Jump to content

brada

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je brada objavio

  1. zahvaljujem na odgovoru upravo to me zanimalo, a Xsarin odgovor je i više nego što sam očekivao! hvala još jednom!
  2. pogledaj popis opojnih droga i tvari od kojih se mogu dobiti opojne droge (NN» br. 163/04) :clint:
  3. zanima me što sve ide pod pojam DOMA u smislu kaznenog djela narušavanja nepovredivosti doma? da li je to isključivo prostor iza ulaznih vrata stana ili kuće, dakle stambeni prostor, ili bi se pod pojam doma moglo smatrati i recimo stepenište koje vodi do ulaznih vrata ili npr. ograđeno dvorište obiteljske kuće, naime u seoskim domačinstvima je normalni da se život odvija i van same kuće, dakle na dvorištu(suši se veš, cijepaju drva, odlažu razne stvari i sl.)? DA LI netko pozna praksu sudova kod definiranja DOMA ?
  4. brada

    DO

    točno je da je , što se tiče pravosudnog, odlična stvar biti vježbenik u DO.ljudi s u stvarno ok. i nema problema kad trebaš vrijeme za učenje. inače sam posao vježbenika je lagan, al ti je i plaća mala. prava stvar je kad postaneš savjetnik....ideš i samostalno na rasprave, radiš praktično sve što i državni odvjetnici, samo za manje love
  5. dal netko zna koje bi bile posebne okolnosti za suđenje u odsutnosti. znam da okrivljeni mora biti u bijegu ili inače nedostupan hrv. tijelima, al u zakonu-čl.305.kz-a, čini mi se) potrebno je postojanje i nekih psebnih okolnosti....pa koje bi to bile?
  6. brada

    krađa plina

    zanima me da li je krađa plina (za kućanstvo) regulirana KZ-om ili postoji neki lex specialis? nije riječ o plinu u boci,već je vršena blokada plinomjera, pa je oštećeno komunalno poduzeće!
  7. zanima me da li potvrda o oduzimanju predmeta može biti dokaz, ako su predmeti nađeni u pretrazi koja se vršila po nalogu prekršajnog suda ali tragajući za nekim drugim predmetima? npr. traže(po nalogu) pištolj, a pronađu drogu i naravno oduzmu ju,izdaju potvrdu i to je dokaz u postupku zbog čl.173,KZ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija