Jump to content

dva2

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. dva2

    Molim pomoć

    Ma naravno neću se spustiti na njegov nivo i hvala na savjetima.
  2. dva2

    Molim pomoć

    Najviše me zasmetalo to šta je gnoj istovario četiri dana prije Božića i tako ga ostavio do proljeća...i sada ista stvar.a i traktori su mu krama bez signalizacije a da o registraciji ne govorim
  3. dva2

    Molim pomoć

    Hvala Vam na savjetima,pokušao sam dogovorom ali mi je čak zaprijetio.Obavijestio sam policiju, oni nisu ništa poduzeli,pokušat ću preko institucija koje ste mi savjetovali a ako one ne učine ništa onda ću odgovarat za svoje postupke.
  4. dva2

    Molim pomoć

    Vlasnik sam novoizgrađene kuće u koju sam uselio sa obitelji prije godinu dana.Kuća je izgrađena četiri metra od susjedovog poljoprivrednog zemljišta.Nakon useljenja korisnik tog zemljišta par dana poslije istovara pet prikolica stajskog gnojiva blizu kuće i tako ga ostavlja nekoliko mjeseci.Sada se ponavlja ista stvar.Ne možemo otvoriti prozore,a u kuću i iz kuće idemo juriš.pa molim da mi netko kaže koja su naša prava.
  5. danas su zvali iz banke i raspitivali se koliku mirovinu ima baka.
  6. Nekada su riječi gore od pištolja jer se rasprava vodila na rubu incidenta, i nije išla sama ja sam bio s njom ali ja se ništa ne pitam u tom postupku a sama ostavinska se vodila za 1900 kn.mirovine, rasprava košta 207kn.
  7. Pa moglo bi se reći prisilio, jer kad je baka rekla da se odriče prava na nasljedstvo nastala je tolika galama da ga se moglo čuti u drugu ulicu.Rekao je da on mora zakonski staviti nekoga za nasljednika, a to je ona itd...Uglavnom natezanje je trajalo dobrih 45minuta.
  8. Evo prošla ostavinska i bilježnik je prisilio baku da se prihvati nasljedstva...
  9. Hvala Vam na savjetima!!Jer radi se o slabo pokretnoj baki 78g.i mirovini od 1400kn.Pomogli ste joj puno!
  10. Kod nas to ide ovako.Sa nalazom mrtvozornika ide se u matični ured gdje dobijemo smrtni list a matičar dalje prosljeđuje odjave u MUP,mirovinsko...,pa tako i bilježniku koji sam pokreće raspravu bez obzira na imovinsko stanje pokojnika jer sam imao slučaj prije pola godine kad je rasprava pokrenuta samo zbog mirovine od 1100kn.A sama rasprava košta 180kn.
  11. da puno mi je jasnije,hvala.Još jedno pitanje,dali majka pokojnika mora ić na ostavinsku jer poziv šalje bilježnik a banka će sigurno tražiti riješenje od ostavinske i dali da ona navede u riješenju da ne prihvaća dug po kreditu ili ...
  12. zaboravio sam napisati da u jednoj točci ugovora piše ovako."Korisnik kredita prihvaća da Kreditor ima pravo prenijeti svoje potraživanje i primljene instrumente osiguranja naplate kredita na treću osobu"
  13. znači nakon ostavinske riješenje poslati u banku ili...
  14. znači li to da će banka bez obzira na nepriznavanje duga tužiti majku preminulog t.j.prisiljavati je na priznavanje duga,jer je ona jedini nasljednik.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija