Jump to content

ggrof

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ggrof objavio

  1. Poštovani, Malo mi se žurilo pa sam kontaktirao poreznu, sve riješeno. Hvala! Srdačan pozdrav, Ante
  2. Poštovani, Kupio sam stan 2016 za koji sam tražio priznavanje prava na neplaćanje poreza na prvu nekretninu i dobio sam rješenje za to. Sada bih htio promjeniti prebivalište. Mogu li uopće promijeniti prebivalište obzirom na navedeno, trebam li čekati tri godine ili slično? Nekretninu ne namjeravam prodavati, samo bih promijenio prebivalište. Hvala na odgovoru, srdačan pozdrav, Ante
  3. Poštovani, S ocem sam napravio ugovor o doživotnom uzdržavanju 2014. godine za obiteljsku kuću. Ugovor nisam upisao tada na očev vlasnički list nego sam to napravio prošle godine. U međuvremenu 2016. godine odlučio sam se s obitelji preseliti u drugi grad, gdje sam kupio stan. Tražio sam oslobođenje od poreza na prvu nekretninu i dobio ga. Sada me zanima jesam li napravio neki prekršaj? S jedne strane gledano nisam vlasnik kuće jer je moj otac živ, s druge strane zabilježba suda o doživotnom uzdržavanju je upisana u vlastovnicu pa me to buni. Trebam li ići na poreznu? Zahvaljujemo na odgovoru. Srdačan pozdrav, Ante
  4. Radi se o 15.000,00 Hrk, podatke o podstanaru imam, mislim na adresu prebivališta. Trebam li preko odvjetnika poslati dopis ili javnog bilježnika?
  5. Hvala na odgovoru! Nemam nikakvu punomoć niti ugovor sa vlasnikom nekretnine, to je moj rođak. On razumije da ovaj podstanar ne želi platiti. Ali meni je krivo i želim da plati jer me molio da iznajmim i onda me je prevario, i sad pravi budalu od mene. Platiti će govori i ništa ne poduzima jer smatra da mu ne mogu ništa. Zato i pitam mogu li podstanara tužiti na osnovu njegovih mailova u kojima priznaje dug ali ga ne podmiruje, imam i neke svjedoke koji poznaju podstanara i cijelu situaciju oni bi mogli sve potvrditi.
  6. Poštovani, molim vas za savjet u svezi nepodmirene najamnine od podstanara. Nažalost, nismo napravili ugovor o najmu, bilo je na kraći period, imao sam povjerenja u tu osobu, usmeni dogovor itd. na kraju se ispostavilo drugačije i ta osoba mi je sada dužna. Stan inače nije moj, nego meni bliske osobe i ja sam ga izdao na svoje ime za tu osobu i samim tim je problem veći jer ja dugujem toj trećoj osobi a od toga nemam ništa, samo problem. Ja sam u kontaktu sa tim podstanarom i više mi je puta u mailu obećao platiti, priznao dug, prihvaća obvezu i iznos koji treba platiti međutim ništa od toga. Uvijek piše platit će i ništa više od toga a sve se evo odužilo, i nemam više strpljenja. Pitanje: može li se taj podstanar nekako tužiti na osnovu mailova i njegovog priznanja da je dužan? Hvala puno na bilo kakvom savjetu, lijep pozdrav svima!
  7. Hvala Vam na savjetu! Svakako, ići čemo na ostavinsku. Srdačan pozdrav.
  8. Poštovani, hvala Vam na brzom odgovoru. Majka nema nikakvih dugovanja. Mirovinu sam odjavio. Umrla je 31.10. i na računima ima ovih 1500 kuna, mirovine za 10 mjesec. Ja sam mislio to podignuti i staviti na štednju sinu, jer je to bila njezina usmena želja. Sad ispada da bez ostavinske ne mogu podići te novce. Ostavinska mi se ne isplati i ako je 500 kuna ili več koliko, neznam. A ako ostavim novce na računu, a zašto bih? To če rasti, odnosno kamate, dug... Sad tek neznam šta napravit? Šta da radim? Neko to treba podići, ili da počastim banku i još nekad, za par godina platim kamate odnosno dug. E da, majka je imala stambenu štednju, to je napravila sa ocem. Tu ima par tisuča kuna. Ja sam to prepustio ocu, to me ne zanima. A sad je pitanje, može li on to koristiti, odnosno nastaviti?
  9. Poštovani, nedavno mi je preminula majka. Kada sam uzimao smrtni list, pitali su me za imovinu. Majka nije imala na sebi ništa, što sam i rekao, jedino račune preko kojih je dobijala mirovinu. Pitali su za adrese moju, sestrinu i očevu. Kreditne kartice i pin brojeve je majka ostavila meni. Na dva računa skupa ima oko 1000 i 500 kuna. Otac me stalno pita dali sam zatvorio račune. Koliko nakon smrtnog lista treba čekati poziv na ostavinsku? Što če nam poslati uopće neku obavjest, poziv...? Trebamo li ići na ostavinsku za taj iznos, može li se ostavinska otkazati ili sl. Otac živi sa mnom, a sestra je u Njemačkoj i ne može često dolaziti. Mjesto smrti je Split. Mogu li ja otići o banku i zatvoriti majčine račune. Negdje sam pročitao da mogu sa karticom i smrtnim listom a negdje da se to nesmije prije ostavinske? Molim Vaše upute, hvala!
  10. Hvala Vam na odgovoru! Čuo sam kako ugovor koji nije potpisan nakon nekog vremena postaje pravovaljan? Zanima me je li to ok po zakonu? Inače nisam jedini u poduzeču koji nije potpisao ugovor...
  11. Poštovani, Od 2007 radim sa ugovorom na neodređeno vrijeme koji nije uopće potpisan niti sa strane nadređenih, niti je dan meni na potpis. Da li je takav ugovor pravovaljan, iako nije potpisan? Da li ja nešto gubim sa time, mislim prava u slučaju otkaza i jeli nepotpisivanjem ugovora poslodavac oslobođen obaveza prema djelatniku? Koje bi posljedice bile za poslodavca i djelatnika? Unaprijed Vam se zahvaljujem! Pozdrav,
  12. Tražim savjet kako prenijeti državno zemljište u privatno vlasništvo? Naime općina u kojoj živim namjerava nakon cca. 200 godina srediti zemljišne knjige. Obavijest navodi da građani koji su koristili zemlju koja se do sada vodila kao "muša" istu mogu uknjižiti na sebe. Na koji način se dio takve zemlje može uknjižiti, koja je procedura recimo za 1000 metara kvadratnih. Zemlja je loše kvalitete i brdo je, nije građevno, ali je blizu moje parcele. Čuo sam kako je jedan čovjek prisvojio "mušu" uz svoju parcelu, ostali su ga tužili. Platio je prijenos i uknjižio taj dio na sebe. Zanima me dali bi mogao napraviti isto i kako?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija