Jump to content

deltacro

Korisnik
 • Broj objava

  588
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je deltacro objavio

 1. pozdrav svima,samo ako može mali odgovor.dali bolest koja se pojavila nakon ptsp-a,visok krvni tlak,problemi sa srcem zadeblanje srčanog mišića uzimaju li se oni u obzir za povećanje omjera rat-mir,gledano po pitanju oboljenja po ptsp kako kaže psihić ovi novonastali problemi su poveznica sa ptsp pa sad zna li netko uvažava li komisija to kao pogoršanje ?hvala i pozdrav svima.
 2. mislim da bi tu kaznenu prijavu trebalo odbaciti ako je pravednost zakona kod nas ista onda kolega nema što da brine pa mogu ga jedino ukopati svjedoci ako ih je bilo.ovo govorim iz mog osobnog slučaja gdje sam ja kao rvi imao prijetnju izrečenu od ženske osobe ( da će me zgaziti kad na cesti )nakon prijave policija podnosi KP općinsko državno odvjetništvo odbacije prijavu pod obrazloženjem: kako nije uobičajeno da bi žena koje su inače sitnije tjelesne građe mogla nauditi muškoj osobi ???? zamislite koji biser od općinske državne odvjetnice a prijetnja izrečena na javnom mjestu i to pred 2 svjedoka o ništa od prijave ,odgovor da sam pokrenem prijavu jerona nema elemenata niti ozbiljne prijetnje - to mogu samo kod nas raditi pojedini predstavnici zakona.uzmite odvjetnika i prijavite vi njih jer su oni očito počinili neko nezakonito djelo pa nek to policija istraži,najlakše malog čovijeka osuditi i strpati u zatvor no obzirom na okolnosti nevidim da bi trebao biti kažnjen pa tako niti kaznom zatvora ali kod nas je sve moguća zato odmah odvjetnika i nek preuzme stvar u svoje ruke.sretno !
 3. eto žao mi je ako sam promašio temu ! ipak mi nije jasno ako je netko nekome nanio tako strašno zlo kako je napisano,nemogu shvatiti da bi mogao bilo što potraživati od takve osobe pogotovo ako je u pitanju i neko KD.ma bitno je iskoristiti sva prava koje su stekle osobe branitelja i rvi,a za sve ostalo oni su najgori i krivi za sve.
 4. u današnje vrijeme nakon razvoda braka gdje su u pitanju branitelji te rvi ,po raznim prijavama od strane bivših supruga ispada da su oni krivi za sve i još k tome analizirjući upravo ovu tematiku vidljivo je da se to događa ponajviše u vremenu kad su branitelji ostvarili pravo na mirovinu. neželim polemizirati u vezi ove situacije jer nisam upoznat no ako se dogodilo tako nešto kao što vi navodite onda definitivno ja nikada nebi niti zatražio takvu vrstu pomoći od takve osobe koja je učinila tako nešto strašno ??? ( kako vi kažete počinio je KD -možda je prijavljen ,možda je procesuiran no možda ta osoba nije pravomočno osuđena to samo vi znate jel on uistinu pravomočno osuđen.nema nitko pravo koristiti se bilo kojom dokumentacijom od neke druge osobe bez odobrenja te osobe odnosno da on osobno ishoduje dokumentaciju.možda vam sad ovaj moj odgovr ne bude po volji ali vi imate pravo pitati,zato postoji ovaj forum no isto tako ja vam odgovaram u svezi vašeg pitanja i ujedno opisujem stanje u koja dolaze moji prijatelji branitelji i rvi u velikom % lažno prijavljeni i dovedeni na vrlo loš glas,a ipak to u velikom broju slučajeva nije tako i ponikan tim iskustvom ovaj odgovor je dobronamjerno napisan na vaš upit. eto ispričavam se svima braniteljima i rvi ako sam rekao nešto neistinito u vezi situacija kad su na žalost lažno prijavljivani i to ponajviše po pitanju obiteljskog nasilja. činjenica je da na žalost postoje neki slučajevi koji definitivno treba sankcionirati ali jako veliki broj prijava je lažan i očit cilj onih koji prijavljuju je upravo da oni ostvare razne mirovine tih jadnih bolesnih branitelja i rvi,prikažu ih u sredini gdje žive dasu nasilnici i što tim ljudima preostaje drugo nego u večini slučajeva na razne načine skončavaju svoje živote,ali to nije riješenje trebaju se boriti za istinu i samo sa upornošću sve se može postići a laž brzo izađe na vidjelo-. - vjerujem da nisam izašao iz okvira ove teme i da sam vrlo pristojno objasnio svoje osobne dokazane činjenice da se danas najlake trpaju u zatvore branitelji i rvi dovoljno je da neke supruga okrene broj policije i nitko te ništa nepita odvedu ga u zatvor,predstavljen kao nasilnik,obitelj prima mirovinu i dragi prijatelji dok vi trunete u zatvorima netko drugi ima itekako velike koristi od vaših stečenih prava. --------------------------------------------------------- -ako nekoga zanima nešto više nek se sobodno obrati imam veliko iskustvo u takvim lažnim namještaljkama ba rado mogu pomoći..pozdravljam sve branitelje i rvi.
 5. "Kako da dođem do rješenja kad smo razvedeni, a odnosi su nam nula bodoova?" --------------------------------------------------------- Obzirom kakve imate odnose sa osobom od koje bi koristili navedena prava za ostvarenje stipendije iskreno niste ni zaslužili da dobijete niti bilo koji dokumenat ,a kamo li stipendiju.dok je osoba x ostvarila svoja prava i ima status branitelja ili rvi tada je očito vama nešto i značila ,sad ste na " nula bodova" s tom osobom vjerovatno je to otac,ali ipak bi vam dobro došli njegovi dokumenti za ostvarenje stipendije-pa prvo naučite se poštivati svog oca/supruga ,a onda ce vam on sam vjerovatno dostaviti sve dokumentacije koju su vam potrebite.
 6. i šta sad tolike filozofije.išao bi u mirovinu ali nebi išao pod PTSP jer nebi mogao biti lovac ? pa dečko ti nisi ni bolestan kad možeš tumarati po šumama i ubijati divljać.svih ovih godina si koristio sve pogodnosti što si bio ranjen a sad bi lagano u mirovinu i to pod uvijetima koje ti želiš..mislim danebede to tako išlo..osvrtna onu tamo dole što kaže ptsp pa voze automobile,e pametna pa šta ne rozivaš narkomane,te druge bolesne ljude sa raznim dijagnozama mislim da previše pojedinci sračkaju i žele ispasti jadnici no u biti oni se sad žele domoći raznih mirovina na bilo koji način. to je sramotan čin,što nisi išao u mirovinu kad si bio ranjen svih ovih godina imao si dobru plaću bez odbijanja,sve ostale pogodnost oslobođen svega i sad bi ti kao u mirovinu pa da loviš divljać-malo sutra.znači svi oboljeli od ptsp su za ludi samo ste vi svi ostali prepametni ali samo za sebe pa tako i ostanite i nadalje,
 7. ovo je zanimljivo pitanje ! naravno odgovor je sukladan zakonu,samo bih nešto malo rekao .neke osobe ne razumiju zakon ili su loše informirane u svezi alimentacije,pa pokušavaju na nagovor drugih ishodovati alimentaciju ali konkretno, punoljetna osoba koja je završila srednje obrazovanje te nakon izvjesnog vremena upiše školovanje -neku ( prekvalifikaciju )- ta naobrazba (prekvalifikacija) nije : Članak 210. (1) Roditelji su dužni uzdržavati punoljetno dijete koje se školuje u srednjoj školi odnosno pohađa sveučilišni ili stručni studij u skladu s posebnim propisima, te redovito i uredno ispunjava svoje obveze. ---------------------------------------------------------- naime ( redovito i uredno ispunjavanje svojih obveza) odnosi se na redovno školovanje( osnovna,srednja škola ,fakultet znači na sve ovo osim na prekvalifikaciju te osobe nemaju pravo !
 8. naravno da se slažem sa ovom opcijom da bi i mup trebao kao i morh primjeniti odredbe tog čl. tog zakona,samo ja sam razgovarao sa uposlenicom u mup-u i ona meni kaže da bi oni to uvažili primjenu zakona samo da sam u trenutku sklapanja ugovor imao status rvi,na njezinu žalost a moju sreću tada sam još mogao raditi no već sam tih godina imao poteškoće zdravstvene i kako sad i kome se obratiti zar je moguće da isti zakon ima različitu primjenu u praksi.eto ja bih molio nekog tko bi mogao nešto više objasniti o ovome pa možda i da mi predloži što bi mogao poduzeti glede ostavrenja prava u svezi otkupa stana korištenja te povlastive invalidnosti.svaki pravni savijet je dobrodošao,hvala ..Pozdrav !
 9. e sad tko tu govori neistine.morh tvdi i kaže da postupa po tomčl. dok mup odgovara da je to samo ako sam 1995 godine imao status rvi onda se primjenjuje taj čl...mislim da tu nešto neštima ,jedni priznaju dok drugi taj isti zakon drugačije primjenjuju-naravno u njihovu korist. kakva sad ja imam prava po tom pitanju i kome da se obratim.dali kao rvi imam pravo na recimo kredit za kupnju stana umanjen za taj postotak ili za kredit recimo isplate djela stana u kojem živim sa ml.sinom nakon razvoda braka,stan sam dobio ja ,moje stanarsko pravo kao djelatnik mup-a pa u svemu tom dali netko vidi što bi i kao mogao zakonski realiirati svoju trajnu nespsosobnost za rad hrvi. Hvala.
 10. ima li netko možda saznanja u svezi ove teme,al samo dase radi o stanovima vlasništvo mup-a.naime odredba narečenog čla.o kupnji szanova uvažava se od strane MORH-a za stanove njihova vlasništva no dali i mup ima isto tako obvezu da postupa po tom čl. .pitam obzirom da otplatu stana plaćam za stan vlasništvo kupljeno od mup-a.Hvala.
 11. prijatelju imaš poruku u svom PP,pročitaj... nemoj gubiti nadu nikad pa ni onda,poslije kiše dođe sunce ,laž nikad nemože ostati skrivena rema tome iz osobnog iskustva znam što proživljavaš samo budi hrabar i ustrajan za sve ima način da se zakonskim putem dovede do normalnog stanja.gledaj samim svojim javljanjem na ovom forumu gdje tražiš pomoć pokazao si da zaslužuješ punu pomoć i da si otac koji ima pravo da ostvari svoje želje vezano za sina.želim ti puno sreće u svemu. pozdrav !
 12. vezano za ovo suvlasništvo! možete samo malo pojasniti što ako druga strana koja je recimo dobila pravo suvlasništva na polovinu stana traži za isplatu tog djela neku sumu novca koju je ona sama odredila bez vještacenja ovlaštene osobe,odnosno dali sud može zatražiti vještaćenje te nakon toga ako je to realno vještačeno dali Ona prva strana može to otkupiti? koliko se priznaje usmeni dogovr između bivših supružnika o tome tko će biti vlasnik stana i recimo da je jadan od supružnika 20 godina i na papirima vlasnik stana dali sad druga strana ima pravo na traženje upisnine na suvlasništvo ???? hvala..
 13. nisu stečevina.dionice pripadaju samo vama.
 14. @ jutro 1 odmah ti mogu odgovoriti iskreno - kavu ne pijem niti zalazim po birtijama,ne pijem niti alkohol -jedino što pijem i bez njih ne mogu to su tablete. što reći na ovaj tvoj komentar .da sam mogao definitivno bi nastavio raditi svoj posao ali ja sam od komisije proglašen opća nesposobnost sad ja tebe pitam bio sam prošao sve preglede i primljen u službu ,a sad kad više nisam zdrav sad mene kao i puno drugih prijatelja koji su ovako prošli treba uništavati,samo oduzimati a ja sve moram kupiti,platiti lijekove jel ti možeš shvatiti da onaj tko može raditi nije bolestan ,ja nemogu raditi i mirovina mi je sve.pitam ja tebe koliko je meni oduzimalo se od plaće dok sam radio za mirovinsko,ja imam radnog staža a neki i bez svega toga sad imaju puno puno više. ja tebe razumijem i znam da si ogorčen ali ti nisi bolestan kao što kažeš " radiš",prema tome molim te neželim više se prepirati jer nemogu shvatiti da ti i tebi slični gledate nas sve pod istim iako se jako puno nas razlikujemo .. što je rudar i neznam ti drugi što su oni bolji ,pa kad uzimaju svima nek uzimaju svima.nije problem što oni uzimaju već problem je kako živiti kad si bolestan trebaš sve platiti dok oni zdravi mogu itekako se dobro snaći. ------------------ no dobro ti imaš svoje mišljenje i djelomično se slažem kad prozivaš one koji ispijaju kavicu no nisu svi ti dečki kako ti kažeš lažni bolesnici,no nadam se da će netko pametan i u svezi toga provjeriti tko pije tablete a tko kavicu,pivo,vino,rakiju,itd.
 15. @ jutro1 što nemaš onu stvar pa ne prijaviš te lažne invalide ? bilo bi pošteno sa tvoje strane ako si častan kako pišeš onda svoja saznanja prijavi i skidam ti kapu .
 16. koja je to pravednost ! pa ako oduzimaju onda nek svima oduzimaju ovako praviti neke selektivne razlike stvarno je bolesno. rudari i oni što rade s azbestom su isto oslobođeni pa što su oni bolji od nas rvi koji nismo 100 % ???,pa da su svi 100 % rvi onda bi zaposlili isto toliki broj njegovateljica i eto povećanje zaposlenosti... meni je žao svih invalida,ali zar smo trebali svi biti 100% pa bi i naša djeca imala financijsku sigurnost,ovako što nekažu javno koliko dobija njegovateljica + mirovina pa to sve skupa barem 8 mirovina ili 8 obitelji bi imale financije ,mislim ovo je sve sranje pa što znaći 10% onom što ima 8,9,10 i više tisuća mirovine -njemu to definitivno nesmeta i taj se neće buniti odnosno taj podržava ovu sramotnu otimačinu,pa ja bi se rado mjenjao s njima nek se oni truju tabletama bez kojih ja nemogu ,a meni nek vrate zdravlje .10% ??? nadam se da će ovi sa vlasti jako malo još biti na vlasti......
 17. ne mislim da sam i sam pročitao od 30% pa naviše prolazi za neplaćanje.ali nije poanta u tome dečki,poanta je ta što oni konačno ne odvoje branitelje od onih nebranitelja,invalide ( ranjene i bolesne) od onih koji to nisu,odnosno koji su se sami ranili,povredili igrajuči nogomet pa im sredili da su povređeni na terenu i tako ima tu dosta toga samo oni se plaše dirati kako u registar branitelja tako i u sve ove sumnjive jer bilo bi tu svega i svašta,zato generaliziranje svi ste vi isti,sve vas treba srezat u " povlaštenim " pravima i onda svi šute jer veći je dio onih koji su na ovim jaslama samo figurativno dok rade i dalje,neki na crnjak neki u službama poput mup,hv i zar su to rvi ? čast svima ali ako si rvi ( ranjen ili bolestan) pa kako onda možeš raditi i zauzeti radno mjesto nekom mladom,zdravom i školovanom !!!! meni je muka od sveg ovog odoh ja na svoju terapiju i dakako podržavam sve koji iskazuju svoje negodovanje na ove sramotne pokušaje oduzimanja naših prava ,a oni koji šute i samo prate zbivanja poruka; vi ste gospodo upravo oni koje sam prozvao da koristite ove pogodnosti au biti vam nije ništa !!!!!!!
 18. svi oni koji samo čitaju i ne žele ništa komentirati imaju itekako dobar razlog za to. vjerujem da se ti " branitelj" upravo skrivaju iza svih onih zbog kojih smo svi svrstani u isti koš. imam i prijedlog : neka se ukine dopunsko zdravstveno svim onima koji ni nejdu uredno kod doktora pa njima to i tako ništa ne predstavlja niti piju tablete ili primaju neku drugu terapiju.vrlo jednostavno se to može i u kratkom vremenu utvrditi pa olim lijepo svako nek kaže neki prijedlog i vrlo brzo se očistimo od tih " naših kolega branitelja i rvi " koji samo šute i osluškuju što će biti na konačnici od sveg ovoga.pravi hrvatski branitelj i rvi nema što izgubiti jer i do sad je gubio a sad po ovom gubi definitivno sve.iako trošim redoviti lijekove mislim da konja nebih mogao jahati,osim ako i taj konj nije na terapiji kao i ja..povlašteni ???? po čemu smo mi to povlašteni ! pa gdje god da dođeš svaki k.... ima veća prava od nas,gledaju nas kao odpad ove države jer zamislite mi smo stvorili ovu krizu,pa gdje je sad sanader 6 mj.su gospodina plaćali,osiguranje imao,službeno vozilo pa što njemu nisu to uzeli,jer to nagrada što je generale pozatvarao mislim ovo stvarno nema više smisla što neki rade u našoj državi.mislim da imamo i mi školovanih ljudi,ljudi koji nisu opterećeni politikom koji bi trebali da nas predstavljaju u pregovorima,kakav fred,kakav đakić,kotromanović ili neznam više ni sam pa svi oni su sebi našli dobru poziciju i sad kao oni predstavljaju branitelje mislim da tu leži problem.eto seljaci su svoje predstavnike igorirali i dali da ih zastpaju obični pregovarači,seljaci koji nepoznaju nikoga i nitko im iz vlade baš ništa ne znaći rezultat je vidljiv,sve po slovu zakona i u skladu s Ustavom,a ovi nama oduzimaju sve moguće pa tako krše i ustav i zakon al koga briga idemo mi jahati i sve super samo dok se konj ne propne na zadnje noge a tada jahač teško da ostaje u sedlu !!!!
 19. ako je tako,kako onda objasniti podignut kredit za stan ? kredit se uredno otplaćuje od samo jedne strane trenutno nositelja vlasništva stana,dok druga strana neplaća ništa,a u tužbi podjele imovine potražuje da se upiše kao suvlasnik ??? mislim da ovaj vaš odgovr nije u praksi,ali bi bio vrlo dobar kad bi se tako gledalo i sasvim bi bilo u redu da onaj tko plaća ima prednost kod imovine odnoso stana zadržavanja i siplate kredita naravno odbijajući ostatak kredita za isplatu druge strane.ukratko sve uloženo nakon napuštanja zajednice pa tako i krediti pola-pola.naravno ima jako puno pametnih osoba koje nakon razvoda traže podjelu imovine ,ali oko podmiranja dugova i kredita dožive amnezu ..strašno postanu zaboravljivi..
 20. kod kredita je ista stvar pola-pola.
 21. recimo ja predlažem da stručne službe utvrde s kojim je još brojem kontaktirao taj NN broj ( naravno ako je korišten samo da bi vas uznemiravao onda nije s nikim drugim možda niti koristio taj broj za pozivanje ).nadalje postoji mogućnost da operater locira s kojeg je AP-a odašiljan učestalo taj poziv što njima nečini nikakav problem.da se razumijemo za sve postoji mogučnost otkrivanja samo sve ovisi o službvama koje bi morale postupiti po vašoj prijavi i efikasno otkriti NN osobu ali već sad su trebali podnijeti prijavu protiv NN osobe što sam siguran da isti nisi napravili obzirom da nisu vašu prijavu prihvatili ozbiljno a nadasve ako nebi otkrili NN osobu njima bi to samo pravilo problem u statistici otkrivanja i postupanja,stoga sve takve radnje svode na neke službene zabilješke koje i nemaju nikakvu svrhu osim eventualno da se pokriju sa vašom prijavom. Nadalje ako vam to toliko stvara probleme ( očito da stvara što je i razumljivo) možete se obratiti nekoj privatnoj detektivskoj kući i oni će dati truda da otkriju tu nn osobu koja vas uznemirava.U svakom slučaju budite uporni i obratite se opet policiji da vas izvjeste što su oni sve poduzeli od vaše prijave pa do dana kad ste ih ponovno posjetili... ništa nemože ostati neotkriveno samo treba puno dobre volje i rada rezultat će biti ubrzo . nemojte se iznenaditi ako je to možda netko iz vama neposredne blizine.Malo mi je čudno što ste vi dobili ispis tog broja obzirom da bi policija trebala to odraditi ,a nitko ni vip ni policija vama nebi smjeli dati taj broj ? pitate se zašto? vrlo jednostavno -tko bi snosio posljedice da ste vi otkrili tu NN osobu i sami poduzeli neke recimo nezakonite radnje ( primjer da ste tu nn osobu recimo samo dobro nalupali ????? zato ništa na svoju ruku nek službe koje su plaćene odrade svoje dužnosti,a sam operater u ovom vip može vrlo efikasno rješiti problem u krajnjem slučaju zabraniti ulaz tom broju u njihove bazne stanice !!!!! pozdrav !
 22. ja bih samo malo se osvrnio na ovaj odgovor gdje se kaže# kako je bivši ostavio plaćanje kredita i samo se nasmijao# mislim da to baš nebi išlo tako ,obzirom da sve ide pol-pola isto tako i taj kredit ako je u braku podignut bez obzira što glasi na vas bivši suprug je morao izvršiti pola plaćanja tog kredita,znači djeli se sve pola pa tako i zaduženja.osim ako vi niste potraživali od njega da i on snosi 1/2 plaćanja kredita dok ste bili u braku.
 23. Branitelski udjeli -braniteljske dionice ---- dali su oni predmet zajednčke imovine odnosno,te dionice ili udjeli su kako piše darivani braniteljima pa stoga ispada zakonski da prilikom podjele movine druga strana ( supruga) nema pravo na potraživanje polovine jer one nisu stečene u braku,već darivane hrvatskom branitelju ???? dali sam ja to dobro shvatio i dobio pravilne odgovore,naime postoji i odluka vrhovnog suda u kojemje tako i potvrđeno ,naravno ja tu odluku još nisam vidio ali budem je uskoro dobio.Ima li netko možda da zna nešto više o toj temi.Hvala.
 24. - samo bi postavio pitanje :što učiniti ako bivša na sudu nije pristajala na dogovor oko plaćanje alimentacije sve dok nisam predložio da sama odredi koliko može platiti za našeg sina :rekla je 500 kn isto ima 13 godina. obzirom da sam u interesu sina da prestanu ti sudovi prihvatio tih 500 kn,je ona je rekla da nema ništa od imovine što je neistina ( podjela imovine nije još bila a ima pravo pola od svega) meni je ostavila plaćanje svih kredita i dugova,za sina nevodi nikakvu brigu osim što ulati tih 500 kn,imam li ja sad nakon 5 mjeseci zatražiti da ona ipak plati po zakonu taj iznos koji vi spominjete za taj uzrast..ja kupujem i odjeću i kranu i potrebe za školu,vodim brigu za sina nije to meni teško dapaće za njega i živim ali ako je ona tražila od mene 1500 -2000 KN da platim koakve su šanse daona plati taj zakonski iznos obzirom da radi,živi sama i nema nikakve obveze duga i kredita koje je ostavila meni da plaćam sam ,a što se itekako odrazuje na laganje u sina jer financijski nemogu sve pokriti i školovanje,školu nogometa,sportsku i opremu itd. Eto molio bih savijet što poduzet da ostvarim zakonsko pravo jer na sudu je govorila neistine o svojoj imovini.ili se može sud pozvat da joj se oduzima ostali dio od imovine kad bude došlo do podjele. Ispričavam se na moje slučaju što vas zamaram ali koristim sličan problem da nađem pomoć--.na kraju uz veliku borbu uspio sam dobiti mld.sina da živi samnom i on je sretno dijete koliko može biti nakon svega što je jadan proživio,a isto tako vidi i sam da ga majka nedoživljava nakon što je meni dodijeljen.Hvala.
 25. deltacro

  mirovina

  ako nemate HRV mislim da nebudete dobili prevođenje u vojni čin. a čin " viši nadzornik iz mup-a u vojnom je - pukovnik -!!!!!
×
×
 • Napravi novi...