Jump to content

BOSS33

Korisnik
  • Broj objava

    80
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Poštovani, nakon 9 mjeseci od smrti supruga na savjet prijateljice a po rješenju o obiteljskim mirovinama ( dugo je papirologija trajala), otišla sam se u porezni ured prijaviti . Odmah su skočili na to i potpisala sam puno papira. Moj suprug je bio njemački državljanin a brakom sa hrvatskom državljankom je dobio hrvatsko. Radio je kao Nijemac u Njemačkoj 15g, u Austriji 7g. i bio je u Francuskoj Legiji Stranaca 5g. Ja sam iza njegove smrti dobila 270e obit. mirovine iz Njemačke, iz Austrije 66e mirovine a iz Francuske 251e. Imam još i hrvatsku također obiteljsku mirovinu od prvog supruga 584,52e, na kojoj su krediti 200e. Hrvatsku mirovinu primam već dugo godina. Još nisam dobila rješenje od porezne ali su mi rekli da ću plaćati 31e mjesečno i još za prošlu godinu od 01.07.22. od smrti mog supruga. neće mi staviti kamate jer sam se sama prijavila. Rekli su da već sada štedim da bih mogla platiti porez. Smatram da je sve to previše, šta mogu učiniti?
  2. Prije tri godine sam naslijedila zemljiste naknadno pronađene izvan knjizne imovine od pok. supruga. Dali sam duzna platiti porez?
  3. Ja i suprug imamo ugovor o osobnoj sluznosti dozivotnog prava na nekretnini i pripadajucoj zemlji. Kucu smo osigurali kod CO-osiguranja, medutim u slucaju stete isplata ide vlasniku kuce. Zasto je to tako? Mi placamo uredno svaki mjesec. Ima jedan slican slucaj, da je kuca izgorijela u pozaru, osiguranje je platilo vlasniku, a posjednici su ostali bez krova nad glavom. To se moze i nama dogoditi, pa bih trebala savjet nekog pravnika. Nismo u bas dobrim odnosima sa vlasnikom jer ne zeli financirati legalizaciju šupe.
  4. Moj suprug ima njemacku vozacku dozvolu. Sada je u mirovini. Dali mora praviti hrvatsku dozvolu ili moze zadrzati njemacku? Ima auto hrvatskih tablica.
  5. Postovani, Ima nas tri suvlasnika na vecoj parceli. Dali mogu sama pokrenuti diobu jer druga dva suvlasnika zive u Australiji i neznam im adresu? Hitno mi je.
  6. Jamstvo je dao ducan GA-bijela tehnika!
  7. Postovani, prosle godine u 4mj. sam kupila susilicu rublja u doticnom ducanu u Osijeku, jer su davali 5god.garancije. Nasla sam na internetu da je ta firma u stecaju. Dali se sta mijenja sa mojom garancijom od 5god.?
  8. Moja sestra je sa roditeljima napravila ugovor o dozivotnom uzdrzavanju zbog njihova stana i odmah se uknjizila u gruntovnicu. Meni nisu nista rekli. Roditelji su umrli a nedavno i moja sestra. Imam li pravo na nuzni dio? Vjerojatno da necu biti pozvana na ostavinsku, jer ima kci i supruga.
  9. Moja rodaka, dok je bila na radu u Njemackoj, uzela je kredit, koji je redovno vracala oko dvije godine. Medutim zbog obiteljske problematike se morala vratiti u Hrvatsku, tako da je kredit ostao neotplacen. Otada je proslo 16god. Dali je doslo do zastare?
  10. Recite mi sta da napravi, kome da se obrati?
  11. Postovani! Moja necakinja se razvela prije godinu dana i djeca su pripala njoj (8 i 15god.) Ovu skolsku godinu je sin trebao u srednju. Otac se ponudio da ga upise u privatnu stomatolosku, sto je i napravio, s tim da je platio skolarinu za prvu godinu 4000eura. Nakon toga je rekao bivsoj da nece dobivati alimentaciju za djecu zbog toga. Inace je placao za oboje djece i to neredovito 3000kn. Sta moja necakinja moze napraviti, da bi i dalje dobivala alimentaciju.(Ona je zaposlena). Ako moze netko pomoci savjetom!
  12. Zahvaljujem na trudu, sve sam proslijedila sestri jer je to njoj trebalo.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija