Jump to content

mira67

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na brzim odgovorima. A šta ako se ne jave pa se opet pokrene Ovrha po 3.put od ne znam ni ja koga već?? A za ovaj drugi upit, ukoliko ne uspijem naći uplate jer je to bilo prije 8,9 godina šta oni mogu tada poduzeti?
  2. Postovani, imam 2 slučaja od različitih leasing kuća ,u oba sam ovršena kao jamac platac pa molim za pomoć. 1. 2015 xy leasing šalje ovrhu nad novčanim sredstima na Finu, Zbog nemogućnosti naplate (2.u redu) 2018 g.Fina se poziva na nemogućnost izvršenja temeljem čl.12.ZPONS-a. Ta xy leasing kuća prenosi dug na osiguravajuću kuću koja 2018 g. opet tu istu ovrhu pod istim brojem šalje na Finu. Fina ju je uredno provela i stavila u red čekanja.Za koji dan će Fina tu ovrhu maknuti zbog nemogućnost izvršenja temeljem čl.12.ZPONS-a. Šta ću sad nakon ovoga moći očekivati? Imam promet po računu jer se još uvijek naplaćuje Ovrha koja je 1.u redu ? 2.2013 druga xy leasing kuća također šalje šalje ovrhu nad novčanim sredstima na Finu, Zbog nemogućnosti naplate (2.u redu) 2016 g.Fina se poziva na nemogućnost izvršenja temeljem čl.12.ZPONS-a. Ta se ovrha nije ponovo našla u Fini ali sam prije par dana dobila poštom dopis od leasing kuće (pod drugim imenom gdje piše da su oni ex.ili ranije ta leasing kuća koja je 2013 poslala ovrhu na Finu),da im se javim da se dogovorimo oko podmirenja duga. U periodu od 2016-2021 oni nisu pokušavali ovrhu nad pokretninom ili nekretninom. Kako se ponašati,da li da ih kontaktiram ili ne? Napomnjem kako uopće nisam sigurna da taj dug postoji jer sam osobno plaćala raćune po opomeni i tu Ovrhu iz 2013 nisam ni vidjela.Imam promet po računu gdje se dio primanja prebacuje Ovrsi koja je prva u redu. Hvala unaprijed.
  3. Suvlasnik 50% želi istupiti iz društva,i traži da mu se za njegov udio upusti nekretnina koja je vlasništvu društva. Kako se računa njegov udio,odnosno od koje vrijednosti se računa njegov udio,da li od procjenjene vrijednosti kompletnog društva ili prema udijelu u temeljnom kapitalu plus dobit društva.Ako se ustupi nekretnina šta se događa s PDV-om,na koji način se uopće ta nekretnina briše iz vlasništva društva i isplaćuje suvlasnik.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija