Jump to content

slavemrvica

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. može li se ostvariti pravo na dječiji doplatak ako si nezaposlen,i braku si sa strancem koji nema stalni boravak u RH,ako ta osoba radi?
  2. da,al problem nije u 250 kn potrebnih za uknjižbu već u tome što nam se ne dopušta usaglašsvanje KPU sa ZK dok se ne izvrši etažiranje zgrade...a tu je onda problem sa zločestim susjedom...
  3. slavemrvica

    KPU

    Može li se pravno raspolagati stanom ako si izvanknjižni vlasnik upisan u knjigu položenih ugovora a ne u zemnljišnu knjigu? npr.prodati takav stan?
  4. ne,nažalost,nemamo ništa od navedenog.Samo usmeni dogovor između stanara...
  5. prije 20-ak godina zatvorili smo prostor ispod stubišta u zgradi u kojoj živimo i od te prostorijice dobili ostavu.Za to smo dobili odobrenje ostalih stanara u zgradi,i bili u mirnom posjedu dotičnog prostora sve ove godine.Sad se vlasnik susjednog stana promjenio,a predstoji nam i etažiranje zgrade. Kakva bi sudbina mogla zadesiti špajzicu (dotičnu ostavu)????hocemo li je se morati odreći?
  6. zanima me dali netko zna dali je moguca sljedeca situacija: pravna osoba(konkretno agencija za nekretnine) prodaje nekretninu u svom vlasnistvu.dogovara sa kupcom prodaju na rate.Kupac se nakon sklapanja ugovora upisuje u zemljisne knjige,a agencija upisuje svoja potrazivanja kao teret na toj nekretnini?? (kao kupnja stana u državnom/gradskom vlasnistvu,s placanjem na rate,al u ovom slucaju je rijec o agenciji).Je li to moguce?
  7. zna li netko da li postoji kakav i koliki je zakonski rok u kojem supružnik može zatražiti preuzimanje mirovine od preminulog supruga? u smislu,da prekine svoj radni odnos,ode u mirovinu i umjesto svoje prima mirovinu pokojnog supruga koja bi bila znatno veća...ako sam to dobro objasnila...
  8. problem-roditelji imali stanarsko pravo,stekli uvijete za otkup istog,prepisali ga na sina,sin se oženio,bio u braku 20g.,za svo to vrijeme otplačivao stan,sad se želi rastati od supruge.Stjecanje vlasništva nad stanom i stupanja u bračnu zajednicu dogodilo se približno isto vrijeme. Je li stan bračna stečevina ili ne? s obzirom da se otplačivao za vrijeme braka.
  9. Pitanje: ako je osoba strani državljanin sa odobrenim privremenim boravkom u RH,i želi prvesti svoju vozačku dozvolu na hrv.(zamjeniti je)jer ima na to pravo,ima li pravo mup poništiti stranu još uvijek važeću vozačku dozvolu? Meni se to čini nelegalnim,kako može poništiti dokument koje je izdalo strano upravno tijelo??
  10. da,to mi je jasno...Al problem je u tome što osoba ima državljanstvo,ima domovnicu,al mu svejedno traže i to riješenje...Gdje ga izvaditi? čemu ono služi ako imaš domovnicu? Naime,prijatelj je mlad čovjek,teško bolestan,inače je iz Bosne,a hrv.državljanstvo stekao preko mame...sad traži mirovinu jer je nesposoban za rad,pa mu traže dotično riješenje,bez nekog podrobnijeg objašnjenja...ako netko zna???
  11. pitanje-što je riješenje o primitku državljanstva? gdje se to izdaje?
  12. gdje da počnem?! Ovako,živimo u zgradi sa 4 stana i jednim poslovnim prostorom u prizemlju.tri stana su u privatnom vlasništvu,a četvrti je u vlasništvu Grada Pule.Poslovni prostor čemo za sad ostaviti postrani.pričuvu plaćamo mi i najmoprimci Grada,a vlasnici ostala dva stana ne! jedni uopće ne postoje u evidenciji Upravitelja,a protiv drugih je navodno pokrenut postupak za prisilnu naplatu. Problem je krovište koje prokišnjava u tolikoj mjeri da pomalo počinje ugrožavati sigurnost stanara a čijoj se sanaciji protive dotični neplatiše.Da stvar bude apsurdnija,sanaciji se opire osoba kojoj prokišnjava i njegova sestra iz stana ispod.ja živim na prvom katu pa me se problem prokišnjavanja i ne tiče u prevelikoj mjeri ali želim pomoći stanarima iz gradskog stana kojima kapa voda na glavu! Predstavnici Upravitelja i Grada bili su u izvidnici,i pobjegli otjerani vikom dotičnih neplatiša.Sredstava za sanaciju u pričuvi nema!Trenutačno pokrečemo postupak etažiranja. S obzirom da brat i sestra Neplatiše imju većinu u zgradi,kako da isposlujemo dizanje kredita za sanaciju krovišta??? Kako da uključimo Grad da se ozbiljnije pozabavi problemom s obzirom da je ugrožen dio nekretnine koji njemu pripada?
  13. moje pitanje glasi: ima li pravo na porodiljnu naknadu buduća majka koja nije zaposlena,nije prijavljena na zavodu za zapošljavanje al ima zdravstveno preko supruga. Ako ima pravo na naknadu,kolika bi ona bila? tnx
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija