Jump to content

vroko

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, kroz svoj obrt sam aktivirala i uslugu organiziranja vjenčanja, obzirom da to podrazumijeva široki asortiman proizvoda i usluga od raznih dobavljača, da li je potrebno i kako treba izgledati ugovor između mene i njih koji uređuje međusobne odnose u poslovnom smislu? Unaprijed hvala!
  2. Pozdrav svima, najprije želim reći da nema ovakvog načina informiranja,neki od nas bi danima lutali po sobama naših gradskih i županijskih uprava, zato hvala unaprijed za eventualne informacije i odgovore. Naime, godinama radim prezentacije, a ono što želim naparaviti je da kroz neki oblik (obrt,agenciju....)zastupam i prodajem proizvode nekoliko različitih firmi sa sličnim asortimanom (npr.jedna firma ima odlične madrace, druga izvrsnu podlogu, treća izniman masažni program...), a istovremeno želim pokrenuti i servis za čišćenje. Kako to sve zajedno uklopiti u neki zakonski okvir poslovanja, obzirom da se radi o različitim djelatnostima? I mogu li taj svoj npr.obrt prijaviti na području od posebne državne skrbi ako promjenim mjesto prebivališta i prijavim se kod svog brata u roditeljskoj kući, imam li u tom slučaju nekakve olakšice vezano za poreze?
  3. Vrlo kratko pitanje, kako dati otkaz poslodavcu koji je "vezao" svoje djelatnike pisanom klauzulom izvan ugovora i to u jednom primjerku, u kojem se djelatnici obvezuju čuvati poslovnu tajnu i da najmanje godinu dana ne mogu raditi u istoj branši. Naime, dobila sam izvanrednu ponudu za posao koji radim kod sadašnjeg poslodavca, naravno iz konkurentske firme, a nisam sigurna u konzekvence potpisanog, htjela bih biti korektna prema sadašnjem poslodavcu, makar on to nije prema meni, odnosno htjela bih promijeniti firmu, a da nikog ne oštetim. Kakve bi bile posljedice ako me poslodavac tuži, naime sa mnom bi istovremeno prešlo u drugu firmu još 5 ljudi, a to bi ozbiljno uzdrmalo poslovanje uzimajući u obzir rezultate posla koji se u ovom slučaju mjere 3-5 mil. kn kroz godinu po osobi. I još samo ovo, ako smo kao djelatnici u firmi potpisali ugovor sa samom firmom u kojem doniramo od svake plaće određeni postotak, da li je firma dužna izdati pismeno objašnjenje kamo, kako i kada je doniran naš novac i da li je dužna izdati potvrdu svakom djelatniku na osnovu koje možemo prijaviti izdatak za povrat poreza( radi se o cca do 3000 kn godišnje, puta 2 ako je bračni par?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija