Jump to content

pfp12

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je pfp12 objavio

  1. Tuzitelj je umro prije 6 mjeseci.Prije 1 mjesec(u sijecnju ove godine) odvjetnik koji je zastupao sada pok. tuzitelja podnio je podnesak izmjene tuzbe.Danas sam dobio od suda poziv na parnicu za mjesec lipanj ove godine u kojem je i dalje tuzioc sada pok. tuzitelj. NISTA MI NIJE JASNO.Za mene bi bilo logicno da sada bude drugi tuzitelj tj. nasljednik pokojnog tuzitelja. PITAM vas da li se moze odrzati ta parnica u lipnju,da li ja mogu da trazim kraj parnice zbog smrti tuzitelja.Da li je sada doslo do kraja spora posto je tuzitelj umro.
  2. Da li je dovoljni argument za osporit tu nagodbu koju koristi tuzioc kao dokaz. U nagodbi je navedena lista cestica koju dobiva moj otac i lista koju dobiva tuziocev otac.za jednu te istu cesticu na listi od mog oca pise da dobiva DIO TE cestice,dok nalisti od tuziocevog oca pise da tu cesticu dobiva tuziocev otac CIJELINI.
  3. Nije tuzio druge suvlasnike,da mi smo svi rodjaci ali zar je bitno da li smo rodjaci.Svi smo zakonski upisani u zemlj.knjigama. U katastru u posjedovnom listu smo upisani ja i on po 1/2(prije su bili upisani moj otac i njegov otac isto po 1/2),ali sada on koristi tu nekretninu. On je vjerojatno krivo postavio tuzbu JER ZELI DA MU SUD DOSUDI DA JE VLASNIK U CIJELINI A TUZIO JE SAMO MENE. On je da bi mogao pokrenuti ovaj postupak naveo da je VPS 101.000,00kn On sada mijenja tuzbu te trazi samo moju 1/4 nekretnine cija je vrijednost matematicki 25.250,00kn
  4. ja sam uredno zakonski nasljedio svog oca koji je imao 1/4 nekretnine koju je on uredno uknjizio darovanjem od svoje tete,isto tako je i tuzioc naslijedio oca koji je isto imao 1/4,ostale 2/8 imaju zakonski suvlasnici koji su uredno upisani. tuzioc je tuzio mene i trazio je od suda da se uknjizi u cijelini na nekretninu(izjavio je da vrijednost te nekretnine 101.000,00 kn).sud je presudio u moju korist,tj.odbacio je tuzbu(sud nije bio dobro obrazlozio presudu nije objasnio tuzitelju zasto se ne moze uknjiziti u cijelini).tuzitelj je podnio tuzbu zupanijskom sudu te je zupanijski sud odbio presudu te je vratio nazad na opcinski sud. sada tuzitelj u svom podnesku mijenja tuzbu da sada ne zahtjeva upis u cijelini vec zeli samo moju 1/4.posto je tuzitelj prethodno izjavio da je vrijednost cjelokupne nekretnine 101.000.00kn i posto sada on trazi samo 1/4 te nekretnine sda je vrijednost te nekretnine u sporu 25.250,00 kn. da li ja imam pravo da zatrazim da sud prekine spor jer je vrijednost manja od 100.000,00kn sto je potrebno za pokretanje ravizije.
  5. Tuzitelj je da bi pokrenuo ovaj spor naveo ta nekretnina ima vrijednost 101.000,00kn. Posto ta nekretnina ima puno manju vrijednost.Kako ja mogu da dokazem da je vrijednost nekretnine manja od 100.000,00kn te da se tako taj postupak obustavi.
  6. u posjedu je tuzioc,ali nikada mu nije priznata vlasnost u cijelini.
  7. Izvinite lose sam objasnio. Tuzitelj trazi od mene tabularnu izjavu da mu prepustam svoje suvlasnistvo za jednu zem.cesticu na temelju jedne nagodbe koja je napravljena prije 40 godina izmedu mog i tuziteljevog oca i u kojoj ta sporna cestica pripada tuziteljevom ocu.ta nagodba nikada nije bila odnesena u zemljisne knjige jer je moj otac odmah( poslije ovjere kod tadasnjeg opcinskog ureda) bio opovrgnuo tu nagodbu tako da nije nikad zazivjela.Sada su svi sudionici te nagodbe mrtvi te smo suvlasnici ja i tuzioc. Da napomenem on je najprije trazio kod zemljisnih knjiga da se uknjizi na temelju te nagodbe ali kada su zemljisne knjige odbile sada je pokrenuo sudski proces i tuzbom trazi od mene tabularnu izjavu.
  8. da li tabularna isprava koja nije zavedena u zem.knj. vrijedi za nove suvlasnike odnosno nasljednike tabularne isprave,koji su svi umrli.odnosno da li jedan nasljednik moze zahtijevati promjenu suvlasnistva na temelju te isprave. Unaprijed zahvaljujem
  9. ZAMOLIO BIH MODERATORA DA ZATVORI OVU TEMU/ODNOSNO IZBRISE. HVALA VAM PUNO NA VASOJ NEPOMOCI(ispricavam se na mom neznanju i sto sam vam oduzeo vase dragocijeno vrijeme,tek sam upravo saznao da je u nasoj drzavi zabranjeno davati besplatne pravne savjete pa vas ja u potpunosti razumijem)
  10. stranke diobe su vec bile prije diobe upisane u katastar i zemljisne knjige(oni su prvi upisnici u katastar,katastar se je poceo voditi poslije II svj.rata),oni su tom diobom trebali dobiti razlicite cestice od katastra. JA KAO AMATER ZNAM DA DOSJELOST NE VRIJEDI AKO STRANKA ZNA DA POSTOJI I DRUGI SUVLASNIK,STO SIGURNO ZNA PREMA RIJESENJIMA KOJIM SU SE SVAKI UPISALI PO 1/2 . AKO JE JEDNA STRANKA KORISTILA JEDNU CESTICU U CIJELINI A ZNALA JE DA POSTOJI I DRUGI SUVLASNIK TO MU NE DAJE ZA PRAVO DA SE UPISE DOSJELOSCU. JA BAR MISLIM DA JE TAKO. MOLIM VAS ISPRAVITE ME AKO GRIJESIM. UNAPRIJED ZAHVALJUJEM
  11. Ja posto nisam pravne struke sam vas lijepo pitao za pomoc ,ako zelite pomoci da li se u izlozenom mogu pronaci nesto sto nije po zakonu te da to mogu uzeti za argument jednostavna pitanja: 1.)ako u diobi pise da su svi primjerci istovjetni da li je dozvoljeno da par primjeraka bude razlicito,tj. da li je dozvoljena ikakva razlicitost. 2.)ako u diobi pise imenom i prezimenom da ju je napravio sudski vjestak da li je ona valjana ako nije sudski vjestak potpisao ili nnecim drugim ovjerio. 3.)ako u diobi pise da stranke dijele iskljucivo svoje nekretnine da li je dozvoljeno da jedna stranka dobije jednu nekretninu koja nije njihovo vlasnistvo. 4.)da li je u diobi dozvoljeno precrtavati tekst i dodavati vlastorucno bez kakve valjane ovjere UNAPRIJED ZAHVALJUJEM
  12. DA LI JA MOGU OSPORITI DIOBENI UGOVOR IZ 1978g. KOJI DO SADA NIJE BIO UPOTREBLJEN, NA TEMELJU ARGUMENTA: U UGOVORU JASNO PISE DA JE OVAJ UGOVOR NAPRAVIO SUDSKI VJESTAK IMENOM I PREZIMENOM(PISANO PISACOM MASINOM) UGOVOR NIJE POTPISAN OD SUDSKOG VJESTAKA NITI JE STAVLJEN NJEGOV PECAT ILI NJEGOV BROJ OVLASTENJA OD SUDA DA LI JE ON TADA AUTOMATSKI NEISPRAVAN ,jer je vjerojatno se je sudski vjestak sam izdavao za sudskog vjestaka iako nije bio sluzbeno ili je bio nekada prije.ja pretpostavljam da se u nagodbi moraju navoditi istine,jer moguce je da je taj samozvani sudski vjestak bio prevarant. Unaprijed zahvaljujem
  13. . pa upisani su nasljednici od mog pok.djeda i od njegovog brata,NISMO ZEMLJU PRODAVALI mi smo suvlasnici kao sto su i bili za svoga zivota moj djed i njegov brat. takodjer u toj nagodbi pise da oni dijele zemlju na jednake dijelove,kada sada provjerim kvadraturu cestica koje diobom dobivaju ispada da brat od mojeg pok.djeda dobiva puno vise,tojest vise od polovice,pa dali je i to nekakav argument za nevaljalost te diobe. Temeljna postavka diobe je da oni dijele njihove zajednicke cestice ,ja sam provjerom svih navedenih cestica nasao da su oni dijelili uz svoje dijelili jos par cestica koje nisu njihovo vlasnistvo niti ih oni obradjuju vec ih obradjuje stvarni vlasnik.PA ME ZANIMA DA LI IZ OVE GRESKE U NAGODBI MOGU DA IZVUCEM ARGUMENT ZA POBIJANJE NAGODBE. ZNACI ZA SVOGA ZIVOTA SUDIONICI NAGODBE SE NISU UKNJIZILI PUTEM TE NAGODBE VEC SU I DALJE OSTALI SUVLASNICI,PA MI NIJE JASNO KAKO SADA NJIHOVI NASLJEDNICI MOGU DA DIJELE ZEMLJU PREKO TE NAGODBE.ZAR TO NIJE AUTOMATSKI SUMNJIVO DA NIJE NESTO U REDU SA NAGODBOM.TE KAKO MOZE BITI VAZECA TA NAGODBA KADA SU SADA UPISANI DRUGI VLASNICI TIH NEKRETNINA (MOJ POK.DJEDA I NJEGOV BRAT VISE NISU SUVLASNICI)I KOJI SU UREDNO ZAKONSKI UPISANI.
  14. ja samo pitam da li je takva dioba pravno nevaljala posto nisu nistovjetni primjerci.U DIOBI JASNO PISE NA KRAJU KAKO SU NAPRAVLJENI PRIMJERCI ISTOVJETNI. posto su sada svi mrtvi sudionici diobe teze je dokazati kako je brat mog pok.djeda zajedno sa sudskim vjestakom imao namjeru prevariti mog pok.djeda. ZATO I NIJE ZA SVOGA ZIVOTA BRAT OD MOG POK.DJEDA POKUSAVAO DA SE UPISE. da li postoji kakvi sudski vjestak za utvrditi valjanost diobe ili da li treba da policija da utvrdi ciji je rukopis koji je dopisan na primjerak diobe mog pok.djeda jer rukopis nije od sudskog vjestaka vec prema mojim sumnjama od bratovog sina (imam nekoliko primjeraka njegovog rukopisa kod sebe)
  15. postovani molio bih vas za pomoc za ovaj slucaj: Moj pokojni djeda je sa svojim bratom prije oko 40 godina napravio diobu nekretnina posredstvom sudskog vjestaka u kojima su bili suvlasnici.Oni su je uredno potpisali i ovjerili kod tadasnjeg opcinskog organa Uprave Prihoda. Moj pok.djeda je odmah potom utvrdio da je prevaren tom nagodbom jer je usporedjivajuci svoj primjerak nagodbe sa primjerkom nagodbe svog brata vidio da nisu iste,tj za jednu cesticu zemlje kod mog djeda je nagodba krizana i dodan tekst rucno pisan a dok je kod nagodbe od brata tekst za tu zemljisnu cesticu tekstualno drugacije napisan tj.u bratovoj nagodbi nije nista krizano niti dodavano.napomenuo bih da su nagodbe pisane pisacim strojem. U NAGODBI PISE DA JE OVA NAGODBA NAPRAVLJENA u 5 ISTOVJETNIH PRIMJERAKA. Moj djeda je tada zadrzao i primjerak nagodbe od svoga brata kao dokaz jer on vise nije priznavao tu nagodbu te ta nagodba nije nikada predana uredu zemljisnih knjiga i uredu katastra. Kod obitelji brata mog pok.djeda ostao je jos 1 primjerak te nagodbe. Sada nasljednik od brata mog pok.djeda tuzbom i sa tom nagodbom kao dokazom zeli da se uknjizi na odredene zemljisne cestice. Ja kod sebe imam ta dva primjerka nagodbe koji nistu istovjetni(oba su uredno ovjerena).Naveo bih da su svi sudionici nagodbe umrli. DA LI JA MOGU POBITI TU TUZBU POSTO TI PRIMJERCI NAGODBE NISU ISTOVJETNI. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  16. naveo bih da je u ugovornoj nagodbi navedeno da je nagodba napravljena u 9 istovjetnih primjeraka.tuziteljev primjerak je nije istovjetan tj. u njemu nema ispravljanja tj. ocito je pisan naknadno sa tekstom koji je unesen ispravkom kod mog primjerka. moj pok.otac je svoj primjerak dobio odmah kod sastanka kod kojeg su stranke napravile diobu u prisustvu sudskog vjestaka.poslije par dana tuziteljev pok.otac je trazio od mog pok.oca primjerak jer da treba da nesto provjeri sudski vjestak i da ga ovjere (jer sudskog vjestaka je pronasao tuziteljev pok.otac)i moj pok.otac je u dobroj vjeri predao. poslije kad je ovjereno moj pok.otac je primjetio krizanje i dopisivanje u kojem je on ostecen u korist tuziteljevog pok.oca on je tada izjavio da vise ne priznaje tu nagodbu.
  17. hvala na odgovoru,mozete li mi odgovoriti na slijedeca pitanja za situaciju kada za tri nekretnine kod kojih postoje pet suvlasnika: 1. da li mogu tri osobe suvlasnici ignorirajuci ostala dva suvlasnika napraviti ugovor o diobi u kojoj te tri osobe svaka dobija po jednu nekretninu u cijelini. 2.da li je valjana dioba nekretnina ako se utvrdi da je u diobi ukljucena jedna nekretnina koja nije uopce u vlasnistvu ili suvlasnistvu sudionika te diobe i kojom tom diobom jedan sudionik dobiva tu nekretninu u cijelosti. Ja kao laik pretpostavljam da ako se nade i samo jedna pogreska da ta dioba ne moze biti pravovaljana. ja nisap pravno obrazovan pa bih vas molio za odgovor.unaprijed zahvaljujem
  18. Hvala vam na odgovoru,ja bih jos dodao da izmjene koje su izvrsene od strane sudskog vjestaka poslije ovjere kod opcinske uprave prihoda su pisane rucno i nisu nicim ovjerene ,ugovor o nagodbi je pisan strojopisom. tuzitelj je svijestan da je sudionik te nagodbe moj pok.otac bio odbacio tu nagodbu.
  19. Postovani molio bih vas za savjet. Moj rodak Tuzitelj (koji je suvlasnik) sada tuzbom zeli da da se na odredjene nekretnine uknjizi u cijelini time da izbrise moju suvlasnost kao i moje brace. Tuzitelj kao dokaz navodi ugovor o diobi zemljista star 38 godina kojeg su bili potpisali moj pok.otac kao i tuziteljev pok.otac i pok.teta.Taj ugovor je bio sastavljen od sudskog vjestaka i ovjeren kod opcinske uprave prihoda.Taj ugovor odmah poslije potpisivanja moj pok. otac je odbio kao vazeci(tj.nije ga vise priznavao) iz razloga jer je utvrdio da je prevaren od tuziteljevog oca i sudskog vjestaka koji je radio u korist tuziteljevog oca( odmah poslije ovjere kod opcinske uprave prihoda sudski vjestak je bio uzeo izgovorom od mog pok. oca ovjereni ugovor te je u ugovoru za odredjenu nekretninu krizao tekst te dodao da je u vlasnosti tuziteljevog ocau cijelini inace u originalu ta je nekretnina bila podjeljena na jednake djelove izmedju mog pok.oca i tuziteljevog pok.oca),takodjer je utvrdio da su tim ugovorom o diobi i dijelili nekretnine koje nisu u vlasnistvu sudionika diobe i takodjer dijelili su nekretnine koje nisu u iskljucivom vlasnistvu sudionika diobe vec su oni bili suvlasnici sa ostalim daljnim rodacima tj.djecom od njihovog pok.strica.napomenuo bih da niti jedna nekretnina nije bila u 100% vlasnistvu sudionika diobe vec su oni bili u suvlasnistvu sa ostalim njihovim rodjacima.To jest sudionici diobe nisu nisu mogli sastaviti ugovor o diobi bez ostalih suvlasnika. Moj pok. otac je imao namjeru da tuzi sudskog vjestaka za pokusaj prevare ,ali posto je kod nadleznog suda informiran da nema potrebe jer da taj ugovor o diobi ionako nije vazec jer se ne moze da uknjizi u zemljisne knjige on je bio odustao od tuzbe da ne bi ulazio u troskove. Sada tuzitelj (sin od pok.sudionika diobe) zeli da iskoristi tu diobu kao dokaz za uknjizbu u cijelosti na nekretnine koje je toj diobi dobio njegov pok.otac u cijelosti. Napomenuo bih da su svi sudionici te diobe umrli. Molio bih za savjet da li ima kakve sanse tuzitelj i da li ja imam kakve osnove za kontratuzbu tuzitelja za pokusaj prevare,jer moje je misljenje je da je ovo svijestan pokusaj prevare koji bi se trebao ostro kazniti. Ja nemam pravnu naobrazbu,te bih vas molio za savjet,te ukoliko je potrebno vise pojedinosti ja cu vam ih dostaviti.
  20. da li predbračni ugovor između hrvatskog građanina i stranog državljanina može da bude napisan samo na hrvatskom jeziku ili treba da bude napisan na oba jezika. unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija