Jump to content

depresivac

Korisnik
  • Broj objava

    530
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je depresivac objavio

  1. Kolega Lowrider,po tome kako si ti opisao tu problematiku oko umirovljenja djelatnih vojnih osoba uf..uff.,mogla bi se nova tema otvorit.Znači li to kolege,da vi imate neku dodatnu kaznu ili križ sa činjenicom da ste uz to što ste bili branitelji,ujedno i bili profesionalni vojnici.Tu se radi o vasem zvanju,radnom mjestu i poslani ste po sili zakona u mirovinu i za nagradu su vam tu mirovinu smanjili.Taj zakon za vrijeme SDP-a je bio sramotan i žao mi je sto se nije barem ispravio kasnije pa mi je razumljivo da te boli k...c i za jedne i druge.Sječam se nebuloznih obećanja početkom devedesetih ,kako Hrvatski vojnik mora biti dobro plačen(valjda su mislili ko američki)i obavezno stambeno zbrinut.Na sve to sad si i "povlašten" ali čini mi se kolega Lowrider,ne dovoljno,pa nisi imao tu sreću da ti još skinu i 10%.Hebote,ovi te budu proganjali cijeli život.Valjda vas žele do kraja dotući.
  2. U tzv. "povlastene" mirovine se nedugo diralo i usprkos svakakvim naklapanjima i pisanjima,nisam jos nigdje ni cuo ni procitao o najavi daljnjeg diranja u prava te kategorije umirovljenika.Logicne su izjave premijerke "nista nije sigurno" s obzirom na tesku situaciju s proracunom.Koliko je ona teska vidjet cemo za dva tjedna kada ce na izvanrednoj sjednici Sabora biti predlozen rebalans proracuna.Brzo ce proci i tih dva tjedna,morat cemo svaki dan osluskivat kako Vlada dise i dali se nama lose pise....(gle poezija).Ovaj pojam "povlastene invalidske mirovine" nema veze sa zdravom pamecu,valjda mi ne treba doktorat da to zakljucim.Ipak imam i nadu i dojam da ce se tu napraviti neki red pri mirovinskoj reformi i novom zakonu o mirovinskom osiguranju koji se ocekuje do kraja godine.Kolega cagart,ni mi puno toga ne kuzimo i tu smo jedinstveni,no cini mi se da cemo do kraja ove godine sve prokuziti. P.S. Kad govorim o mirovinskoj reformi,trebam naglasiti da nije nuzan novi zakon o mirovinskom osiguranju,dovoljne su neke izmjene.Medu tim izmjenama sigurno ce biti mirovine prema posebnom propisu i mijenjanje dobne granice za odlazak u starosnu ili prijevremenu mirovinu.
  3. Politika....Kad se spoje nasi pravnici i susjedni psihijatri dobije se kuhinja iz koje jedemo ogavnu hranu vec 100 godina na ovim prostorima.Kolegi na caffe forumu trenutacno ne pomazu ni pravnici ni psihijatri,pomazem mu jedino ja g...o(moram tockati,mozda mi ne izbrisu).Ako mu je to trenutacno najveci gust,nek bude pa sad apeliram na moderatore i urednike da se ne mijesaju i da ostave i takve postove i takvo ponasanje na miru.Zivot ide dalje i nitko ne treba nikakvu protekciju na forumu a pogotovo u mojoj temi na caffe forumu,mojoj dragoj birtiji.
  4. Mi smo svoj trening obavili i istrenirani smo na -10% tako da nas vise nece dirat.Sad je najbitnije da se ne srusi financijski sustav pa da ne ostanemo svi mi gradani ove zemlje bez ikakve mirovine.Kad je bilo love razbacivali smo se na sve strane.Kad uzmamo samo primjer bivseg predsjednika koji ima mirovinu preko 20 tisuca kuna koja je usput veca od vecine europskih mirovina bivsih predsjednika,mozemo se pitat,jesmo li mi zaista najsasaviji ljudi.To je isto ko da zapijes placu za jedan dan a onda cijeli mjesec zujis okolo i cekas da ti netko drugi plati pivu.Dvadeset godina postojimo ko drzava i gle nase politicke inteligencije,gledajte ljudi mi moramo poceti negdje stediti.Bravo.Daj Boze da nam ta pamet kod politicara trajno ostane u glavi.Sto se rezanja placa u drzavi tice,bumo vidli,sindikat skolstava danas ujutro salje priopcenje koje je vrlo jednostavno:dirnete li nam place,nema skole.Blago djeci,bit ce veselja.
  5. Apsolutno uvazavam tvoje neslaganje sa dijelom mojeg posta i mislim da si u pravu.Nemam dovoljno iskustva sa problemima 6a mirovina.Ja sam pisao o o ostalim mirovinama,invalidskim braniteljskim izvan te problematike o kojoj ti govoris.Primjecujem vec u vise navrata zaljenje kolega u vezi te 6a mirovine.Zao mi je sto su problemi oko nje i pratit cu i dalje tu problematiku da bih imao bolji uvid u nju.Sa puno zakona se i ja ne slazem.Sto je ucinio zakon iz 2001.(SDP-koalicija-Pancic) svi znamo,zadao je braniteljima toliko problema da je pitanje mogu li se uopce oporavit od toga.Pisao sam o tome u temi pod nazivom "mirovine nekad i danas" ali neki su to protumacili promiđbom HDZ-a sto je bilo potpuno krivo shvaceno.
  6. Nema apsolutno nikakve potrebe ni utemeljenosti za raspravu i međusobno prepucavanje o visini mirovine pojedine skupine branitelja ili obiteljskih mirovina.Visina mirovine je određena zakonom bio on o pravima branitelja ili po mirovinskom zakonu.Ja sebi nisam odredio visinu mirovine,ona je utvrđena vještacenjem,kako u MOBMS-u tako i HZMO.Činovi i status dragovoljca također utjece na visinu kao i kod kumulirane mirovine staž branitelja.Svi su imali šanse prije dvadeset godina postati povlašteni.Palćica,mene uopce ne peče savjest što imam mirovinu nešto veču od 5 tisuča kuna niti če me peči dokle god saborski zastupnik ima mirovinu od 10 tisuča,a plaču preko 16 tisuča.Šteta što sam ja nesposoban biti zastupnikom jer ni ja neznam engleski pa bi mogao u Ameriku iči ga učit ili biti zastupnik a ujedno predsjednik udruge invalida Domovinskog rata i zastupati jadne invalide rata i spremati u đep po 16 tisuča i još crpiti lovu iz proračuna za udrugu i s time okolo žderat i hodočastit.Uopče me ne peče savjest.Hebote,neče me valjda tajne službe ćopit.Aj bok !
  7. Apeliram na urednistvo i moderatore da nam pojasne koja je granica ljudskog dostojanstva i apeliram na Vas da brisete i moje ali i svake druge uvrede.Radi se o caffe forumu.
  8. Prijatelju dadoje,šibenik je na putu pa se danima ne javlja.Meni se cini da s obzirom da je profesionalni vozac,nebi smio biti pod nikakvim terapijama,nadam se jer vozi bus a unutra su ljudi.Riješija se aveti zvane PTSP(on tvrdi).Ja mu cestitam,nadam se da ce nas vise uspjeti kao on.
  9. Kaj bumo sad ckomili na ovu temu zbog toga sto se Sibenik ne javlja.Ima i drugih iskustva.Na caffe forumu je kolega Sibenik u temi "kako se rijesiti bolesti PTSP" objasnio svoj status.Vec ima pet godina kako se riješija aveti zvane PTSP i sad uspjesno radi posao profesionalnog vozaca i bez problema vozi autobus ili prikolicar i to do vrha Njemacke.Evo sad se Borat ukljucil a on koliko vidim ima najnovija iskustva oko drugostupanjskog HRVI pa bi volio da to podijeli s nama.
  10. Ne javljam se na temu ali decki moji vrlo blizu sam vaseg prijedloga i vase zelje.Dok se vas dvojica javljate na temu koja je ozbiljna i to koristite protiv mene,postaje mi jasno da bu to sve otislo k vragu.Ovim putem pitam vas kakve vase pisanje ima veze sa temom i to pitam moderatora.Svoje privatne stvari s vama rijesavam putem PM.Otvoril sam temu na caffe forumu ali vi ovo koristite za pljuvanje,svaka vam cast.Ajde se probajte javit koji put kolegama u problemima ili supruzi naseg kolege koji je bolestan.Vi ste prava slika stanja u kakvom jesmo i pitam se dali smo i bolje zasluzili.Nismo,nema teorije.
  11. Bolje je biti dosadan ko ja, a ne se ukljuciti rijetko u forum i nesto napisati u smislu"imam ja puno toga za reci ali nebi ja sad".Zbog takvih stvari ova tema sad je otisla u krivom smjeru i zao mi je zbog toga ,zbog kolega koji jedva cekaju da podijele iskustva oko cekanja rjesenja o statusu HRVI.Ja Sibenika uopce ne razumijem i moram reci da to nije fer.Nebum se vise javljal na ovu temu,cekam da se ukljuce kolege sa iskustvima koja su u potpunoj vezi sa temom pa vise necu klafrat o nekom koji je tu temu uzurpirao.Kolega Bucimir je otvorio temu da sazna koliko se ceka drugostupanjsko rjesenje pa mu ne treba unistit temu,makar mislim da je i on sam tu temu malo izokrenul laznjacima za koje je mogel otvorit novu temu.
  12. To su vec branitelji prosli za vrijeme bivseg ministra Pancica i tu hajku su odradili.Nemojmo kolege olako baratati brojkama,nemojmo barem kad vidimo koliki je bio broj samoubojstava branitelja.Ozbiljna je to bolest i nek struka i institucije pokazu koji je to realan broj.Vise laznih od pravih,uh to je malo neugodno,odo ja.
  13. Krediti se ne dizu samo za vile na Pantovcaku.Onaj tko kupuje tamo vilu ne treba kredit.Branitelji imaju i kredite koji su digli za poboljsanje stambenih uvjeta,pa nije to luksuz,nemojmo generalizirati.Kredit je siroki pojam,njega ce uskoro mozda dici gospođa Barekica koja nema love za platiti suprugovo lijecenje,on je branitelj i tesko je bolestan i boli ju briga kak ce ga otplacivati,samo da joj suprug ozdravi.Ne mislim Bucimire da si ti nesto lose mislio,moram te izvjestiti da dugo godina nisam bio na Pantovcaku no znam da tamo ni nema vise mjesta za vile,vec su si gospoda osigurala odavno parcele.Vidim da smo si krenuli sami smanjivat mirovine pa cu se ja nadovezat na to,od 65 000 umirovljenih branitelja sigurno moze njih 64 000 raditi pa nam ni ne treba mirovina.Nek nas sve posalju radit.Nadam se da goreg prijedloga od mojeg vise nece biti.Ne moraju se nasi zlobnici toliko brinut,starimo i mi i svake godine nas ima sve manje a mirovine se nece prenosit na druge pa necemo biti ko partizani.Nasim prirodnim nestajanjem,doci ce se i do dodatne ustede.
  14. Da nedavno sam doselio u Dugo Selo,makar sam sad vise u Zagrebu,djeca su mi ostala tam.Jesu odrasli ali znas kakvi su danas mladi,koma,nemogu se ni za nista snaci.Sve u kuci i oko nje moram sam sredivat.Kaj imas neku rodbinu u Dugom Selu,kolko cesto dodes
  15. Tko danas nije u kreditima,naravno da su branitelji takoder u kreditima.Ne smijemo samo pausalno reci"nek skinu",to mi izgleda kao da neko veli:dao Bog da nam skinu.Kad smo dizali kredite imali smo jednu kreditnu sposobnost,danas sa ovih -10% je nova prica.Na sve to stalno ponavljaju da je upitna isplata naredne mirovine i secer na kraju,najavljuju dodatni porez bankama sto ce banke naravno podmiriti podizanjem kamata i nama kao i svim gradanima.Tko uspije nakon svega ovog ostati imalo normalan, svaka mu cast.Meni nije nimalo ugodno,imam veliki kredit.
  16. Ma vazi za sve,kako ne.Trebamo se i svi ostali ukljuciti,tu nam je sansa da komuniciramo.Hebi ga,ovo je pravni portal a mi smo preeksplozivni i cesto izademo iz pravila foruma.Neko nas mora korigirati i ma koliko sam ja nekad ljut,neznam kaj bi bez moderatora,valjda bi nasa rasprava otisla u vrazju mater na svakoj temi.Kad si me vec bocnuo za slavonce,oni su po meni ljudi sa nevjerovatnim optimizmom u dusi i jako su dobri.Ja sam iz Okolice Zagreba ali poznam mentalitet slavonca i zavidim im sto nas nije vise takvih.Samo ti tipkaj na forumu,koliko-toliko svaka tvoja rijec ili misljenje sigurno puno svima znaci.Mi moramo komunicirati a broj 1 nek radi svoj posao,kak veli Bandic:nek svaki dela svoj posel
  17. Zasto se vise nebi javljao kolega Draganec,nabijas mi kompleks,ja se stalno javljam i imam kaj za reci.Tvoja gesta prema tvojem prijatelju je za pohvalu.Kad bi se tvoj kolega uspio rijesiti te iritacije gledanjem dnevnika bilo bi puno bolje.Pa neca ga sad unistiti tracanje baba po selu.Zbog vrlo slozene situacije u zemlji predlazem da branitelji izbjegavaju bar dnevnik.Otidite u pola osam u setnju i bit ce bolje.Stvari ce se rijesiti nekako gledali mi dnevnik ili ne.Samim ucestvovanjem na ovom forumu,medusobno saznamo sve pa ne vidim razlog da gledam jos i dnevnik.Hvala onima koji mi ne zamjeraju na stalnom javljanju,ja sam obicna klafra i kaj sad... makar imam prijetnju od :baba:
  18. Mozda bi bilo najbolje da otidete u podrucni ured HZMO od kojeg je Vasa mama dobila prijevremeni obracun(prijevremeno rjesenje).Najbolj je da se o nejasnocama raspitate kod referenta koji je potpisao taj prijevremeni izracun.Za svaku eventualnu nejasnocu mozete zvati besplatni broj u HZMO 0800 636363 ili 01/4891-666.Cinjenica je da bi Vasa majka 01.01.2011 imala mogucnost za prijevremenu mirovinu i neznam koliko bi ona iznosila ali spletom nesretnih okolnosti,bolest je uzrokovala invalidnost
  19. To pitanje je interesantno,imali smo neku slicnu debatu u jednoj temi ne tako davno.Ako je mirovina kumulirana,ni meni nije jasno moze li se dio mirovine koji nije vezan uz rat tretirat kao mirovina prema posebnim propisima tj. poznata kao "povlastena".Koliko ja kuzim taj dio mirovine nije izracunat prema zakonu o pravima branitelja pa je intersantno pitanje za nase kolege koji su malo jace pravno potkovani:Dali se smjelo dirat u taj dio mirovine,ima li tu dobre podloge da se kod eventualne tuzbe to i uvazi u korist branitelja sa takvom mirovinom.
  20. sve već viđeno, ovi novinari stalno lupju jednom po istom kada nemaju šta drugo objavljivati.... Slazem se sa tim,novinari ne traze dobre vijesti,traze vatru,senzaciju i tko pita nas branitelje jesmo li uznemireni takvim vijestima.Iz tih njihovih povjerljivih izvora vec mjesecima izlazi podatak da nema love za isplatu sljedece mirovine pa s time i mi i nase obitelji vec mjesecima drhtimo za to kaj bu sutra.Ima li onaj zakon po kojem ce se moci proglasiti osobni bankrot,ak nema kad ce?
  21. Ti bokca vi dalmosi dajete pravi ton tam na forumu branitelja.Najte mi zameriti kaj sam predvidjel da bute tu zavrsili,mislim tu u birtiji.Svaka vam cast,vi imate onaj pravi temperament za reci svakome kaj ga ide i najvise mi se svida kad oderete po politicarima i u drugama.Pozdrav svim Dalmatincima ma gdje bili.
  22. Tu i lezi problem kolega Nilda,osim branitelja od pocetka ekonomske krize,jos nitko nije podnio teret tog problema.To pokazuje da smo populacija koja se najlakse dirne po pitanju ukidanja prava.Kriza je pocela vec 2008 i ponavljam samo su branitelji shodno svojim ekonomskim mogucnostima pomogli nasoj zemlji.Sramota.Kad se je u Saboru ukidao besplatni parking zastupnicima,galama je trajala mjesecima,sto ces ti njima prava ukidat
  23. Imamo cetiri centra za psihotraumu koji se nalaze u Rijeci,Splitu,Osijeku i Zagrebu u klinickim centrima tih gradova.Posto tu rade nasi poznati psihijatri,nikad nisam cuo za lose iskustvo sa tim.Ocigledno se malo branitelja obraca psihosocijalnim centrima koji su u svim zupanijama ili ti centri ne rade nista posto se nitko ne javlja sa zadovoljnim iskustvom sa njima.Nis novo,nesto se osniva,povecava se broj zaposlenih u drzavi a ucinkovitost slaba
  24. Kaj bi ti zamjerili,zato sam i otvorio temu da vidimo kakva su iskustva.Jedino neznam jel u svojem slucaju mislis na ona cetiri centra za psihotraumu ili psihosocijalni centar u tvojoj zupaniji
  25. Sjecam se teme o kojoj govoris,razvukla se pa je dobila lokot.Ti si postavio pitanje imajuci u vidu diskriminaciju.Diskriminacija je sto su nam uopce dirali u prava a da ne pricam o tome sto prvo sebi nisu nesto vise skinuli ali oni su odlucili kompromisno sebi nista skidati.Kaj sad da se medusobno koljemo kome su trebali a kome nisu uzeti a oni gore nam se smiju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija