Jump to content

zderonja

Korisnik
  • Broj objava

    357
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zderonja objavio

  1. puno hvala na odgovoru! nadam se samo da neću morati platiti i neku pristojbu. a što se tiče prepisivanja podataka, nemam pojma tko je to radio (ali svojedobno sam i ja kao volonter na sudu radila to isto i molila Boga da ne pogriješim u nekom slovu/brojci)
  2. Molim vas ako netko zna koja je procedura za ispravak pravopisne greške u e-izvatku zemljišnih knjiga. Imam vlasnički list na kojem je moje ime i prezime točno napisano, međutim u prepisivanju istog došlo je do nenamjerne greške i službenik/ca je fulao jedno slovo, tako da mi je prezime pogrešno napisano. Da li je dovoljno da napišem zahtjev za ispravak te pravopisne greške i priložim kopiju vlasničkog lista ili ide neka kompliciranija procedura? Unaprijed hvala.
  3. golum, ja sam pala u lipnju i mogu izaci tek u prosincu )tako nam je rekla tajnica nakon pada)!!
  4. ja dobila garacicku i nisam odsutila na njene uvrede!! jednostavno nisam mogla!! mislim da kultura, nazalost, nije jedna od njenih vrlina!!
  5. mene frka novih pravila (ako sam dobro shvatila): pisanja presuda bez špranci+bodovanje istih svi ispitivači prisutni tijekom cijelog ispitivanja nema više skraćenog programa nema više popravaka...
  6. ja sam vec prije 2X pisala Vladi RH i 1x MP-u u vezi famoznog pravilnika, a odgovor dobila nisam!!
  7. ja ću samo napisati da mozete skakat od srece do plafona, ako vam na zamjenu dođe Remenarić!! žena je ZAKON!!!
  8. žao mi je metuzalemka što ti mogu zaželjeti dobrodošlicu u klub! ja bih pokušala ponovno izaći na PI, ali nisam sigurna hoću li imati dovoljno volje, želje i živaca za to!! budemo valjda jedni druge malo pogurali!! ja imam zabranu polaganja do kraja prosinca!!
  9. ljudi, samo hrabro!! prosla sam isto ovo sto i vi prolazite i kuzim sve, ALI ispitivaci su stvarno ok (bar su moji bili), pomazu, daju sansu, ne cjepidlace...! za jesenkovica sam citala da sizi ako kazes jednu krivu rijec, a meni bio super, pitao svoja pitanja i nije nista cjepidlacio! org. pravosuđa radila po onoj skripti i ni nju nisam bas cijelu svladala, na kraju proslo sve 5 (gđa. remenarić je zakon)! sucevic (inace strah i trepet) bio i vise nego ok, dao sansu, zezao se, pitao najnormalnija pitanja... ja sam pala i to iskljucivo svojom krivnjom (citaj neznanjem), a danas bih dala sve na svijetu da se mogu vratiti 2 tjedna unatrag i pokusati ponovo!
  10. ljudi, ne bih nam svima skupa htjela davati lažne nade, ali ja sam svojim vlastitim ušima čula kad je tajnik u MP-u koji prati kandidate kod polaganja PI-a (mršavi, sijedi simpatični čovjek kojem sam zaboravila ime) da će se primjena predmetnog Zakona najvjerojatnije ipak odgoditi i da idu izmjene i dopune istog!!
  11. rekli smo joj definiciju iz zakona: Nužna obrana je ona obrana koja je prijeko potrebna da počinitelj od sebe ili drugoga odbije istodobni ili izravno predstojeći protupravni napad.
  12. njenu skriptu dobro nauci, al ne trazi ona od rijeci do rijeci!i da sansu! makar mi jos uvijek nije jasno sto je falilo zakonskoj definiciji nuzne obrane koju smo kolegica i ja potpuno tocno rekle! vjerojatno nesto iz njene skripte!
  13. ja sam pala neki dan i uzasno mi je tesko, pogotovo jer mi je doslovce mrvica falila za prolaz (odnosno popravni)! imala sam idealnu priliku za polozit ovo (skraćeni) koju zbog koma psih. stanja nisam uspjela iskoristiti i sad se zderem zbog toga! po novom Zakonu polazem sve, kolko sam shvatila nema popravnog niti koristenja spranci za presude... koma!
  14. ja sam objavila nešto od Remenarić! žena je i više nego super!!
  15. 23.05.09 remenarić (predivna, simpatična, nasmijana)... vrste sudova u RH ko bira suce ko bira predsjednika VSRH i na čiji prijedlog tko bira zamjenike DO-a kolko otprilike ima opć. i žup. sudova u RH poslovi sudske uprave nositelj sudske uprave sastav DSV-a sastav DOV-a što je DO pravosudna inspekcija jesenković: (sva standtardna pitanja) općemjesna nadležnost vrste odluka platni nalog zapisnik i služb. bilješka nadležnost za suparničare nadležnost po mjestu plačanja brak izvanbračna zajednica priznanje očinstva utvrđivanje očinstva naknadno pronađena imovina naknadno pronađena oporuka garačić: prividni stjecaj supsidijaritet nužna obrana kakav mora biti napad uvjetni otpust opziv uvjetnog otpusta uvjetna osuda opoziv uvjetne osude pripremne radnje (3 vrste) blanketne norme zabluda o biću djela prigovor protiv optužnice neprava obnova obvezni branitelj Sučević: TK kod doo-a TK kod dd-a stečajni upravitelj razlozi za stečaj poduzetnički ugovori tvrtka prokura brisovna tužba, rokovi vlasničke tužbe smetanje posjeda, tko je aktivno legitimiran posjed vlasništvo kapara zajedničko vlasništvo nastanak suvlasničke zajednice zk uložak predbilježba nagodba načela obveznog prava rokovi kod naknade štete kad bračni drug ne nasljeđuje
  16. odgovor za marijanuj: rekli su nam tocnu komisiju 2. dan pisanja presude! promijenila se samo org. pravosuđa: umjesto hamarić je došla remenarić (sa tim da su curi koja je samnom odgovarala rekli da je gornja komisija, a bila je donja)!! pitanja (kojih sam se mogla sjetiti sam već stavila), ostale budem uskoro!
  17. stavila sam za remenarić pod topic pitanja!
  18. remenarić (po 3. put večeras ) predivna, simpatična, nasmijana... vrste sudova u RH ko bira suce ko bira predsjednika VSRH i na čiji prijedlog tko bira zamjenike DO-a kolko otprilike ima opć. i žup. sudova u RH poslovi sudske uprave nositelj sudke uprave sastav DSV-a sastav DOV-a što je DO pravosudna inspekcija
  19. pogledaj na topic pitanja gdje mozes vidjeti tko sto otprilike pita i topic ispitivaci gdje imas dojmove o skoro svim ispitivacima!
  20. ovo za RN je tocno! (ja sam slusala Miletica kad su neke cure imale to pitanje)
  21. nema i nama su rekli da se ne zna koja od 2 komisije ce nas ispitivati jer to ovisi o tajniku, ispitivacima i kandidatima koje ovi "nasumicno" izaberu, te da se moramo pripremat za obje komisije!! naravno, prica se da neki usprkos tome ipak znaju tko ce ih tocno ispitivati! daj Boze da svi prodjemo, ali mene jako ljuti ta neravnopravnost među kandidatima!
  22. danas sam pisala prvu presudu! posto nas je bilo brdo, podijelili su nas u 2 grupe i to na one koji pisu 2. presudu GP/TP (ostali pisat u Ministarstvu) i one koji pisu 1. presudu KP (morali ici pisati na Pravni fakultet-TMT 3)!! ali gle cudna li cuda, par kolega (znam sigurno za dvoje) su imali cast i privilegij ostati pisati u Ministarstvu (iako im je bila 1. presuda), za razliku od nas 20-ak poslusnih "ovcica" koji smo to odradili na drugoj lokaciji!! nitko to nije nikako objasnio, a privilegirani kolege su isto mudro sutili! pitam se pitam kako to i da li ce biti privilegirani i na usmenom...!!
  23. ja uspjela skupit 4 tjedna za ucenje i to koristeci svoj GO, tako da mi (ko i Sue) 3 mj, tj. 6 mj. za ucenje zvuce i vise nego super!
  24. ja znam 4. ljudi koji su pali cijeli ispit i iz drugog puta SVI polozili bez problema!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija