Jump to content

Pretorian43

Korisnik
  • Broj objava

    56
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Pretorian43 objavio

  1. Govoriš u množini; "pusti nas na miru" Jesi li ti nečiji glasnogovornik? Ne znam u čije ime si ti ovlašten govoriti, i tko te ovlastio? Ako govoriš u svoje ime, onda svakako upotrijebi jedninu.
  2. Pa kako ne shvačate da taj Mrljavac isto kao i ostali moderatori na ovom forumu imaju sličnu ulogu kao i predstavnici Braniteljskih udruga bliski što lijevoj a što desnoj političkoj opciji. Svaka od tih političkih opcija ima svoje "plačenike" (roj podguznih muha) koji imaju samo jedan zadatak, a to je pacificirati Branitelje i držati ih pod kontrolom, i što dalje od politike, da ne ugroze njihove Sinekure. Kobojage oni drže i taj forum i kao savjetuju branitelje, pa su im ponekad i rame za plakanje, ali od njih stvarne koristi za večinu Branitelja nema. Ali to im i nije uloga. Uloga im je održavanje svojevrsne opsjene, zamke u koju su upali večina Branitelja, da se neko kao brine o njima i pomaže im, i da je ovo država koja im je zahvalna za doprinos koji su dali stvarajuči je. Pozdrav Mrljavac, šta nije tako,a?
  3. Koliko je meni poznato,ukoliko nemaš čin onda ti se mirovina ne može obračunavati po činu več po ustrojbenom mjestu. Samo što ustrojbeno mjesto "pomočnik zapovjednika bojne" ne postoji u čl. 20 ZOPHBDR. Postoji samo ustrojbeno mjesto "zamjenik zapovjednika bojne", koje je po vrijednosnim bodovima jednako činu Bojnika. E sad, da li će tebe prevesti na ustrojbeno mjesto zamjenika (koje u biti i jest više od pomočnika) ili na niže, ostaje da se vidi. Al' u duhu štednje i kresanja svega čisto sumnjam. U svakom slučaju sretno.
  4. Govoriš paušalno. Gdje sam se ja to "Obrušio" na oboljele od PTSP-a?? Ja sam se samo kako ti kažeš "Obrušio" na one koji su dobili PTSP za 10-30 dana ratovanja, i sad se sjetili nakon 15 godina da bi mogli zatražiti status HRVI. Moje je pravo da imam svoje mišljenje o tome. I žao mi je ako se to moje mišljenje nekima ne sviđa. Ali ponavljam, to je moje demokratsko pravo da o tome, kao i o svemu ostalom imam svoje mišljenje, i da ga slobodno mogu izraziti. Pa nismo više u totalitarizmu, kad smo morali imati svi isto mišljenje po direktivi Partije. I to pravo mi nemože niko oduzeti, pa čak ni moderator ovog foruma. Pogotovo zato jer ne vrijeđam nikoga direktno i ne koristim psovke i uvrede. Druga je stvar što se nekima nije svidjelo ono što sam napisao.
  5. Nisam se našao uvrijeđen niti prozvan, nego sam osjetio provokaciju u tvom postu ( možda sam i pogriješio )pristupio u zng 08. 91 demob .12. 95 . Kuda su Pume išle znaš i sam , nisam bio ni čato ni kuhar nego isključivo na položaju svih tih godina .Znam da si i ti dragovoljac , Vukovar itd .... A za dragovoljca Freda , moja isprika . Ispustio sam to staviti pod navodnike . Glupo je da se stvara nekakva zla krv između nas samih , ako imaš što sa Mrljavcem rješite to pp- om I je bila provokacija. Jer kad sam ja u jednoj drugoj temi napisao da mi je dosta tih "tjedan-dana" branitelja, koji su mobilizirani za Oluju. I sad svi redom oboljeli od Ptsp-a i traže mirovine, i to se sad sjetili nakon 15 godina. I to kao fol neki su durali do sada, ali dalje se ne može i slične priče. Onda si me osim njih i ti napao i napisao kako sam valjda samo ja oslobodio Hrvatsku, a Mrljo mi obrisao postove 2 puta. E, a sad vidim da malo drugačije o tome govoriš u ovoj temi, pa otud moja reakcija. Pa, malo više dosljednosti molim.
  6. Ok. Slažem se. Mada sam se začudio da si Freda nazvao istinskim Dragovoljcem, pa sam pomislio da si neobaviješten o toj temi, a pišeš o njoj.
  7. No, poznaješ li ga uistinu kao Istinskog Dragovoljca, ili samo prenosiš ono što "znaš" iz raznoraznih medija?
  8. A eto nemoj se naći uvrijeđen ali kad si se već našao pozvan da mi ti to objasniš, sad te pak moram upitati, da li ti slučajno poznaješ tog "Freda" iz Vukovara? Mislim, kad ga već navodiš kao primjer Istinskog Dragovoljca.
  9. Hm, ja bih zaista volio kada bi mi netko malo razjasnio pojam koji, vidim ljudi dosta često upotrebljavaju, kako u medijima tako i na ovom forumu. Pojam - "Istinski Branitelj" Što bi to uistinu značilo? Pa, molim uvažene znalce sa foruma, osobito gosp. Mrljavac ako je moguće da rastumače malo.
  10. A čujte propisi su takvi kakvi jesu. Samo što je tu nešto drugo puno veći problem, u Hrvata. Mi smo svi Načelno za to da se poštuju zakoni i da "Pravna Država" funkcionira i pokazuje svoje "mišiće", al' ako je ikako moguće da to bude na nekom drugom.
  11. Mislim da si u krivu. Ta "Odluka" nema rok trajanja. Drugim riječima ona je za stalno, i neće nam taj novac nikad vratiti niti podići mirovine na razinu na kojoj su bile prije smanjivanja, nažalost. Isto kako nisu ni nakon Račanovog smanjivanja 2001. Nažalost mi nemamo političku snagu da se izborimo za tako nešto, da nam vračaju dug jednom, kao što su godinama vračali ostalim umirovljenicima. I za to se Hrvatska debelo zadužila, ali o tome se šuti namjerno, već se samo istiću branitelji kao tzv. "žderači" proračuna. Ali oni imaju zastupnike u Saboru, a mi tamo nemamo nikoga tko bi štitio naše interese i borio se za nas, a za to smo si sami krivi.
  12. Nema veze, Ponovit ću. 2001. godine SDP nam je skinula mirovine i invalidnine za 15% i uz to ukinula još neka prava iz dotadašnjeg zakona o pravima branitelja. 2010. godine HDZ nam SMANJUJE MIROVINE za 14%, oduzeli nam i besplatno DOPUNSKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE, pravo na BESPLATNE UDŽBENIKE za našu djecu, a INVALIDNINE nam nisu USKLAĐIVALI 8 godina, iako je zakonska obveza svake godine. PA NAVALIMO dragi moji Patrioti, posebno mi iz skupine stradalnika dom. rata, GLASAJMO OPET kada dođu izbori za jednu od tih dviju stranaka. GLASAJMO i bit će nam sigurno bolje, a bit će nam kako i ZASLUŽUJEMO! Ja sigurno neću, niti ja niti itko iz moje obitelji, NIKAD VIŠE!! PS. Molim moderatora da ovo ne briše, jer nije vrijeme predizborne kampanje, i ja tu ne agitiram ni za koga, već samo iznosim argumentiranu istinu. Ako to nije istina, molim da mi se argumentirano Dokaže, a ne da se samo tako izbriše moj odgovor. ___________________________________________________________ Editirao Mrljavac.
  13. Znaš šta prijatelju, nemoj se ljutiti ali stvarno LUPETAŠ ko' otvoren prozor. Brigadir nema toliku mirovinu, već oko 11 000 kn. i to ako je dragovoljac i 100% nesposoban za rad, i pri tom ima vrlo visoki postotak invalidnosti. Moj prijatelj je Brigadir bez ruke, pa znam koliko ima. A Jhebiga šta bi ti htio da obogaljeni brigadir ima istu mirovinu kao neko ko je bio "čato" 2 mjeseca u ratu i poslije si lažirao invalidnost sa Ptsp-om. Pa zar i inaće kako u našoj tako i u ostalim vojskama svijeta General i Vojnik imaju iste plaće, pa da bi imali iste mirovine danas-sutra? Bolje je ponekad svašta jesti, nego svašta pričati!
  14. Sve je to "Kurvin Pir", i ne vrijedi se uzrujavati.
  15. Nije mi jasno što će nam još jedna udruga. Zar ih imamo malo? Nama bi trebala stranka,koja bi bila parlamentarna i koja bi istinski zastupala naše interese. A koja ne bi prodala naše interese u zamjenu za: božićne i uskršnje paketiće za djecu, ili putovanje u Lourdes, ili ljetovanje nekoliko desetaka djece na moru, ili sportske igre branitelja, itd. itd. Sve su to TRICE I KUČINE! A za to su nas prodala vodstva naših vrlih udruga! Pa što će nam onda još jedna?
  16. Nije! Jebga. QUO VADIS HVIDRA?!?
  17. Nije to ništa čudno. Sada HRT kontrolira kao član vijeća HRT-a ispred Hrvatskih Branitelja gosp. ZVONKO MILAS predsjednik udruge Uhbddr-a. Ta udruga broji najmanje članstva od svih ovih poznatijih udruga, a dobija najviše novca iz proračuna. Mislim da jedino Hvidra dobije nešto više. Inaće 100% Jadrankin igrač, ona ga je tamo i namjestila. Ja ga poznajem, pa znam o čemu pričam. Otkako je u Hrt-u i brat (Darko Milas) mu je počeo dobijati uloge u Hrvatskim sapunicama, a do tada potpuno anonimni glumac iz Osječkog kazališta. Da ne pričam da si je u zadnjih godinu dana priskrbio BMW X6, koji eto baš priliči jednom Hrvatskom Branitelju pogotovo u ova krizna vremena. Bacite pogled na cijenu: http://www.tomic.hr/hr/en/newvehicles/cjenici/BMW_X_modeli/X6_prices.html Sramota!
  18. OVO VRIJEDI PROČITATI; Članak prenešen sa; www.Dragovoljac.com http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2003&Itemid=14
  19. Kada dođu izbori, a doći će, razmislite da li ćete svoj glas opet dati hdz-u. JA NEĆU sigurno, više nikad. Ali nedam glas ni ljevici, i oni su nas očepili 2001. za 15%, nemojte to zaboraviti. Mi u saboru nemamo nikoga ali baš nikoga ko bi zastupao naše interese, a ima nas navodno 500 000 branitelja. Pa to je stvarno sramota, ali to smo mi sami krivi jer smo im dopustili da nas obmanjuju. A o udrugama i njihovim predsjednicima neću trošiti rječi.
  20. ADMINE! SEREM TI SE NA POSAO! I TI SI NAJOBIČNIJI DUPELIZAČKI GOVNAR! SAD OBRIŠI I OVO I BANIRAJ ME SLOBODNO, NABIJEM TE NA #OOPS#.
  21. Tužno. Laka mu bila Hrvatska zemlja, za koju se je borio. Počivaj u miru Satniče! Btw. Nisam tjedan dana bio na netu, pa tek sad vidim ovo.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija