Jump to content

BoreLee

Korisnik
  • Broj objava

    37
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je BoreLee objavio

  1. Ne znam, Ovako kako sam ja to iznio tu, tako je to meni objasnio covjek koji koji ima webshop s sjemenkama. S obzirom da se covjek time bavi ja nisam imao razloga sumnjati i ici provjeravati tocnost tvrdnji. Kvragu pa ko bi to trebao bolje znat od nekog kome je to profesija. Malo me zbunjuje ovaj status suvenira.
  2. Sjemenke su potpuno legalne u svim zemljama EU i onima koje nisu u EU a potpisale su sporazum taj o protoku roba. Ne zato sto u nijednoj od tih zemalja nema fasista na vlasti, vec upravo zbog tog sporazuma. Sjemenke marihuane su u Holandiji suvenir. Jednom kad RH potpise taj sporazum o slobodnom protoku roba, recite mi molim vas cega ce se to ovi nasi zakonodavci dosjetiti cega se nitko drugi u EU nije dosjetio pa da te suvenire zabrani?
  3. Ulaskom u EU, posjedovanje i prodaja sjemenki canabisa posaju legalni i kod nas, odnosno kad nasi potpisu onaj "ugovor o slobodnom protoku roba i dobara" ili kako li se vec tocno zove. Jel se to raguliralo vec ovim zadnjim promjenama zakona ili moramo cekat da nas bas prime pa ce nasi onda to regulirat?
  4. Pa sto si lijepo sam ne uzgojis terapiju?
  5. Suzana ocito nema pojma o temi sto je ne sprjecava da bude u pravu kao i obicno. To da je marihuana jedno od najucinkovitijih sredstava za ublazavanje posljedica PTSP-a (za kojeg, da podsjetimo nema lijeka) je medicinskim strucnjacima u tom podrucju poznato jos od prvog svjetskog rata. Osobno sam, u vrijeme ucenja o uzgoju marihuane, na jednom od foruma upoznao jednog naseg kolegu iz Velike Britanije koji je imao cast svoju domovinu braniti u zaljevskom ratu nakon kojeg je dobio diagnozu PTSD-a i marihuanu kao terapiju. Covjek je ovlasten imati 3 zenske biljke u stadiju cvatnje i 3 u vegetativnom stadiju (kome treba dodatnih objasnjenja rado cu pomoci) te pored toga do 100 grama suhe marihuane. Postoji niz dijagnoza za koje se dobija marihuana kao terapijsko sredstvo u nizu evropskih drzava tako da to nije nikakva novost a jos manje besmislica. S obzirom da sam na uvjetnoj, a nisam siguran smije li se komentirati pravomocne sudske presude. suzdrzat cu se od komentara. Ipak cestitam i Vrhovnom sudu na odluci i branitelju na izvojevanoj pobjedi.
  6. Svim ljudima dobre volje, korisnicima, posjetiocima i voditeljima ovog foruma, s njihovim obiteljima zelim blagoslovljen Bozic.
  7. Ne zelim buditi laznu nadu i ne znam jesam li u pravu, ali mislim da bi on trebao ostvarit to svoje pravo i nakon isteka roka ako je na vrijeme podnio potpuno dokumentiran i valjan zahtjev a odbijen je zbog administrativne pogreske. Najgore bi bilo sada odustati od svega.
  8. Druze i kolega Duro, ja nisam ovlasten tumaciti zakone pa mi ne pada napamet (previse je to naprezanja za mene). Na nacionalnoj televiziji su visoki vladini i policijski duznosnici rekli da policija postupila po zakonu i naveli su kojem, a Vi lijepo ako mislite da nije, podignite tuzbu pa jos mozda i neke koristi od svega toga izvucete. Ne znam zasto ste Vi isli u rat, ali mogu reci zasto sam ja. Zato jer sam bio uvjeren da se borim za drzavu u kojoj ce svako ljudsko bice bez obzira kojoj kategoriji (vjera, rasa, porjeklo, broj noge, diagnoza i.t.d i.t.d) pripadalo biti slobodno raditi sto hoce sve dok svojim postupcima ne ugrozava ostala ziva bica i/ili njihovu imovinu. Mozete li vjerovat kakve sve naivne budale majke radjaju (na sebe mislim da ne bi bilo zabune). Upravo to je i bila poanta mog posta. Previse nas je koji se "rasplacemo" kad se dirne u nesto sto mi po svom misljenju smatramo svojim pravom, a kad se dirne u tudja okrecemo glave ili se tjesimo zakonima koji cesto nemaju veze s pravdom. Ako sam povrijedio necije osjecaje ispricavam se. Nekako mi se cini da skrecemo s teme pa cu se ja lagano iskljuciti iz daljnjih rasprava na ovu temu. Za sve nejasnoce slobodno se obratite privatnom porukom. Hvala na razumjevanju.
  9. Sto sad odjednom svi placete, pa policija samo provodi zakon. Policija nece uzeti dozvole svima s PTSPom vec samo onima koji ne prodju ljecnicki i ustanovi se da nisu sposobni upravljat vozilom. Sto ima lose u tome? Kad uhapse PTSPovca zbog 2-3 biljke, onda ih svi opravdavate (cast izuzecima) jer provode zakon. STO JE S NASIM PRAVOM NA NAJBOLJI LIJEK I ODABIR NACINA LJECENJA !? http://www.benefitsofmarijuana.com/ask/reader-questions/marijuana-therapy-for-veterans-with-ptsd/ http://www.salem-news.com/articles/december032008/leveque_vid_12-3-08.php http://www.salem-news.com/articles/june142007/leveque_61407.php http://www.ohiopatient.net/v2/content/view/855/2/
  10. Pa ocito je da se gospodin policajac zadovoljio provedenim tretmanom. Jos ako naglasite da niste konzumirali nikakve za sebe i okolinu opasne supstance, postat cete Vi drzavni prijatelj no1
  11. a ima li gradjanin pravo, odnosno brani li neki zakon ili propis gradjaninu da kamerom ili diktafonom snimi bilo verbalnu komunikaciju i/ili postupanje policajca od trenutka kada mu ovaj pridje? Dakle gradjanin primjeti da mu prilaze 2 policajca i on vadi neki uredjaj za snimanje i pocme sve to skupa snimati. Smije li ga policija sprijeciti u tom i takvom snimanju?
  12. Dao njima (i nama) dobri Bog, a pozive dovoljno dugo, da bar jedan odgovara za one puste jame koje su napunili i genocida koji su proveli.
  13. ovaj zadnji di vas je pola miliona zar ima jos neki
  14. Pozdrav braniteljima i onima koji ce to tek postati. Zanima me prvenstveno da li ima neki krajnji rok do kojeg se mora upisati u taj famozni fond nakon kojeg to vise nece biti moguce i ako da koji je to datum?
  15. Presudu te 300 kn u dzep i uputiti se u zgradu suda. Portira upitati di je racunovodstvo. Predociti prsudu i lovu. Obavezno zatraziti kopiju uplatnice i presudu natrag i time bi pravda trebala biti zadovoljna.
  16. Molim da mi pojasnite jesam li dobro shvatio. Znaci li to da osoba koja je trajno (dozivotno) oslobodjena sluzenja vojnog roka a koja je dragovoljno pristupila u postrojbe HV-a (HOS-a al nebitno) nakon 15. sijecnja '92 (15. veljace '92 al nebitno) po zakonu jeste tj. ima status dragovoljca Domovinskog rata?
  17. Dobio sam pravomocnu presudu i moram platiti odredjeni iznos i sudske troskove u roku 30 dana, no nikakva uplatnica nije stigla. Uplatnica za prekrsaj je stigla s presudom a od ovog drugog nije. pitanje: Hoce li uplatnica doci ili ja moram ic to platiti na odredjeno mjesto? Prilikom istrage, policija je od mene privremeno oduzela neke predmete, sudjen sam prekrsajno i kazneno, te su oba suda u presudama nalozila da se neki predmeti od mene imaju trajno oduzeti. pitanje: Da li svi predmeti za koje suci nisu naveli da mi se imaju trajno oduzeti moraju bezuvjetno biti vraceni u policiji ili mogu ocekivati daljnja natezanja s policijom oko pojedinih predmeta?
  18. Nekako si mislim da bi tako samo usao u spor s T-comom, koji je tu na kraju krajeva najmanje kriv sto se ja ili bilo tko osjeca prevarenim. http://www.rtl.hr/download/Pravila_sudjelovanja_u_emisiji_kunolovac.pdf Isto tako cisto sumljam da bi oni operirali vec toliko dugo da nisu zakonski pokriveni. Opet se sve svodi na onu Nobilovu: "Mozda nije moralno i posteno ali je po zakonu" (izrecena nakon oslobadjajuce presude M.Kutli), a bome i na onu americku: "ako izgleda ko patka, hoda ko patka i gace ko patka, onda je patka. Vjerovali ili ne, na slici je upravo to kunolovac.gif - 240KB Ja sam pouku izvukao a skolu cu valjda platit. Ono sto mene kopa sad jos su navodi u clanku. Ako 2 sudska vjestaka tvrde da se radi o prevari... TKO i sto dalje
  19. Moze li netko s pravne strane ili cak iskustva komentirati ovaj text: Kunolovac u lovu na Vase kune http://www.electronic-research.com/kunolovac-u-lovu-na-vase-kune/ I kako platiti racun T-comu umanjen za iznos koji "pripada" kunolovcu, a da se ne ostane bez telefonske linije do kraja sudskog spora koji ce zasigurno usljediti.
  20. Mozda na snimci ima neki staticni detalj po kojem bi se mogao utvrditi priblizan datum nastanka snimke. npr. naslovnica nekog casopisa, razlika u duzini kose itd mislim lupam napamet ali tko zna... link???
  21. Hvala za info. Nema me u registru naravno hehe. Dao mi covjek broj od ministarstva na koji da se raspitam zasto me nema. 01/ 304 07 30 Tu je sat vremena zauzeto. Konacno se javi netko (automat) i kaze mi da zovem u uredovno vrijeme od ponedjeljka do petka izmedju 08:30 - 19:00 sati i pusti mi violine. Ne znam samo kako to onda cetvrtak u 10:00 ne spada u to uredovno vrijeme. A mozda je zbog praznika
  22. Nisam sve procitao pa se ispricavam ako je to vec navedeno ali me zanima sljedece: Kako i gdje saznati koliki i da li mi je dodjeljen ikakav udjel. Nitko me nikad nije nista pitao ni obavijestio o tome da imam i koliki mi je. UD jel u fondu naravno.
  23. Mirovina se izracunava prema cinu koji imas na dan stupanja u mirovinu. Taj cin koji trebas dobiti je pocasni cin i njega ne trebas ti traziti vec ce ti bit dodjeljen po automatizmu i onoliko brzo koliko je potrebno da birokracija odradi svoj dio posla. Taj pocasni cin nece imati nikakvog utjecaja na visinu mirovine koliko je meni poznato.
  24. Isto tako nije problem ni u muzevima, prema kojima se sef na poslu odnosi kao prema smecu, pa se ovi doma iskaljuju na kome mogu. Ili ja opet neshvacam
  25. Nisam pravnik pa Vam ne mogu pomoc s te strane. Imam neka zivotna iskustva i prema svemu sto ste naveli o ponasanju Vaseg brata, on ima tipicne simptome PTSP-a i bilo bi zaista dobro za njega da ode kod psihijatra koji ce to i sluzbeno diagnosticirati. To sto bi mu u nekim zemljama EU, sam ljecnik prepisao marihuanu kao ljek mu mozda nece puno pomoc na nasem sudu, ali ne vjerujem ni da ce odmoc ukoliko to navede kao izricit motiv nabave i razlog zbog kojeg je marihuanu uopce i poceo konzumirati. Bez obzira u koliko maloj sredini zivite, odlaska psihijatru a jos manje diagnoze se ne bi trebao stiditi. Ako zaista ima makar i blazi oblik PTSPa, ova novonastala situacija u kojoj se nasao, moze samo pogorsati njegovo zdravstveno stanje i mislim da je to prvo oko cega bi se trebalo pobrinuti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija