Jump to content

asya

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. asya

    Naplata duga

    Hvala vam na odgovorima! Tražila sam ja njega i prije novce misleći mirnim putem da će se to riješiti...on je u ovih 5 godina završio i u zatvoru, par puta na lječenju od alkohola, imao dosta problema u obitelji, bolesni otac.... pa čovjek uvijek nekako misli pa neću sad još i ja naletjeti sa tužbom, ali sad kad mu je umro otac, a pošto je majka dosta vezana bila za oca bojim se da i ona ne krene ubrzo za njim pa ako to dvoje braće nasljedi kuću što je i za očekivati....ne bi se čudila da ju prodaju i da ova sve zapije i prokocka. To je bila jedna od imućnijih obitelji nekada, a sada su bokci jer je ovaj sve uspio zapiti i prokockati...nažalost. Kako stvari stoje...izgubila sam taj novac...ah neka im je sa srećom. Hvala Vam još jednom na odgovorima. Lijep pozdrav.
  2. asya

    Naplata duga

    Poštovani, nisam sigurna da li ova moja tema spada u Stvarno pravo pa Vas molim da mi ne zamjerate ako sam pogriješila. Naime radi se o slijedećem: Prijatelj koji je dizao kredit nije redovno otplaćivao rate, meni kao jamcu su sjeli na tekući račun i blokirali ga na iznos od 47.000,00kuna. Naplatili su si taj iznos jer je igrom slučaja na računu bio taj novac spremljan za kupnju materijala za gradnju kuće. E sad mene zanima pošto moj "prijatelj" meni nikada nije vratio taj dug koji sam ja otplatila, a to sve se odvijalo 2008 godine kako mogu pokrenuti i da li uopće mogu pokrenuti kakav postupak. Posjedujem sve papire od banke di piše čiji kredit sam otplatila i da je otplaćen. Prije mjesec dana umro mu je otac, majka je još živa i on živi sa njom u roditeljskoj kući. Ima brata tako da će prilikom nasljeđivanja vjerojatno oboje nasljediti kuću...da li ja kao osoba kojoj je on dužan te novce imam pravo pokrenuti neku parnicu i zatražiti dio njegove nasljeđene imovine jer novac koliko god da pokrećem parnicu neću dobiti jer nigdje ne radi i nažalost vjeran je alkoholu. Unaprijed Vam hvala na odgovoru!
  3. Ishod razgovora...gospođa je ostala bez teksta i na kraju samo rekla da mora sve provjeriti pa će mi se javiti kroz neko vrijeme! Očito su svjesni da mi drže godinu dana račun u blokadi što nebi smjeli...a da se sve već naplatilo po ovrsi..i kao šlag na kraju još jednom dostavljena ista ovrha neki dan mom poslodavcu...ovrha koja se naplatila! najdađe bi ih tužila za uvredu...mada nisam "dušica"...ali eto samo iz razloga što su takvi kakvi jesu!
  4. Najljepša vam hvala na ponuđenim odgovorima! Sada idem zvati Amex...i da ih malo ispucam...javim vam ishod razgovora! Još jednom ...puno hvala! Lijep pozdrav!
  5. Glavnica je 8.925,53 kune, a troškovi ovršnog postupka su 1.293,20...ništa nisam potpisala da mogu zapljeniti cijelu plaću...ali su to oni ipak učinili. Sinoć sam se pozabavila kamatama i ispalo je onako otprilike da je iznos sa kamatama i dugom za ovršni postupak dosegao iznos od cca 14.241,44. Sve je to O.K....a nije to u redu što su oni meni već sa tekućeg skinuli iznos od 15.558,00 kuna za upravo taj ovršni postupak još prošle godine...a da bi prošli tjedan mom poslodavcu ponovno poslali isti ovršni postupak na sve te iznose koji sam gore navela..dakle glavnica + kamate + troškovi ovrhe! Zar oni nemaju podatak da je po tom postupku već naplaćeno i više nego treba? Taj tekući račun je otvoren u PBZ.-u dakle ista banka kao Amex...i naravno još uvijek ga drže blokiranim!
  6. Lijep pozdrav! Molila bi hitan odgovor da nekom sutra mogu skinuti glavi...haha...šalim se! Eto priče: Ovrha od Amexa...sjeli su mi na tekući u 10 mj.2008. godine i blokirali kompletan tekući račun i sva primanja tako da od plaće nisam vidjela ni "P" narednih par mjeseci...skinuli su mi ukupno 15.558,00 kuna. Ja sam promjenila banku u međuvremenu i ostalo je duga od još nekih 500,00kuna. E ovih sam dana u firmu u kojoj radim dobila ponovno isti ovršni postupak na kompletan dug od 8.900,00 glavnice i pripadajuće kamate...pa za miloga Boga kome sam ja platila onih 15.558,00 kuna prije godinu dana?? Otišla sam u PBZ gdje su izuzetno "ljubazni" i grčevitom mukom su mi konačno rekli koji je isznos u pitanju koji su mi poskidali sa tekučeg prije godinu dana...da bi sad opet isto tražili i to od mog poslodavca. Rekla sam da ću sve dat u novine...da su povrijedili moj ugled kod poslodavca..da ću ih tužiti i bla..bla. Recite mi molim vas prije nego se počnem derati na nekoga u PBZ-u i Amexu koja prava imam...mogu li im na bilo koji način zapapriti pod nogama jer su dug skoro pa u cijelosti naplatili prije godinu dana! Srdaćan pozdrav i unaprijed hvala!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija