Jump to content

Talijano

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imate pravo i tražim da me probate razumjeti u smislu da je pomoč potrebna svakome bez obzira na obrazovanje - neko ima više škole neko manje iako to nije mjerilo da se niži slojevi drušva tretiraju kao jeftina radna snaga i da se sa takvima može raditi kako se kome svidi. Zato sam se i obratio vama da nebi morao po birtijama tražiti odgovore jer na takvim mjestima svako neugodno pitanje može poslužiti kao provokacija a do je dovoljan motiv da se pokrene nešto što svi pokušavamo izbječi. Ne nosim gene filozofije samo tražim odgovore tamo gde se nalaze a to je uptavo vaša stranica. Nadam se da nisam pretjerao samo sam se poslužio člankom 46 ustava republike hrvatske i člankom 7 i 19 deklaracije o ljudskim pravim i Člankom 10 Konvencije o zaštiti ljudskih prava. A što se tiče budučih pitanja budite uvjereni da ih ima mnogo i vjerujem da čete na svako nači i adekvatan odgovor jer kriminal se uvukao u sve pore života tako da se jedva preživljava.
  2. To je to i svaka čast upravo ste dali opširan odgovor na mnoga pitanja.
  3. Nije problem u odgovorima koje vjerujem da su korisni pogotovo ako su odgovori prihvatljivi - međutim radi se o tome koliko je pisac sposoban razumijeti odgovor - pred zakonom jesmo svi jednaki a dali smo svi jednaki kad treba pomoči ili razumjeti - mišljenja sam da odgovore na sve oblike nedostatka ljudske samovlje dolaze iz unutršnjosti samoga sebe upravo zbog toga što javno daju do znanja drugima da su nemočni pred jačima pa traže neko riješenje ili pomoč onoga ko je iznad moči samovolje umjesto da se organizira i svijest o sebi samome usmijeri u pravcu racionalnog suđenja s pomoču misli a ne samo putem osječaja jer kako bi vi rekli - nije grijeh imati mozak več je grijeh ne upotrebiti ga a da bi ga upotrebio strahu nema mjesta dovoljno je pokazati vlastite vrijednosti i svima bi trebalo biti jasno da se samo svojom vlastitom voljom može bilo kome suprostaviti i dokazati da je um prisutan i da je bilo kakav oblik diskriminacije neopravdan.
  4. Možda se nebi trebao mješati iako pomoč uvjek dobro dođe. upustio sam se u čitanje ljudske nemoči da si pomognu u riješavanju veoma složenog problema ljudske ovisnosti da drugome nameču svoju volju i da izbrišu sve ono što je u čovjeku izvorno i ljudsko ili da smanje fizički opstanak mlađe populacije koja ovisi o promjeni ljudske biti i netreba biti ravnodušan kad se vide ciljevi jer ravnodušnost je znak velike diskrecije mada to u nekim prilikama izgleda svirepo - oni koji ne prihvačaju prošlost nemogu imati budučnost zato što su zaboravili lekcije iz prošlosti a te lekcije nam pokazuju koliko smo samostalni i koliko smo mali- genetski smo nečisti jer mislimo u malim okvirima, osječamo krivnju kad su nam emocije istrošene, hiroviti smo i neorganizirani-proturiječnost nam je osobina i uvijek raspravljamo o nebitnim stvarima jer nismo sposobni nešto mjenjati što bi svima koristilo- kad se nešto odlučuje onda se raspravlja i svaki se postupak propitkuje jer nam nedostaje povjerenje - nedostaje nam sklad - veličina - nedostaje nam zahvalnost - nema kohezije - nestali su svi okviri samopoštovanja - nametnute su granice slobode izražavanja misli i djela - nismo više ambiciozni jer nas niko ne razumije - nekima smetaju promjene jer svaka nova ideja se dočekuje skeptično, možda nam treba mentalne discipline koju razum može prepoznati i na taj način strahu dati sjajan motivator da se ne prepuštamo zanosima.
  5. Svaka čast mislim da sam skužio u čemu sam pogriješio pa dobro da nebi preskakivali sa jedne na drugu temu iako je tema usklađena na osnovi istog značenja možda je i to dobro što sam dobio dva različita odgovora na istu temu. Zanima me i to da bi nastavio pisati o istoj temi jer nisam u potpunosti objasnio temu Platne liste odnosno otimačine zato što je priča dosta komplicirana jer da bi dobio i adekvatne odgovore pokušao sam to objasniti na dva načina a u nastavku ako če ga biti netreba preskakati dovoljno je dati samo odgovor i vaše stručno mišljenje na temu o kojoj se radi. Hvala na strpljivosti i razumijevanju..
  6. da me nebi nepotrebno kažnjavali onda mi malo pojasnite to šetanje sa portala na portal dali to ima veze sa identičnim nazivom poruke ( svaka poruka drugi naziv )ili je nešto što očigledno nisam dobro pročitao. Oprostite nije lako doči prvi put i odma sve znati - treba to malo proučavati.
  7. poanta u vezi platne liste je ta da je upravo pravnica predala zahtjev generalnom direktoru da se oštečenome u dva navrata oduzme stimulativni dio plače za sate rada iako oštečeni nikada nije bio ni upozoren da mu fale sati jer bi se vidjelo na listi a drugo oštečenoga niko nije ni obavijestio niti se zna razlog zašto se išlo za tim da se oštečenog stvarno ošteti. u tom vremenu oštečenik se žalio svojoj direktorici pravnih poslova po članku 109 zor međutim ispada da je direktorica stala na stranu pravnice i dala oštečenome jasnu poruku da svojom pričom ugrožava dostojanstvo pravnice navodeči da je to odluka direktora društva i da se tu ništa nemože učiniti a dostojanstvo i mišljenje oštečenog nije toliko bitno da bi se u nekoga moglo posumnjati da je počinitelj kaznenog dijela. neznam dali postoji sudska praksa koja bi puno toga razjasnila zato se i javljam vama da mi to stručno pojasnite što valja poduzeti a da oštečeni ne dobije otkaz a da poćinitelji otimačine budu kažnjeni.
  8. varijabilni ili stimulativni dio plače - može li se tretirati kao sastavni dio plače - ili se takvi dijelovi plače mogu uzeti bez suglasnosti oštečene osobe.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija