Jump to content

deltacro

Korisnik
  • Broj objava

    589
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. nakon ostavinske rasprave osoba je dobila dijelove kč raznih zemljišta te tako bila upisana no nakon izvršene komasacije dvije ostale osobe sa kojima je podjeljena ta imovina sami su nekako se upisali kao vlasnici čestica te time treća osoba ostala je bez upisa u novim kč kao suvlasnik..tko je tu počinio nezakonitost i što dalje poduzet po pitanju poništenja sadašnjeg stanja odnosno da se upiše kao suvlasnica u djelovima kč i ostale imovine. kako su neke kč i prodane što se može poduzet kako bi se naplatila ta prodaja.hvala
  2. pozdrav svima,samo ako može mali odgovor.dali bolest koja se pojavila nakon ptsp-a,visok krvni tlak,problemi sa srcem zadeblanje srčanog mišića uzimaju li se oni u obzir za povećanje omjera rat-mir,gledano po pitanju oboljenja po ptsp kako kaže psihić ovi novonastali problemi su poveznica sa ptsp pa sad zna li netko uvažava li komisija to kao pogoršanje ?hvala i pozdrav svima.
  3. mislim da bi tu kaznenu prijavu trebalo odbaciti ako je pravednost zakona kod nas ista onda kolega nema što da brine pa mogu ga jedino ukopati svjedoci ako ih je bilo.ovo govorim iz mog osobnog slučaja gdje sam ja kao rvi imao prijetnju izrečenu od ženske osobe ( da će me zgaziti kad na cesti )nakon prijave policija podnosi KP općinsko državno odvjetništvo odbacije prijavu pod obrazloženjem: kako nije uobičajeno da bi žena koje su inače sitnije tjelesne građe mogla nauditi muškoj osobi ???? zamislite koji biser od općinske državne odvjetnice a prijetnja izrečena na javnom mjestu i to pred 2 svjedoka o ništa od prijave ,odgovor da sam pokrenem prijavu jerona nema elemenata niti ozbiljne prijetnje - to mogu samo kod nas raditi pojedini predstavnici zakona.uzmite odvjetnika i prijavite vi njih jer su oni očito počinili neko nezakonito djelo pa nek to policija istraži,najlakše malog čovijeka osuditi i strpati u zatvor no obzirom na okolnosti nevidim da bi trebao biti kažnjen pa tako niti kaznom zatvora ali kod nas je sve moguća zato odmah odvjetnika i nek preuzme stvar u svoje ruke.sretno !
  4. eto žao mi je ako sam promašio temu ! ipak mi nije jasno ako je netko nekome nanio tako strašno zlo kako je napisano,nemogu shvatiti da bi mogao bilo što potraživati od takve osobe pogotovo ako je u pitanju i neko KD.ma bitno je iskoristiti sva prava koje su stekle osobe branitelja i rvi,a za sve ostalo oni su najgori i krivi za sve.
  5. u današnje vrijeme nakon razvoda braka gdje su u pitanju branitelji te rvi ,po raznim prijavama od strane bivših supruga ispada da su oni krivi za sve i još k tome analizirjući upravo ovu tematiku vidljivo je da se to događa ponajviše u vremenu kad su branitelji ostvarili pravo na mirovinu. neželim polemizirati u vezi ove situacije jer nisam upoznat no ako se dogodilo tako nešto kao što vi navodite onda definitivno ja nikada nebi niti zatražio takvu vrstu pomoći od takve osobe koja je učinila tako nešto strašno ??? ( kako vi kažete počinio je KD -možda je prijavljen ,možda je procesuiran no možda ta osoba nije pravomočno osuđena to samo vi znate jel on uistinu pravomočno osuđen.nema nitko pravo koristiti se bilo kojom dokumentacijom od neke druge osobe bez odobrenja te osobe odnosno da on osobno ishoduje dokumentaciju.možda vam sad ovaj moj odgovr ne bude po volji ali vi imate pravo pitati,zato postoji ovaj forum no isto tako ja vam odgovaram u svezi vašeg pitanja i ujedno opisujem stanje u koja dolaze moji prijatelji branitelji i rvi u velikom % lažno prijavljeni i dovedeni na vrlo loš glas,a ipak to u velikom broju slučajeva nije tako i ponikan tim iskustvom ovaj odgovor je dobronamjerno napisan na vaš upit. eto ispričavam se svima braniteljima i rvi ako sam rekao nešto neistinito u vezi situacija kad su na žalost lažno prijavljivani i to ponajviše po pitanju obiteljskog nasilja. činjenica je da na žalost postoje neki slučajevi koji definitivno treba sankcionirati ali jako veliki broj prijava je lažan i očit cilj onih koji prijavljuju je upravo da oni ostvare razne mirovine tih jadnih bolesnih branitelja i rvi,prikažu ih u sredini gdje žive dasu nasilnici i što tim ljudima preostaje drugo nego u večini slučajeva na razne načine skončavaju svoje živote,ali to nije riješenje trebaju se boriti za istinu i samo sa upornošću sve se može postići a laž brzo izađe na vidjelo-. - vjerujem da nisam izašao iz okvira ove teme i da sam vrlo pristojno objasnio svoje osobne dokazane činjenice da se danas najlake trpaju u zatvore branitelji i rvi dovoljno je da neke supruga okrene broj policije i nitko te ništa nepita odvedu ga u zatvor,predstavljen kao nasilnik,obitelj prima mirovinu i dragi prijatelji dok vi trunete u zatvorima netko drugi ima itekako velike koristi od vaših stečenih prava. --------------------------------------------------------- -ako nekoga zanima nešto više nek se sobodno obrati imam veliko iskustvo u takvim lažnim namještaljkama ba rado mogu pomoći..pozdravljam sve branitelje i rvi.
  6. "Kako da dođem do rješenja kad smo razvedeni, a odnosi su nam nula bodoova?" --------------------------------------------------------- Obzirom kakve imate odnose sa osobom od koje bi koristili navedena prava za ostvarenje stipendije iskreno niste ni zaslužili da dobijete niti bilo koji dokumenat ,a kamo li stipendiju.dok je osoba x ostvarila svoja prava i ima status branitelja ili rvi tada je očito vama nešto i značila ,sad ste na " nula bodova" s tom osobom vjerovatno je to otac,ali ipak bi vam dobro došli njegovi dokumenti za ostvarenje stipendije-pa prvo naučite se poštivati svog oca/supruga ,a onda ce vam on sam vjerovatno dostaviti sve dokumentacije koju su vam potrebite.
  7. i šta sad tolike filozofije.išao bi u mirovinu ali nebi išao pod PTSP jer nebi mogao biti lovac ? pa dečko ti nisi ni bolestan kad možeš tumarati po šumama i ubijati divljać.svih ovih godina si koristio sve pogodnosti što si bio ranjen a sad bi lagano u mirovinu i to pod uvijetima koje ti želiš..mislim danebede to tako išlo..osvrtna onu tamo dole što kaže ptsp pa voze automobile,e pametna pa šta ne rozivaš narkomane,te druge bolesne ljude sa raznim dijagnozama mislim da previše pojedinci sračkaju i žele ispasti jadnici no u biti oni se sad žele domoći raznih mirovina na bilo koji način. to je sramotan čin,što nisi išao u mirovinu kad si bio ranjen svih ovih godina imao si dobru plaću bez odbijanja,sve ostale pogodnost oslobođen svega i sad bi ti kao u mirovinu pa da loviš divljać-malo sutra.znači svi oboljeli od ptsp su za ludi samo ste vi svi ostali prepametni ali samo za sebe pa tako i ostanite i nadalje,
  8. ovo je zanimljivo pitanje ! naravno odgovor je sukladan zakonu,samo bih nešto malo rekao .neke osobe ne razumiju zakon ili su loše informirane u svezi alimentacije,pa pokušavaju na nagovor drugih ishodovati alimentaciju ali konkretno, punoljetna osoba koja je završila srednje obrazovanje te nakon izvjesnog vremena upiše školovanje -neku ( prekvalifikaciju )- ta naobrazba (prekvalifikacija) nije : Članak 210. (1) Roditelji su dužni uzdržavati punoljetno dijete koje se školuje u srednjoj školi odnosno pohađa sveučilišni ili stručni studij u skladu s posebnim propisima, te redovito i uredno ispunjava svoje obveze. ---------------------------------------------------------- naime ( redovito i uredno ispunjavanje svojih obveza) odnosi se na redovno školovanje( osnovna,srednja škola ,fakultet znači na sve ovo osim na prekvalifikaciju te osobe nemaju pravo !
  9. naravno da se slažem sa ovom opcijom da bi i mup trebao kao i morh primjeniti odredbe tog čl. tog zakona,samo ja sam razgovarao sa uposlenicom u mup-u i ona meni kaže da bi oni to uvažili primjenu zakona samo da sam u trenutku sklapanja ugovor imao status rvi,na njezinu žalost a moju sreću tada sam još mogao raditi no već sam tih godina imao poteškoće zdravstvene i kako sad i kome se obratiti zar je moguće da isti zakon ima različitu primjenu u praksi.eto ja bih molio nekog tko bi mogao nešto više objasniti o ovome pa možda i da mi predloži što bi mogao poduzeti glede ostavrenja prava u svezi otkupa stana korištenja te povlastive invalidnosti.svaki pravni savijet je dobrodošao,hvala ..Pozdrav !
  10. e sad tko tu govori neistine.morh tvdi i kaže da postupa po tomčl. dok mup odgovara da je to samo ako sam 1995 godine imao status rvi onda se primjenjuje taj čl...mislim da tu nešto neštima ,jedni priznaju dok drugi taj isti zakon drugačije primjenjuju-naravno u njihovu korist. kakva sad ja imam prava po tom pitanju i kome da se obratim.dali kao rvi imam pravo na recimo kredit za kupnju stana umanjen za taj postotak ili za kredit recimo isplate djela stana u kojem živim sa ml.sinom nakon razvoda braka,stan sam dobio ja ,moje stanarsko pravo kao djelatnik mup-a pa u svemu tom dali netko vidi što bi i kao mogao zakonski realiirati svoju trajnu nespsosobnost za rad hrvi. Hvala.
  11. ima li netko možda saznanja u svezi ove teme,al samo dase radi o stanovima vlasništvo mup-a.naime odredba narečenog čla.o kupnji szanova uvažava se od strane MORH-a za stanove njihova vlasništva no dali i mup ima isto tako obvezu da postupa po tom čl. .pitam obzirom da otplatu stana plaćam za stan vlasništvo kupljeno od mup-a.Hvala.
  12. prijatelju imaš poruku u svom PP,pročitaj... nemoj gubiti nadu nikad pa ni onda,poslije kiše dođe sunce ,laž nikad nemože ostati skrivena rema tome iz osobnog iskustva znam što proživljavaš samo budi hrabar i ustrajan za sve ima način da se zakonskim putem dovede do normalnog stanja.gledaj samim svojim javljanjem na ovom forumu gdje tražiš pomoć pokazao si da zaslužuješ punu pomoć i da si otac koji ima pravo da ostvari svoje želje vezano za sina.želim ti puno sreće u svemu. pozdrav !
  13. vezano za ovo suvlasništvo! možete samo malo pojasniti što ako druga strana koja je recimo dobila pravo suvlasništva na polovinu stana traži za isplatu tog djela neku sumu novca koju je ona sama odredila bez vještacenja ovlaštene osobe,odnosno dali sud može zatražiti vještaćenje te nakon toga ako je to realno vještačeno dali Ona prva strana može to otkupiti? koliko se priznaje usmeni dogovr između bivših supružnika o tome tko će biti vlasnik stana i recimo da je jadan od supružnika 20 godina i na papirima vlasnik stana dali sad druga strana ima pravo na traženje upisnine na suvlasništvo ???? hvala..
  14. nisu stečevina.dionice pripadaju samo vama.
  15. @ jutro 1 odmah ti mogu odgovoriti iskreno - kavu ne pijem niti zalazim po birtijama,ne pijem niti alkohol -jedino što pijem i bez njih ne mogu to su tablete. što reći na ovaj tvoj komentar .da sam mogao definitivno bi nastavio raditi svoj posao ali ja sam od komisije proglašen opća nesposobnost sad ja tebe pitam bio sam prošao sve preglede i primljen u službu ,a sad kad više nisam zdrav sad mene kao i puno drugih prijatelja koji su ovako prošli treba uništavati,samo oduzimati a ja sve moram kupiti,platiti lijekove jel ti možeš shvatiti da onaj tko može raditi nije bolestan ,ja nemogu raditi i mirovina mi je sve.pitam ja tebe koliko je meni oduzimalo se od plaće dok sam radio za mirovinsko,ja imam radnog staža a neki i bez svega toga sad imaju puno puno više. ja tebe razumijem i znam da si ogorčen ali ti nisi bolestan kao što kažeš " radiš",prema tome molim te neželim više se prepirati jer nemogu shvatiti da ti i tebi slični gledate nas sve pod istim iako se jako puno nas razlikujemo .. što je rudar i neznam ti drugi što su oni bolji ,pa kad uzimaju svima nek uzimaju svima.nije problem što oni uzimaju već problem je kako živiti kad si bolestan trebaš sve platiti dok oni zdravi mogu itekako se dobro snaći. ------------------ no dobro ti imaš svoje mišljenje i djelomično se slažem kad prozivaš one koji ispijaju kavicu no nisu svi ti dečki kako ti kažeš lažni bolesnici,no nadam se da će netko pametan i u svezi toga provjeriti tko pije tablete a tko kavicu,pivo,vino,rakiju,itd.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija