Jump to content

zabranjena123

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zabranjena123 objavio

  1. Hvala na odgovoru, ali nije mi konkretno jasno! Mislim, sad ne znam da li da ovo uopće pišem (s obzirom na podsjetnik o kaznama), ali... Dakle- niti imam dnevnik gradnje, niti imam glavnog inžinjera, niti je kuća građena 100% po projektu- kak da je sad ja uknjižim u gruntovnicu??? Stanujem u njoj već 1,5 godinu, ali samo u suterenu, a gore je roh-bau.(to je zapravo nebitno)
  2. Hvala na odgovoru. Susjedi sigurno nisu dobili naknadu od grada jer taj put nije u interesu grada, tako su mi i rekli u Skupštini i nikad neće niti biti. A ja sam građevinsku dozvolu dobila na temelju TOG puta i nemam nikakvu alternativu drugu. Kao što sam rekla, sad koristim zemlju od uskoro bivše svekrve ali to nije rješenje. Sve instalacije (plin, struja, voda, kanalizacija) smo radili preko njene zemlje jer nismo smjeli po putu. Zvali smo mi i policiju kad su osvanule barikade, ali kaj- oni su dobili nalog da barikade maknu ali su navezli 6 kamiona zemlje po putu i nije se više moglo nikako po njemu ići. Znaći služnost se traži os suda?? Kako?? Ja sam mislila da mogu sklopiti ugovor sa susjedima i da mi uz naknadu (koja bi bila puno manja od tražene prvi puta, naravno ako pristanu) ugovorom daju služnost i da to ovjerim kod bilježnika i to je to! A nije?? Moram na sud?
  3. Imam i ja jednu situaciju- dobila sam građevinsku dozvolu na temelju puta koji je u katastru upisan kao javno dobro-putevi, započela sam gradnju kuće i kad ono- susjedi stavili barikade i ne daju mi prolaz jer u gruntovnici su oni (i još njih petnaestak) vlasnici i traže 6 tisuća eura da mi dozvole prolaz. Naravno, ja to niti imam niti ne bih dala jer nisam ja izmislila taj put, nisam imala poooojma da je takva situacija. U gradskoj upravi su me slali iz sobe u sobu i u sobu sve do sobe gdje je kolegica na bolovanju. Mjesna zajednica- ne želi se miješati da se ne zamjeri ljudima jer oni su tu domaći a mo smo dojdeki. I kaj sad. Imam privremeno rješenje preko zemlje od svekrve, ali razvodim se od njenog sina i zatvorit će mi put prvom prilikom. I aka ću onda. Jel ima neko rješenje koje ne košta puno? Od koga tražiti pravo služnosti?--- hvala
  4. Sad sam provjerila, građevna dozvola mi je postala pravovaljana 18. 5. 2007., dakle prije 1. 10.
  5. Priključijem se na ovaj post sa svojim problemom- molim pomoć!" Naime, napravila sam kuću prošle godine, imam građevinsku dozvolu za nju, ali nije baš skroz ispoštovana (podrum nije podrum već suteren i jedna soba je više nego predviđeno, garaža koja nije uz kuću je povečana- to bi bilo onaku ugrubo. Sad bih ja htjela tu kuću kakva je upisati u katastar i u gruntovnicu a geodetski stručnjak kojeg sam nazvala kaže da moram prvo tražiti dopunu građevinske i tek onda je upisati. Meni uporabna zapravo ne treba. Kuća je manje od 400 kvadrata, još uvijek je u skladu po GUP-u i ne mislim je prodavati. Građevinska je dobivena mislim nakon 1. 10. 2007. Što mi je sad raditi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija