Jump to content

bing01

Korisnik
 • Broj objava

  19
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je bing01 objavio

 1. Na javnoj dražbi se prodaje nekretnina koja je u vlasništvu firme doo u stečaju. Na oglasu dražbe se ne spominje nikakav teret niti zabilježba na toj nekretnini. Zvao sam stečajnog upravitelja koji je zadužen za tu nekretninu i rekao mi je da se u trenutku prodaje svi tereti i zabilježbe brišu. Da li je to tako? Kad uđem prema čestici u posjedovnicu onda mi u odjelku teretovnica ispiše: 3.1 Zaprimljeno 23.10.2013.g. pod brojem Z-402/2013 UKNJIŽBA, ZALOŽNO PRAVO, RJEŠENJE O OSIGURANJU OPĆINSKOG SUDA U xxxx BR. OVR-1091/103 22.10.2013, za iznos od: 550.579,07 kn sa zakonskom zateznom kamatom koja na iznos glavnog duga od 550.579,07 kn teče od 17. listopada 2013. do isplaate, kao i troškova postupka osiguranja sa zakonskim zateznim kamatama od dana donošenja rješenja, za korist: 550.579,07 KN REPUBLIKA HRVATSKA, MINISTARSTVO FINANCIJA-POREZNA UPRAVA PODRUČNI URED ZAGREB 3.2 Zaprimljeno 23.10.2013.g. pod brojem Z-4302/2013 ZABILJEŽBA, OVRŠIVOST TRAŽBINE, radi čijeg osiguranja je uknjižba dopuštena (čl.259 st. 1. Ovršnog zakona), time da se na toj nekretnini smije provesti i prema trećoj osobi koja je tu nekretninu kasnije stekla. ZABILJEŽBA na 3.1
 2. Hvala puno na objašnjenju. Stvarno nemam nasreću iskustva sa tim, a siguran sam da ni neću više imati. Javiti ću rezultat.( Očekivao sam puno veću kaznu.) U međuvremenu ću smisliti žalbu.
 3. Znaći svakako se žaliti? Koliko je moguće smanjenje i koliko bi mogao biti bez vozačke? Šta znači optužni prijedlog? Da ću ići na kazneni sud? To je vjerojatno lošiji scenarij.
 4. Molim za savjet. Prije par dana sam u automobilu napuhao 1,69 promila. Dobio sam samo zapisnik o alkotestiranju. Kakva je daljnja procedura i kakvu kaznu mogu očekivati?
 5. ok, hvala na odgovoru
 6. radi se o obrtu , (uz rad), kojem je vlasnik moja supruga. ja sam jedini zaposleni, nemamo kolektivni ugovor ni pravilnik o radu.
 7. http://www.porezna-uprava.hr/publikacije/IspisMisljenja.asp?IDKomentara=1227&FileName=121-10_06-01_5_513-07-21-01_06-2.xml našao sam ovo. da li to znaći da mi poslodavac može, ( a hoće ako može ), isplatiti jubilarnu nagradu bez obzira što nisam kod istog poslodavca radio sve vrijeme.
 8. ako radnik radi kod poslodavca dvije godine, a prije toga ima 14 godina staža u raznim drugim firmama, da li mu smije poslodavac isplatiti nagradu za 15 godina staža??
 9. ovo i mene zanima. molim za odgovore; 1. da li može vlasnica obrta isplatiti svojoj (vlastitoj) djeci srednjoškolskim učenicima stipendiju? 2. ako sad djeca uzmu potvrdu da su redoviti učenici, koliko mjeseci unazad se može isplatiti stipendija, odnosno da li se može i unaprijed isplatiti za iduću godinu. (obrt će se zatvoriti oko 10.12. 2012.) 3. koji datum na odluci o stipendiji bi trebao biti, ako je potvrda o redovnom školovanu od tekućeg mjeseca, a da bi se moglo isplatiti unazad ili eventualno unaprijed.
 10. unajmio sam poslovni prostor na kojem je došlo do puknuća dolazne vodovodne cijevi u šahtu iza vodomjera. voda je curila duže vrijeme u vanjskoj šahti te je iscurilo u šahtu vode za 2000,oo kn. u ugovoru stoji da će najmodavac raditi tekuće održavanje i sitne popravke. tko bi trebao namiriti dug za vodu koja je iscurila zbog puknuća cijevi?
 11. da li je točno u odgovoru veterana da netreba voditi nikakve evidencije za auto u d.i.??
 12. vozilo je staro 16 godina, unešeno lani u dugotrajnu imovinu. putujem kao vlasnik obrta ( stalno zaposlen u drugoj firmi) na posao 100 km dnevno. da li imam pravo na 70/30 % u svrhu putovanja na posao u drugi grad i nazad, odnosno kako najisplativije pravdati stvarni trošak puta na posao?
 13. da li je potrebno za vozilo koje je unešeno odlukom u obrt(dugotarajna imovina) u sustavu pdv-a pisati evidenciju prijeđenih kilometara?
 14. zanima me da li moram uplačivati utržak svaki dan, ili mogu zbrojiti više dnevnih utržaka i položiti na poslovni račun odjednom? šta sve vlasnik i radnik u trgovačkom obrtu moraju imati položeno u vezi sigurnosti na radu, vatrogasnih mjera...)
 15. bing01

  pdv i otvaranje obrta

  što se tržišta tiće bit će jedina takva radnja u manjem gradu. čisto me zanima kako je bolje budući da neznam što uopće očekivati. netko ima nekakvo mišljenje i izgleda da je to individualno.
 16. da li je prilikom početka rada obrta bolje ( u financijskom smislu) odmah se odlučiti za ulazak u pdv, ili ne.koje su prednosti ulaska, odnosno neulaska u prvoj godini? radilo bi se o trgovini odječom i obućom.
 17. hvala na brzom odgovoru. nemam iskustva srecom sa sudovima pa se informiram. znaci za sada nemoram nista poduzimati vec cekam rjesenje o ovrsi J.B. na koje se zalim. poslije idem na prekrsajni sud koliko sam shvatio. da li sta pomaze ako platim samo po jedan sat parkinga za svaku kaznu uvecanu za kamatu, i jos jedno pitanje sta je bitno navesti u zalbi na ovrhu da bi ju uvazili i uopce da dodem do suda. znam da ima puno napisano o tome ali nadem se da ce ovo pomoci i nekome drugom. hvala jos jednom.
 18. probat cu sam ,ispravite me ako nije tocno, znaci trebam platiti samo iznos karte za svaku pojedinu kaznu uvecanu za 14 posto godisnje buduci su stare ugovorne kazne neustavne odnosno nezakonite. cekati ovrsni postupak kod jav. biljeznika te se zaliti i navesti da nije u skladu sa zakonom te traziti da predmet obradi prekrsajni sud. priloziti placene karte uvecanje 14 posto godisnje. e, sad komu uplatiti parkirne karte uvecane za kamatu da li gradskom komunalnom poduzecu ili agenciji za naplatu potrazivanja.
 19. imam 4 neplaćene kazne za parkiranje (bez karte) koje su stare između 1 i 4 godine. dobio sam opomenu pred utuženje od tvrtke koja zastupa naplatu potraživanja za koncesionara parkinga u jednom slavonskom gradiću. smatram da nisam kriv ( dva puta parkirao u uluci koja je gradilište te nema naplate, jednom kazna za 2 minute, jednu nikad vidio). da li moram platiti jer sam čitao da su kazne neustavne, odnosno da li oni ( iz tvrtke za potraživanja) mogu staviti ovrhu bez odluke suda na kojem ja mogu iznjeti svoje viđenje događaja?
×
×
 • Napravi novi...