Jump to content

zeki1

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zeki1 objavio

  1. Nisam cigo, ali evo odgovor - ukoliko potpišeš sporazumni otkaz, nemaš pravo na naknadu. Pokušaj se dogovoriti s poslodavcem - ako je ikako moguće - da ti napiše da si tehnološki višak, odnosno da ti on daje otkaz iz gospodarskih razloga. Good luck!
  2. Moje pitanje je vjerojatno trivijalno, ali eto, moram pitati. Obzirom da sam iz manjeg grada u kojem svatko svakog zna, te imam objektivne razloge sumnjati u efikasnost lokalnih inspekcija, zanima me mogu li prijavu podnijeti direktno Državnom inspektoratu? Također me zanima, obzirom sa se radi o nizu prekršaja određenog subjekta - moram li posebno raditi prijavu i Poreznoj upravi i Sanitarnoj inspekciji ili to sve odrađuje Državni inspektorat? Pozdrav i hvala.
  3. Poslodavcu sam uručio izvanredni otkaz uvjetovan njegovim ponašanjem mjesec dana prije isteka ugovora na određeno vrijeme. Imam li pravo na naknadu plaće za tih mjesec dana? Ako da, na koji način je mogu ostvariti? Da li isključivo putem suda, dakle tužbom ili mi je poslodavac dužan prema ZOR-u isplatiti naknadu plaće? Naravno, tražio sam od njega da mi isplati istu, što je ovaj glatko odbio. (Plaću za prethodni mjesec mi je isplatio.) Pronašao sam nešto u ZOR-u, ali nisam siguran kako to protumačiti, stoga molim stručnu pomoć. Hvala!
  4. mogu li otvoriti vlastiti obrt i biti zaposlen (jedini zaposlenik) i istovremeno nastaviti raditi kod poslodavca u d. - za svaki slučaj?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija