Jump to content

Tinkic

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Tinkic objavio

  1. Tko utvrđuje prosječnu tržišnu vrijednost stana???? Ma radi se o slijedećem, nalazim se u najmu stana koji je u vlasništvu RH i imam određenu slobodnu ugovorenu najamninu. Dobila sam ugovor o najmu u kojem pise da se ta najamnina utvrđuje umnoškom prosječne tržisne vrijednosti stana i nekog koeficijenta. I sad ja sam htjela provjeriti da li je sve to dobro izračunato. U objašnjenju ugovora stoji da su tu prosječnu tržišnu vrijednost stana dobili od Porezne uprave. I ja danas zovem Poreznu, da bi mi rekli da oni rade samo s zemljiištima, dakle da samo utvrđuju vrijednost zemljista, a stanova ne rade!?!?! Tko na kraju utvrđuje tu prosječnu tržišnu vrijednost stana?? Koga da tražim taj podatak??? Da zovem to ministarstvo koje mi je dostavilo ugovor?? Ili da osobno odem u Poreznu s tim ugovorom, tj tom rečenicom u kojoj pise da su oni to njima dostavili. Molim pomoć! Pozdrav!
  2. Poštovani, da li ikako moguće početi plaćati ovrhu prije nego sto sjedne na naplatu. Naime, vec mi na mirovinu sjeda jedna druga ovrha, pa dok se ona isplati proci ce 5 godina, tj ova nova ce mi sjesti tek za 5 godina. Za te godine ce mi sjesti ogromne kamate pa bi ja to poceo placati sada pomalo svaki mjesec. Da li ja to mogu, da li ja moram to sud zamoliti ili javnog biljeznika, da li moram kakvu izjavu s njima sklopiti? Da li je to uopce moguće?? Hvala unaprijed!
  3. Hvala na odgovoru, uf katastrofa je to, sad ti i njegovog odvjetnika moras platiti.
  4. Moze mi netko potvrditi samo sljedecu tvrdnju, stranka koja izgubi spor placa sva parnicne troskove, da li to znaci da se placa i protivnicki odvjetnik. Naime, odvjetnik mi je rekao da ako izgubim parnicu ja moram platiti njega, sudske troskove i suparnickog odvjetnika. Razumijem svog odvjetnika i sudske troskove, ali kako sad i njegovog, onda svatko moze angazirati Nobile i slicno kad zna da ce ga druga strana platiti. Hvala na odgovoru!
  5. Zahvaljujem na odgovoru, malo komplicirano, ali probat cu to veceras to izracunati. Moze jos jedno pitanje??? Što ako su mi krivo izračunali kamate, što mi se sada na prvi pogled i čini, što da radim??? Općinsko drzavno odvjetništvo mi je poslalo opomenu da ce dati rješenje o ovrsi na prisilnu naplatu (sto je u redu) i da ce prilozene kamate tj obračun kamata koji je sastavilo Ministarstvo branitelja dati isto na naplatu. Taj obračun definitivno nije u redu, i sto sad da radim?!?
  6. Poštovani, može li mi netko pomoći u izračunavanju zateznih kamata?? Naime, nakon sto mi je doneseno rješenje o ovrsi jos u 3mj, tek sad mi je stigao obračun kamata i nekako mi nije jasan. U samom rješenju mi stoji da moram platiti najamnine od 2008 do 2011. a u obračunu kamata da moram platiti i kamate za 2006 i 2007 godinu (sto je u zastari i u rjesenju o ovrsi se ni ne navode). Ukratko bi li mi netko mogao pomoci da izračun zatezne kamate za ta razdoblja pa da mu privatno posaljem i iznose najamnina. Hvala
  7. Poštovani, molim pomoć u vezi podataka iz gruntovnice. Zanima me mogu li kopirati iz gruntovnice tj cijelog spisa, samo kupoprodajni ugovor. U spisu ima hrpa papira i svaki kao kosta 20kn za kopiranje, mene zanima da li je moguce traziti samo kupoprodajni ugovor iz spisa. Rekli su mi u gruntovnici da moram cijeli svoj spis kopirati, a to bi me kostalo puno. Sve mislim da mi muljaju, da mogu kopirati samo jedan papir, da ne moram sad sve.
  8. Moze savjet,ako itko moze pomoci. E ovako stoji situacija. Jučer sam dobio prekrsajni nalog u kojem pise da sam prije 3mj, tocnije 15.06. prekoracio brzinu, i uglavnom kazna je 500kn. Medjutim, ja nisam uopce tad bio zaustavljen, a zanimljivo je da to nije moj automobil, vec sluzbeni koji sam do nedavno koristio jer sam bio u pratnji novca (inace zastitar sam). Ne znam kak su utvrdili da sam bas ja vozio, ni sam se vise ne sjecam jesam tad bio u pratnji ili ne. Stovise totalno sam se iznenadio zbog naloga. Inace u obrazlozenju pise sljedece: "policijski sluzbenik je podnio izvjesce broj ..... o počinjenom prekrsaju protiv okrivljenika zbog prekrsajnog dijela opisanog u izrijeku ovog p.naloga. Uvidom u podneseno izvjesce koji se temelji na neposrednom opažanju policijskog sluzbenika koji je kriticne zgode nadzorom prometa na cestama, uredjajem za mjerenje brzine utvrdio da se okrivljenik vozilom kretao brzinom koja je veća od dopuštene i nakon umanjenja za sigurnosnu razliku, utvđeno je da je okrivljenik počinio opisani prekrsaj." Čitao sam tu na forumu da kao policija zna vlasniku poslati nalog i pitati tko je vozio, ali firma mi nije nista to rekla. Sad mene zanima sto napisati u prigovoru, jel mozda najbolje da napisem da nisam uopce bio zaustavljen, ili da mi identitet nije bio neposredno utvrdjen. Sto mi savjetujete? hvala
  9. Hvala lijepo na odgovoru! Onda cu traziti upozorenje tj opomenu.
  10. Hvala na odgovoru, svjestan sam da policija ne mora izreci, nego moze! Da li preporucujete onda da u prigovoru navedem svoju krivnju, ali da zbog cinjenice da nisam u zadnjih 5 godina pocinio niti jedan prekrsaj niti sam ovim prekrsajem doveo u opasnost promet oko sebe da molim sud da mi izrekne opomenu ili upozorenje ili drustveni rad. Ili da drustveni rad ne napomenem?
  11. Postovane kolege, moze pomoc? Ovako prekoracio sam brzinu i to stoji. Kazna je 1000kn, i ono priznajem da sam prekoracio. Naravno pitao sam policajca da li moze manja kazna i odgovorio da ne. I dok mi je pisao kaznu, njegov kolega je zaustavio drugu osobu koja je kao i ja vozila prebrzo i ono rekla mu ovaj put cemo vam izreci upozorenje. Ja sam to cuo i upitao ovog policajca je moze meni isto upozorenje. Na sto je ovaj rekao da sam to trebao reci prije. Vec nekih 5 godina i vise nemam nikakve kazne ni prekrsaja. Sto da navedem u prigovoru, da sam kriv, ali da trebam dobiti opomenu, ili da jos navedem da nisam napravio prekrsaj niti jedan vec 5 godina, da mi policajac nije htio izreci upozorenje. Inace vozio sam 83 (onaj s upozorenjem je 85), s obzirom da je bilo naselje, ne sjecam da li bio znak 70km/h, ali u svakom slucaju u naselju ako nema znaka znam da je 50km/h. Kazem ne sporim da sam brzo vozio, ali mogao je dati upozorenje, sto nije dao jer kao ja se nisam na to pozvao. Help!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija