Jump to content

silica

Korisnik
  • Broj objava

    32
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim Vas pomoć na koji način pokrenuti ostavinsku raspravu koja nije provedena iza majčine smrti prije 30 godina. Majka je umrla u Zagrebu tijekom rata. Grad u kojem smo živjeli je tada bio okupiran. U jednoj nekretnini u trećem gradu majka uz mene ima 1/3 nekretnine. Druge 2/3 sam nasljedila od bake. Jedina sam nasljednica. Željela bi zbog prodaje nekretnine imati "čisti" vlasničkog list te nekretnine.
  2. Dva vještaka koje je odredio sud vještačila su za ista ulaganja ( u nekretninu) .Prvi je rekao svoju cifru a drugi trostruko veću. Zanima me ako netko zna ili ima iskustva ,kako sutkinja moze odrediti koji je u pravu.
  3. silica

    Prezime

    Hvala Vam na odgovoru.
  4. silica

    Prezime

    Zanima me da li postoji mogućnost pokretanja tužbe kako bi se osobi "oduzelo " prezime koje je stečeno udajom a nakon rastave zadržano. U braku nije bilo djece.
  5. Ne razumijem što sam onda ja dokazala presudom da je tužba za brak bila osnovana? Činjenica je da sam sad ja jedini nasljednik jer me inače maćeha nebi tužila za bračnu stečevinu, nasljedila bi svoj dio. Ali upravo u mirovinskom ne znaju da li po toj presudi gubi mirovinu ili ne. Odnosno tvrde da i dalje ima pravo na mirovinu ako na presudi ne piše riječima da je brak razveden?? Hvala što se trudite odgovoriti.
  6. Da u pitanju je brak otac-maćeha. Drugostupanjski sud je potvrdio odluku prvostupanjskog suda da je tužba za brak bila osnovana. Sud to nije dostavio matičnom nego to moram učiniti sama. Nailazim na problem jer mi se sad tvrdi da je drugo to da je tužba bila osnovana a drugo da je brak razveden tj. da bi na toj presudi trebalo pisati "brak je razveden tad i tad" što sad ne piše tim riječima.
  7. Molim vas da mi pojasnite sljedeće jer dobivam različita mišljenja.. Kao nasljednica nastavila sam postupak razvoda braka. Sud je potvrdio da je tužba za razvod bila osnovana. Da li se tom presudom taj brak smatra razvedenim? Imam li pravo u matici promijeniti podatke da moj otac više nije u braku?
  8. molim VAs ako netko zna da mi pomogne
  9. U parničnom postupku zastupa me odvjetnik ali sam kao svjedok prisutna na svakom ročištu. Ne želim propustiti zakazano ročište ali zbog komplikacija u trudnoći i stresa koji bi komplikacije mogao pogoršati željela bi odgoditi ročište. Da li je to moguće i na koji način? Hvala
  10. Molim vas ako netko ima kakav savijet ili iskustvo u sličnoj situaciji da mi odgovori.
  11. Molim ako mi netko može nešto savjetovati u sljedećoj situaciji: tužena sam za potraživanja za ulaganja u kuću,tužitelj je odredio nebuloznu visinu ulaganja(osobno to smatram iznudom) i po tome plaćam odvjetnika dok tužitelj (zbog predhodno prepisanih nekretnina na trećae osobe i male mirovine traži da bude oslobođen od troškova). Advokat me tješi da će mi se dio troškova vratiti a ja se pitam od kuda?? Zanima me da li se sudu može ukazati na to da tužitelj odugovlači s dokazima,i ukoliko izgubi spor meni nema od kuda nadoknaditi troškove i što se njega tiče može se održati sto ročišta.. Što je potrebno napraviti da stavi neka realnija vrijednost spora po kojoj bi se umanjili troškovi odvjetnika,odnosno da li se to može tražiti ako je već održano prvo ročište?
  12. Jedno od supružnika u braku započinje sudski spor protiv treće osobe (odvjetnik se plaća iz zajedničkih sredstava supružnika). spor i novac je dobiven.da li taj novac ulazi u bračnu stečevinu ili je to vlastita imovina?
  13. imam isto pitanje pa mlim odgovor ako netko zna
  14. osoba je napustila bračnu zajednicu,pokupila novce s računa na koji je zajednički ulagano, uložila u svoju nekretninu( a od druge strane potražuje bračnu stečevinu) i nikom ništa. nije valjda da to nije dovoljno da se sudski dobije uvid??
  15. nije mi jasno što se događa ako se jedna stranka žali na presudu? kako to ide dalje? opet čekanje
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija