Jump to content

renci26

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je renci26 objavio

  1. Pozdrav, evo da javim da je dio problema rijesen. Uglavnom  sud je donio rjesenje o obustavi ovrhe, odma i zaključak protiv kojeg nema pravnog lijeka 14.5. 2020. Pogledam 15.5 u vlasnički list i nema više zabilježbe ovrhe. 🙂Znači i gruntovnica je odmah postupila i izbrisala. Zamolila sam sutkinju da uzme prioritetno, ali baš tako brzo se nisam nadala. 

    Banke su naravno spore, nismo još dobili brisovnice, pozurujem ih mailovima. Nadam se da će sve biti u roku. Pozdrav

     

     

  2. Hvala . Mislim da cu morati uzeti slobodan dan cim dobijemo brisovnice i otici skupa s kupcem u gruntovnicu. Onda cemo razgovarati o aneksu ugovora ako bude trebalo. Mislim da to kupcu nece biti problem, jer i mi smo ucinili neke ustupke, od snizenja cijene pa do toga da smo im odmah po uplati dali kljuceve od kuce, dozvolili posjed iako u ugovoru stoji tek od uknjizbe. Ljudi su ok i razumni. Hvala na odgovorima, javim kako je proslo. 

  3. Da, to ste u pravu , moglo je biti sretnije sročeno da je bilježnik bio pristupacniji u svom poslu za koji smo ga platili. Ali sad kad smo tako pristali , sta sad. Mi cemo to sve predati u gruntovnicu u ton roku, nadam se da kupcu nece proglasiti nevazecim taj kupoprodajni ugovor jer ce kao sto i Vi mislite, taj rok najvjerojatnije proći , a to nece jos biti izbrisano. Onda cemo morat raditi aneks kako ste mi vec napisali. 

     

     

  4. Pise ovako... Nakon sto banka (ime banke)izda prodavateljima brisovno ocitovanje , prodavatelji su duzni brisati teret koji je na predmetnoj nekretnini upisan u iznosu od .(iznos) . To je u clanku II. 

    Onda članak III. 

    Osim prethodno opisanog tereta nekretnina je opterecena i pravom zaloga u iznosu ( naveden iznos) za korist(ime banke), a za koje zalozno pravo se prodavatelji obvezuju izvrsiti brisanje u roku od 30 dana od dana sklapanja ovog ugovora. 

    Članak IV. 

    Ugovorne strane su suglasne da ukoliko prodavatelji   u roku od 30 dana od dana sklapanja kupiprodajnog ugovora ne izvrse brisanje svih zaloznih prava na nekretnini, smatrat ce se da prodavatelji nisu izvrsili svoje obveze po ovom Ugovoru , te se ugovor smatra raskinutim. 

    Mi cemo sve pribaviti, ali ne mozemo sami izbrisati , vec moramo cekati da izbrisu oni koji su zaduzeni za to. 

    Nismo bili na valnoj duljini s biljeznikom, jer se ponasao na nacin da se isčudjavao kako se kupac usudjuje kupiti takvu nekretninu. I da on zakonski mora zastititi kupca koji je sad u nepovoljnom polozaju jer mi se mozemo predomisliti i ne dati mu tabularnu i on se onda ne moze uknjiziti i svasta jos nesto je izrekao,tako da smo skoro otisli kod drugoga. Mislim naravno da cemo sve napraviti da se kupac moze uknjiziti  jer sve je uredno isplaceno . Brinu me samo institucije

     

     

  5. Imam jos jedno pitanje, ako mozete pomoci. 

    Zanima me kad dobijemo brisovnice za hipoteke i sud izda pravomocno rjesenje o obustavi ovrhe, kupac onda ide dati prijedlog za uknjizbu ? Hoce li mu ga prihvatiti prije nego oni to sve pobrisu na vlasnickom? Pitam radi ovog roka od 30 dana iz kupoprodajnog ugovora. Ako mi kupcu izdamo brisovnice u tom roku i sud povuce ovrhu , smatra li se da smo izvrsili svoju obvezu u roku? Jer nije do nas kad ce grintovnica to pobrisati, za mjesec dva ili za tjedan dana. Jesam li u pravu? Hvala.

  6. Nisam to znala, nije mi sutkinja nista o tome rekla da se trebamo ocitovati. Jel to mozda ima veze sto je sporazumna nagodba, pa pretpostavlja da ce banka se izjasniti tako kao sto kazete, a mi smo u nagodbu vec naveli da nemamo vise nikakvih potrazivanja    prema banci. Moze li se prema tome to shvatiti kao da se nitko nema pravo zaliti , kad je sporazumna nagodba?

  7. Hvala na brzom odgovoru. Mislim da ne bi trebao biti problem oko odricanja na pravo zalbe s obzirom da smo potpisali sporazum s bankom da nakon uplate dogovorenog iznosa nece vise imati nikakvog potrazivanja. Tako da se nadam da ce sve proci kako treba. Kupci su stvarno ispravni ljudi, zelim najvise sada radi njih da sve bide kako smo dogovorili

  8. Pozdrav. Molim Vas za savjet u vezi sa sklopljenim kupoprodajnim ugovorom. Sklopili smo kupoprodajni ugovor u kojem smo prodali kucu pod ovrhom banke( prije toga sklopili smo nagodbu s bankom da ce po isplati cjelokupnom duga povuci ovrhu i izdati brisovno ocitovanje). To je sada u tijeku. Osim toga na kuci je jos uvijek u Zk upisana i hipoteka banke kod koje je kredit zatvoren 2013. god ali nisu izdali brisovno ocitovanje, a mi nismo zatrazili po zatvaranju kredita. Sada smo ga zatrazili i izdat ce ga za najkasnije 14 dana. Mene sada brine stavka iz kupoprodajnog ugovora gdje smo se obvezali da cemo u roku od 30 dana brisati terete iz vlasnickog lista. Ne znam dal ce u gruntovnici biti toliko brzi da to sve izbrisu cim donesemo brisovna ocitovanja i damo prijedlog za brisanje. Sud isto mora povuci zabiljezbu ovrhe . Ako ne stignemo u tih 30 dana kupoprodajni ugovor se smatra raskinutim. Mozemo li ga obnoviti, produziti, s obzirom da nemamo utjecaja na brzinu kojom ce sud i gruntovnica skinuti zabiljezbu? Hvala . 

     

  9. Hvala na odgovoru. Ocito cu morat igrat prljavo cisto da doznam istinu . S obzirom da radimo kod istog poslodavca trazit cu njenu platnu listu da mi izdaju , jer to inace rade iako nije u redu. Nece biti u redu od mene ali nemam bolju ideju zasad jer ona vise nije osoba koja bi otvorila karte i rekla u cemu je problem. Sad moram vuc poteze koji nisu ok al eto..nema mi druge

  10. Molim za pomoc, savjet, bilo sta. Je li moguce da se odobreni kredit dva mjeseca ne isplati na ruke? Naime, moja bivsa prijateljica ostala mi je duzna oko 10000 eura. Odlucila je podici kredit i zatvoriti neke svoje obveze. Kredit je isao navodno preko Hpb. Ona tekuci racun ima u Splitskoj banci i preko njega prima placu. Navodno je tijekom prijenosa sredstava iz hpb na splitsku banku doslo do netocnog upisa jmbg te je zbog toga fina navodno stavila zabranu raspologanja po racunu. Ona navodi da je zbog toga isla u Zg u sredisnji centar Fine, te da su tamo nesto naprabili da moze raspolagat placom te je pusten novac za zatvaranje njenih kredita. Ali gotovina je jos uvijek blokirana a banka se navodno ogradjuje da je do Fine i obratno. Je li sve ovo moguce? Da je novac raspoloziv na racunu ali ga banka ne moze isplatit i ako je zasto? Sve mi je to nevjerojatno. Osim toga zar se pri podizanju kredita ne otvara tekuci racun u banci gdje se dize kredit? Zasto onda isplata nije isla na tak tekuci u hpb nego na Splitsku banku? Ona navodi da joj u hpb nisu ni otvorili vec su rekli da ce isplatit na postojeci u Splitskoj banci. Tesko mi je vjerovat u sve to. Nismo u dobrim odnosima vise i u nista nemam uvid. Trazila sam da mi pokaze ugovor o tom kreditu a li izbjegava. Issto tako i platnu listu al i i to izbjegava. A navodi da taj kredit placa vec dva mj a novac jos nije vidjela? Je li sve ovo moguce ili sam nedorasla shvatiti?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija