Jump to content

Barbara29

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jamce nemam niti na jednom kreditu, jedino životno osiguranje preko banke, no to je jedan drugi kredit. Dobila sam od suda poziv za plaćanje sudske pristojbe u iznosu od 500,00 kn zbog neplaćanja kredita od 14.000 kn ( koji ne plaćama godinu dana , jer ne radim i nemam nikakva primanja)taj kredit ne ide preko banke,s tim da sam prošle godine poslala potvrdu o nezaposlenosti. U pismu stoji da se mogu žaliti u roku od 3 dana, no hoću li s tim žaljenjem samo sebi još više otežati ili? Trebam li u poreznu upravu ministranstva financija kako bih im dokazala da ništa nemam na sebi?
  2. Zasad još barem nisam naišla na pitanja što uraditi osim potražiti pravne savjete kada su u pitanju krediti koje ne mogu otplaćivati jer više nisam u radnom odnosu,a kredite ne mogu otplaćivati. Imam nekoliko kredita koje nisam u stanju otplaćivati jer ne radim i nemam nikakve novčane doprinose, niti mogu pronaći posao. Svima sam poslala potvrdu o prestanu radnog odnosa u kojima sam sve konkretno navela da ne izbjegavam plaćanje, već da nisam u mogućnosti ih otplaćivati jer nemam čime. Zaista više ne znam što da radim koliko sam očajna, a pismene opomene i jedan poziv za plaćanje sudske pristojbe samo stižu i stižu. Također sam htjela naglasiti da što se tiče imovine ( bila ona mobilna i samostojeća ) ne posjedujem ama baš ništa... Ima li itko kakav savjet i da li mogu na koncu balade završiti u zatvoru?
  3. Nakon što me poslodavac odjavi sa zdravstvenog i mirovinskog, trebala bih dobiti nakon određenog vremena novu zdravstvenu knjižicu na kojoj je vidljivo ( bojom ) da nisam u radnom odnosu, jel tako?I troškove zdrav. osigurnja nakon otkaza radnoga odnosa, sve troškove zdravstvenog osiguranja snosim ja ili HZZZO?
  4. Nisam ja ništa s njima dogovarala, već nam je svima rečeno kako će nam isplatiti te sate koje smo odradili dok smo na kolektivnom godišnjem na plaći.A i ti dani što smo na godišnjem rečeno nam je da će se godišnji produžiti za onoliko dana koliko smo i radili.A što se pravilnika o radu tiče takva stvar kod nas ne postoji jer ipak se radi o političkoj firmi istim takvim ljudima na čelu.Što je ZZP??Baš me zanima što će biti, 07.05 se moram javiti u firmi da se vidi jesam li dobila otkaz ili sam prebačena u neku drugu radnu jedinicu, a i 15.ti kad trebam podići isplatnu listu.
  5. Eto radila sam za klikere očigledno, jer nam direktor ne planira platiti svatove koje smo odrađivali.
  6. Radi se o tome da je preko 25 radnika na kolektivnom godišnjem trenutačno. Mene samo zanima jer nam je šef rekao da moram biti svi dostupni mu 24h na dan, ali ne šefu kuhinje već voditelju servisa! Mene samo zanima zakon koji nalaže jesam li obavezna dolaziti na posao ili nisam!
  7. Jos uvijek nisam dobila odgovor na svoje pitanje!? Zanima me da li sam dužna doći odrađivati svatove kad me šefovi zovu i kažu da moram biti dostupna dok sam na godišnjem tj. dok smo svi na kolektivnom godišnjem???
  8. Čemu onda postoji porezna ako se ne namjerava "pozabaviti" sa ilegalnim stvarima?? Nije niti čudo u kojem smjeru se kreće LIJEPA NAŠA! Ja nisam bila dužna napraviti prijavu za sebe dok sam boravila u tom stanu, a NAJMODAVAC JE BIO DUŽAN mene prijaviti u poreznoj i plaćati porez jer ON ostvaruje prihode, a NE ja što je i logično.A da ne pričam koliko sam novaca ulupala u taj stan jer je bio ruglo, no morala sam od svega odustati jer se firma u kojoj sam radila je otišla u stečaj. Tako da nisam uspjela niti podići svoju stambenu štedionicu kako bih i opremila taj stan! I kad sam sve to sredila najmodavac mi čak niti nije htio vratiti uložen novac u taj stan s tim da sam imala račune za sve kupljeno.Možda je bila moja greška što nisam odmah otišla kod javnoga bilježnika i prije ulaska u stan "zaštitila" se te bih možda onda i dobila neka prava! No i dalje ustrajem na tome da ga prijavim poreznoj upravi jer sam zakinuta i oštećena u svakom pogledu!
  9. Objasnila sam u oba dva posta.Ja sam trebala plaćati porez na moju prijavu da sam u tom stanu, a gazda ostvaruje prihode!
  10. Planiram prijaviti svojeg gazdu jer radi utaju poreza i našla sam od porezne besplatan info broj, no htjela bih ostati anonimna da on ne zna da sam ja to napravila! Je li to ikako moguće i da li oni snimaju te razgovore kad se nekoga prijavljuje na tom telefonu?? Jednostavnije mi bi bilo kad bih im mogla e-mail poslati.
  11. Moze li se prijaviti vlasnika stana da ima podstanare, a ne plaća porez na stan i podstanara? Naime to sam iskusila na svojoj koži jer sam bila podstanar i kad sam svojeg gazdu pitala za poreznu i da me prijavi rekao mi je kako to ja moram plaćati, a ne on. Što da radim?
  12. To isto i mene zanima! Cijeli hotel je poslan na kolektivni godišnji i sad samo dragi Bog zna što će biti nakon godišnjeg!
  13. Dobili smo svi rješenje za godišnji i svatko se od nas mora javiti u određeno vrijeme na posao početkom svibnja.
  14. Poštovani, Vrlo mi je bitno da mi odgovorite na moja pitanja, jer sam neupućena i pišem u ime većinu radnika koji su od 06.04 , od utorka poslani na kolektivni godišnji. Dobili smo svi, nas oko 30-tak oko mjesec dana , možda koji dan više za taj kolektivni godišnji.Radi se o hotelu koji obuhvaća : konobare, kuhare, čistačice, recepcionere i sl. Rečeno nam je da se moramo javiti na posao početkom svibnja, no naime sad u četvrtom mjesecu imamo dogovorene svatove i druga događanja, te nam je rečeno da će nas zvati kad se bude što odvijalo po pitanju događaja. Moramo li se mi odazvati na to i koja su sva naša prava? Molim Vas da mi odgovorite što je moguće prije... Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija