9. Moraš zahtjevati u upravnom postupku da se postupak prekine i da te upravno tijelo uputi na parnicu radi utvrđenja ništavosti darovnog ugovora.
 10. Vidi na www.vsrh.hr riješidbu Rev 1014/1995
 11. starina

  Privatna tužba

  Nema druge nego osobno otići kod suca i zamoliti za raspravu, ako to ne ide napisati podnesak na spis (požurinicu), potom podnesak predsjedniku građanskog odjela kojim se požuruje rad na spisu, podom predsjedniku općinskog suda, potom .... redom do vrha.
 12. starina

  Privatna tužba

  Priča nije dobra. Predmet NE MOŽE BITI NA ŽUPANIJSKOM SUDU, jer je nadležan općinski.
 13. Imam ih, al kako da ti dostavim?
 14. Ima osnova. Velik ko kuća. Ja pripremam upravo dvije tužbe. Ne treba ti bolest, ima druga caka. Ostavi e-mail, pa ti javim.
 15. Moj prijedlog: - podnesite kaznenu prijavu protiv poznatog ili NN zagađivača, priložite svu dokumentaciju, pa neka državno odvjetništvo mudruje i ispituje ima li osnova ili ne. Ako odbace prijavu reagirajte. Nakon toga treba vidjeti što dalje.Puno sreće
×
×
 • Napravi novi...