Jump to content

Pishma

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Pishma objavio

  1. Ne razumijem zašto bi ih netko neozbiljno shvatio zato što je odvjetnik na tužbu odgovorio protutužbom?! Ja bih na jednak način postupio... Da bi optužio kolegu za nemar i nestručan rad, trebao bi valjda uvid u cjelokupan spis, a ne ovako paušalno dijelit lekcije.
  2. Tako je. z.k. odjel suda donodi rješenje o provedbi i dostavlja vam ga na adresu. Neće biti problema. Prije svega odite u Gruntovnicu, da vam daju šprancu uplatnice (nemojte kupovat taksene marke!).
  3. Ukoliko je nekretninu nemoguće fizički podijeliti, treba pokrenuti postupak civilne diobe nekretnine prodajom. Dakle, proda se nekretnina, a lova se dijeli na razmjerne dijelove.
  4. Državljanin BIH može steći nekretninu u RH. Za upis u gruntovnicu nije potrebno platiti nikakav porez, čak ni porez na promet nekretnina. Ali ako je to plaćeno, tim bolje. Upis možete izvršiti temeljem tog ugovora, ali će tražiti OIB. Za to vam je dovoljno da u nadležnoj Poreznoj upravi, odnesete kopiju putovnice i zatražite OIB. Kad to sve prikupite, napišete jedan prijedlog za z.k. provedbu, priložite ugovor i ovjerenu kopiju, pristojbu i pretpostavljam kopiju putovnice. Ne bi trebalo biti problama, malo šetnje po Poreznoj i sudu nije na odmet.
  5. Treba vam: prijedlog za z.k. provedbu, ovjereni ugovor i jedna ovjerena preslika, 250 kn uplaćene pristojbe i kopija osobne iskaznice. Ako stan nije etažiran, dobivate razmjerni dio zgrade i zemljišta na kojoj je napravljena (npr. 125/2500 dijela nekretnine). Sve je to već navedeno u kupoprodajnom ugovoru, ako je sačinjen kako valja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija