Jump to content

cherry

Korisnik
  • Broj objava

    158
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Sve što je cherry objavio

  1. Pozdrav!Zvao prošli tjedan rezultati će biti objavljeni onog trena kada iz Fonda HB bude uplaćen novac u Fond za stipendiranje.Znači ponovno strpljen spašen.Bog!
  2. Pozdrav!Danas vidio sjela lova za udžbenike onako kako piše u rješenju nisam se žalio Ažurirano Pozdrav!Danas vidio sjela lova za udžbenike onako kako piše u rješenju nisam se žalio
  3. moj gimnazijalac nema ni jedne radne bilježnice i kako sam rekao iznos za gimnaziju je 1277 kn. a moj osnovac 6. raz ima udžbenike i uz svaki ima i radnu bilježnicu koliko sam udžbenika kupio toliko mi je i iznos u rješenju 509 kn.Hvala!
  4. Pozdrav!stiglo rješenje za 2 srednje gimnazijski program 1277 kn (iako je račun za 300 kn veći) za osnovnu 6 raz 509 kn (nism kupio sve jer se nije mijenjalo) bio u uredu državne uprave i potpisao da se neću žaliti na rješanje pa će lova valjda brzo.Ispričavam se svima jer su bili upravu plaćaju SAMO udžbenike.Hvala!
  5. pozdrav!dobro pročitajte šta piše na stranicama ministarstva obrazovanja,ako su odabrani onda priznaju i radne i zbirke i atlase zato i traže potvrdu o popisu udžbenika od škole.Ne širite dezinformacije.Hvala!
  6. Pozdrav!Bio prije 10-ak dana preuzeti obrasce u uredu državne uprave i rečeno mi je da će isplata biti onolika koliko je iznos na računu.Kod mog gimnazijalca iz 5 predmeta su nepromijenjene knjige sa tim da je latinski i engleski za dvije godine učenja.Rekao sam im da te dvije knjige ne kupujem oni su rekli naravno iznos na računu zajedno sa ovjerenim popisom udžbenika i svom ostalom dokumentavijom je mjerodavan.Hvala!
  7. stavio sam samo one koji su popunjavali obrazac A provjeri na stranicama mobms za druge obrasce ukupno su odobrili preko 6000 stipendija što učenicima što studentima mislim da je za niži prosjek ocjena obrazac D
  8. izišli rezultati http://www.branitelji.hr/arhiva/p3380/dokument/2116/WEB_2013_2014_obrazac_A.pdf
  9. izašao pravilnik dobit ćemo novčanu naknadu za udžbenike uz predočenje računa,a bez računa samo 50% vrijednosti udžbenika http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2014_06_73_1369.html
  10. pozdrav!moje iz splita otišlo u 10 mjesecu a gotovo bilo 05.11.2013. da nije bilo natječaja za stipendije ko zna kada bi ga poslali.ovako zvao radi stipendije i rekao da mi treba požurnica rješenja stiglo za 6 dana.pričekajte mjesec pa provjerite na drugostupanjskoj je li gotovo i možete tražiti požurnicu.sretno!
  11. pozdrav!da vas obavijestim stiglo II stupanjsko i to napokon za stalno.izgleda da je četvrta sreća.i da se nadovežem kako sam rekao javni bilježnik mi dao izjavu o zajedničkom kućanstvu kad sam rekao za što mi treba ,jer čovjek izgleda ima više obrazaca za različite slučajeve.sada sam to popunio i moram otići to ovjeriti.Hvala svima na pomoći!
  12. Hvala svima!sve je već rješeno javni bilježnik dao izjavu i nema više nikakvih problema.a i II stupanjsko stiže krajem tjedna (upalila telefonska požurnica) veliko im Hvala.Pozdrav!
  13. pozdrav!dobio sam krive upute obrazac D je za učenike sa prosjekom nižim od 3,75 meni treba znači obrazac A jer je kod mog djeteta prosjek 5,0.sada moram sve ponovno.opet u školu na popunjavanje drugog obrasca bez obzira što je supruga nezaposlena iz potvrde o mirovinskim i poreznim primanjima je vidljivo da je nezaposlena,a još sam bolje pročitao natječaj pa sam vidio da u izjavi o zajedničkom kućanstvu ne treba OIB kako na njoj piše nego trebaju datumi rođenja.ima li još ko kakvu uputu?
  14. pozdrav!već sam prije napomenuo da mi II-stupanjsko rješenje nije još stiglo pa sam zvao ministarstvo i rekli su da tražim požurnicu jer nikakav drugi papir ne priznaju,pa sam zvao drugostupanjsku i rekli su da će probat malo ubrzati.
  15. zahvaljujem na brzom odgovoru.krenuti ćemo tim putem.
  16. pozdrav!evo me nakon dugo vremena.pitanje glasi prvi put se prijavljujemo za stipendiju srednja škola I raz.Da li se obrazac A mora odnijeti u školu (sadašnju) na popunjavanje ili je dovoljna potvrda o upisu???I još jedan problem nisam dragovoljac (fali nekih 10-ak dana) a drugostupanjsko isteklo 30.09.2013. i novo još nije stiglo.Što da se radi???unaprijed hvala! I još nešto da li za suprugu treba sa biroa da je nezaposlena?
  17. hvala!ako sam dobro razumio imao bi pravo prema cenzusu sa zaprekama jer mi je cenzus 960 kn po članu (tako mi je rečeno kad sam predavao za udžbenike) samo bi dobio manji iznos.nas je četvoro samo ja imam mirovinu nemam auto niti kakve nekretnine (odnosno imam sada jer sam nasljedio majku stan i nešto udjela u zemljištu).mnogi mi upitnici sada vise nad glavom ne znam šta da radim, savjet?!
  18. pozdrav!predao zahtjev polovinom 7 mjeseca danas sjela lova za dvoje djece 5 raz. i 1 srednje 2800 kn.sretno!
  19. danas bio u uredu državne uprave oni su sada nadležni za to cenzus je 831,50 kn Hvala!
  20. poštovani pozdrav svima!molim ako netko zna da li ministarstvo branitelja daje jednokratnu pomoć za smrt roditelja?da napomenem da imam hrvi ,suprugu (koja ne radi) ,dvoje djece školaraca i mjesečna primanja (moju mirovinu) od 4000 kn.zakladu ne mogu tražiti jer sam prodao udjele zbog teške financijske situacije,a oni sada traže potvrdu o udjelima.ako može neki link koji dokumenti trebaju jer ne mogu to nikako na netu pronaći.unaprijed hvala!
  21. poštovani!ako je osoba umrla u Srbiji 1986 g. i tamo je provedena ostavinska samo za nasljedstvo u Srbiji. u kojoj državi se mora podnijeti prijedlog za pokretanje ostavinskog postupka za nekretnine uHrvatskoj?Osoba je tamo imala prebivalište ili boravište a ovdje je nasljedila svoje roditelje.Hvala!
  22. zahvaljujem na odgovoru. u tome i jeste bit problema ali sad kada odem tražit ću da mi se kaže po kojem se to zakonu ne može prepisati.HVALA!
  23. zahvaljujem na odgovoru!ali mislim da se nismo baš razumjeli.ostavinska je bila u 4 mjesecu isti dan pravomoćna jer nema drugih nasljednika. od javnog bilježnika sam upućen na katastar da predam jedan od originala ostavinske što sam odmah i učinio.za jučer sam dobio poziv na katastar i djelatnica od mene traži original vlasničke listove iako je sve uredno zavedeno u ostavinskoj.danas dostavim original vlasničkog lista koji je 1/1 bio na pokojniku i to kaže da može upisati u katastar a sve ovo drugo gdje je pokojnik bio suvlasnik da ne može prepisati na moje ime jer da to se mora očistiti i da ne može biti toliko vlasnika.kad sam se naljutio i pitao kako je to do sada funkcioniralo pa su i danas već odavno mrtvi još upisani na tim česticama aja živ ne mogu biti upisan pojasnila je da se zakon promijenio ali nije rekla kada ni koji zakon.optostite na opširnosti ali se nadam da ste sada shvatili u čemu je problem.mislio sam da je dovoljno rješenje od ostavinske da se izvrši prijepis.HVALA!
  24. pozdrav!da li se automatizmom nasljeđeni djelovi upisuju u katastarske i zemljišne knjige?da pojasnim:nakon ostavinske predao rješenje o nasljeđivanju na katastar kako mi je i rečeno za danas dobio poziv da se javim u katastar i kad sam došao tamo traže me vlasničke listove originale ne starije od 6 mjeseci da bi mogli provesti rješenje o nasljeđivanju.nije mi jasno zašto to traže ako je u rješenju sve lijepo napisano gdje se koja čestica nalazi isto tako uvidom u katastarske knjige kao i u zemljišne vidi se da je pokojnik bio vlasnik a ja sam jedini nasljednik.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija