Jump to content

starina

Korisnik
  • Broj objava

    49
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je starina objavio

  1. Zatražiti zapisnik o očevidu od policije (treba platiti 20,00 kn), nakon toga otići kod odvjetnika sa zapisnikom i medicinskom dokumentacijom. Pojam građanske krivnje je vrlo širok, pa ako postoji podijeljena odgovornosti, tada postoji i mogućnost da Vam dečko dobije barem dio naknade štete. Svatko odgovara u granicama svoje krivnje.
  2. Ako je štedni ulog dinarski, morate ga pretvoriti u HRK, pa tek tada vidjeti da li se išta isplat raditi, jer vam na kraju može biti skuplja pita od tepsije. Ne vrijedi Vam računica 7 dinara 1 dem.
  3. Vidi zakon o stambenim zadrugama
  4. Drugostupanjski sud je na sjednici građanskog odjela donio zaključak da korisnici stanova (koji inače nemaju ugovor, rješenje o korištenju stana ili sl., niti su vlasnici stana) moraju plaćati pričuvu kao da su vlasnici stanova.Ima li netko nešto reći na ovo?
  5. Imao sam tužbu tužitelja koji je imao istu bolest Guillain Barr sindrom (na sreću preživio je). Iako je tuženik različit, a time i pravni osnov tužbe, imam nekih saznanja o toj bolesti (ne u medicinskom smislu, nego onako kako to sud shvaća). Sva provedena vještačenja završila su na tome da se radi o bolesti nepoznate etiologije, te da je nemoguće procijeniti ishod bolesti. Faktično, medicinari nemaju pojma što je uzrok bolesti, niti kako se bolest liječi, a sud to prihvaća i utvrđuje da ne postoji odgovornost nikoga. Svaki od doktora ima svoju viziju liječenja, ali jedinstvenog pristupa nema. Jedan doktor, neurolog, u nalazu i mišljenju je rekao da ovoj bolesti predhodi neka druga bolest (u pravilu se radi o bolesti respiratornog trakta, kao gripa, prehlada i sl.) a koja se ne liječi ili neadekvatno liječi i jedan od znakova pojave GB sindroma je loše stanje krvne slike koja podsjeća na alergijske bolesti i doktori obično u tom slučaju daju lijekove protiv alergije. Isto tako ima slučajeva da je cijepivo uzrokovalo GB. Dakle, vrlo riskantna tužba, a predhodno obavite konzultacije sa dobrim neurologom, jer je to iz njihove specijalizacije.
  6. Ima li netko ideju od kada teče rok iz čl.56.st.2. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu RH, a u svezi odluke o ukidanju odredbi ZPP o reviziji !! Od dana objave odluke USRH ili od dana kada je USRH odredio da odredbe ZPP prestaju vrijediti??? Naime, djeluje mi čudnovato da se prijedlog podnese od dana objave u NN, pa da sud donese odluku da se ukida odluka o odbacivanju revizije, a odredbe ZPP još su na snazi. !!!
  7. Nisam baš dobro razumio što tražiš, ali ako te zanima upis zaloga na vozilo, vidi na www.fina.hr, imaš poseban registar za upis založnih prava
  8. Lipa moja da si procitala riješidbu na koju sam te uputio vidjela bi odgovor na svoje pitanje. Samo polako i temeljito pročitaj.
  9. Moraš zahtjevati u upravnom postupku da se postupak prekine i da te upravno tijelo uputi na parnicu radi utvrđenja ništavosti darovnog ugovora.
  10. Vidi na www.vsrh.hr riješidbu Rev 1014/1995
  11. Nema druge nego osobno otići kod suca i zamoliti za raspravu, ako to ne ide napisati podnesak na spis (požurinicu), potom podnesak predsjedniku građanskog odjela kojim se požuruje rad na spisu, podom predsjedniku općinskog suda, potom .... redom do vrha.
  12. Priča nije dobra. Predmet NE MOŽE BITI NA ŽUPANIJSKOM SUDU, jer je nadležan općinski.
  13. Imam ih, al kako da ti dostavim?
  14. Ima osnova. Velik ko kuća. Ja pripremam upravo dvije tužbe. Ne treba ti bolest, ima druga caka. Ostavi e-mail, pa ti javim.
  15. Moj prijedlog: - podnesite kaznenu prijavu protiv poznatog ili NN zagađivača, priložite svu dokumentaciju, pa neka državno odvjetništvo mudruje i ispituje ima li osnova ili ne. Ako odbace prijavu reagirajte. Nakon toga treba vidjeti što dalje.Puno sreće
  16. Teče kamata i na parnične troškove, bez obzira da li piše u presudi ili ne. Vidi Ovršni zakon.
  17. VELIKI. Smiješno je da se po novinama "laje" na tarifu odvjetnika, a istovremeno se zaboravlja da istu tu tarifu primjenjuje državno odvjetništvo kada zastupa državu u parnicama. Pogledaj na www.nn.hr odvjetničku tarifu pa ćeš moći sam izračunati koliko bi te koštao gubitak parnice.
  18. Rokovi ti počinju teći različito, tako da je pravilan odgovor teško dati na temelju ovako malo podataka. Malo više podataka pa će i odgovor biti konkretniji.
  19. Izvršiti dostavu putem javnoga bilježnika.
  20. Imate o tome objavljenu odluku na VSRH, te pogledati u Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. Odgovor je - da hoćete postati vlasnici zemljišta (temeljno načelo ZV-a).
  21. starina

    Banka

    Nažalost nikako!!!!!!!! Nema toga javnog bilježnika koji će poslati zahtjev za podatke u sve banke u Hrvatskoj. Vrlo dobro za banke, dapače izvrsno. Znate li koliko ima štednih uloga mrtvih osoba, a za koje nitko ne zna? More jedno u kojem naše banke plivaju izvrsno. Ovo je inače vrlo dobra tema za razmatranje, pa bi je možda trebalo postaviti kao samostalnu.
  22. Lijepa moja, prvo i osnovno moraš imati novce. Ne kredit, ne posudba, nego svoje lijepe novce. Sve ostalo u našim uvjetima smrdi na propast. Za početak, moj savjet je obrt. Može sve raditi kao i trg. društvo, ali lakše osnovati, poslovati i zatvoriti, jedino upozoravam na opseg odgovornosti, jer kod obrta odgovaraš cjelokupnom svojom imovinom, a kod trg. društva do visine temeljnog kapitala (pojednostavljeno rečeno).
  23. .... vlasništvo nosi prava, ali ne zaboravite - nosi i obveze. Vidjeti Zakon o trgovačkim društvima.
  24. ....šanse. Samo regresna tužba protiv glavnog dužnika, pa "sjesti" na plaću, skupi auto i dr.....
  25. Najljepša vježbenice.... kaos u zemljišnim knjigama ne možeš ispraviti. Pogledaj što ti je napisao kolega koji uči za zk ispit, odgovor ćeš naći u ZZK i ZV. Ako tvoj pricipal misli da treba tužiti za naknadu štete onoga tko je zgradu izgradio, a nije osigurao upis u zemljišne knjige, tada bi prvo morala dobro pogledati ugovor o kupoprodaji (između tvrtke i prvoga kupca), pa ako u tome ugovoru stoji da će tvrtka kupcu stan predati uknjižen - sa urednim papirima, tada tužbeni zahtjev glasi na ispunjenje obveze iz ugovora. Pazi na zastarni rok. Istom tužbom možeš tražiti naknadu štete zbog neispunjenja ugovora, ali budi oprezna, dobro pogledaj da li je drugi kupac legitimiran tražiti štetu. Također trebaš dobro obrazložiti što je šteta za kupca, u čemu se sastoji (izmakla korist, izgubljena zarada), vidi što ZOO priznaje kao štetu. Opet pazi na zastarni rok.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija