Jump to content

ri-girl

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ri-girl objavio

  1. Evo, za par dana idem na testiranje. Ne znam da li je ovo pitanje već bilo, ali me zanima da li netko zna kako se piše državnoodvjetnička radnja, odnosno ima li i tu kakvih špranci kao za presudu kod pravosudnog npr..?
  2. Ima natječaja, ali nemojte mi reći da se i za drž.upravu traži veza?!?!!
  3. ri-girl

    nezaposlenost

    pa ajmo oformiti neku udrugu...ima nas 2000! što se čeka...mora se od nekud krenuti!
  4. ri-girl

    nezaposlenost

    ne znam što bih napisala...Nešto bih htjela reći, pružiti neki tračak nade,ali jedino što mogu jest da se ne smije klunuti duhom..a sad što činiti...? Ne znam. Jednostavno radnih mjesta nema i to je više nego tragično.
  5. ri-girl

    nezaposlenost

    Nemojte biti baš tako pesimistični, ljudi. Ja znam ljude koji su dobili posao preko veze , ali isto tako znam i one koji su je dobiili bez veze...i koji su čekali , trudili se, i bili su isto ovako rezignirani kao mi sada,ali upalilo se i njima zeleno svjetlo. Tako ja gledam za sebe, kad tad, možda ne sutra, ne za 3 mjeseca ,ali hoće. Užasno je biti nezaposlen, pogotovo kad si se toliko trudio da završiš i to PRAVO!!!! a onda čamiš doma, smatraš da nema izlaza...ali ipak se treba nadati!
  6. ri-girl

    nezaposlenost

    Meni najviše u cijeloj toj priči idu na živce fakulteti. Možda je to sebično od mene, kao ja sam završila pa nek se sad smanji kvota upisa...ali zar ne bi trebali biti vođeni pravilom ponude i potražnje?! A na tržištu rada ima fakat puno dipl.pravnika, a ponuđenih radnih mjesta za iste : ništa! Ne znam gdje misle sa svim tim pravnicima koji izlaze svake godine sa svih pravnih fakulteta. Žalosno je to. Ali eto...ne smijemo posustati. Naime, ja radim,ali ne primam plaću...ide mi staž pa brojim dane kad ću ispuniti uvjet da mogu na pravosudni jer smatram da ću na taj način biti u boljoj poziciji za naći real job ...i kad sam krenula radit tek sam tada vidjela koliko ima vježbenika koji ne dobivaju plaću ili je dobivaju na kapaljku.
  7. npr. ako je riječ o nekom lakšem kaznenom djelu? Naime upitnik za upis u imenik odvj.vježbenika sadrži pitanje da li ste kaz.osuđivani bez obzira na rehabilitaciju? ako kažete ne ...HOK ima sve te podatke od Ministarstva pravosuđa i sad ne znam kako dalje oni postupaju...odobravaju li upise ili ne? kakva su vam iskustva ..da li itko zna?
  8. ri-girl

    upomoć upomoć

    hvala ti hvala veteranu..dakle da onda na to napišem odgovor NE?.IMAM POTVRDU O NEKAŽNJAVANJU I DA TO POŠALJEM.uf! bila bi glupa da napišem da..i koje je djelo etc...
  9. ri-girl

    upomoć upomoć

    Naime napokon sam našla nekog tko bi me uzeo za stažiranje i sad gledam što je sve potrebno da vas se upiše u imenik odvjetničkih vježbenika.Imam sve ali kad sam išla ispuniti UPTNIK ima i jedno pitanje : da li sam kazneno osuđivan bez obzira na rehabilitaciju??? A ja jesam...iako je to bilo pred 2 godine i bila je samo neka uvjetna. Da li to znači da že mi zahtjev da me upišu biti odbijen???
  10. Da li netko to zna..jer vidim da je to na snazi ,ali čini mi se jako komplicirano...kao da su sve napravili da se ne dobije potpora..uvijek treba neki novi papir, obrazac i uvijek neke cake...kakva su vaša iskustva s tim???
  11. ri-girl

    nezaposlenost

    GDJE STE VIDJELI TE NATJEČAJE ???
  12. ri-girl

    nezaposlenost

    nema tu nikakve Lille kako vidim
  13. ri-girl

    nezaposlenost

    @Lilla : slažem se s tobom...i još jedna stvar..znam da nije sve tako idealno i bilo bi super kad bi sve bilo kao što je na papiru,a tu mislim na ono najbitnije iz kolektivnog ugovora : BRUTTO PLAĆA VJEŽBENIKA NE SMIJE BITI MANJA OD 5000,00 KN...ali evo ja sam ta koja će pristat raditi za badava..jer gledam :iovako ništa ne radim, a dok sam kod nekog odvjetnika ide mi staž i ja za godinu i pol mogu na pravosudni.Nije ono što sam sanjala kad sam bila brucošica...ali kako vidim da je svima manje tako...
  14. Puno hvala na odgovoru...dosta ga koštam kako vidim,zato nitko ni ne uzima vježbenike...a od ovih poticaja se ne mogu ta davanja pokrit kako vidim...
  15. eto..da li itko zna..na netto plaću od 3800 koliko on meni mora plaćati mirovinsko zdravstveno etc..sveukupno?? does anybody know?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija