Jump to content

chook

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Trazim misljenje upravo zbog toga sto sam mu savoj automobil predao a za uzvrat sam dobio u dva navrata po 500€ a trzisna vrijednost automobila je bila cca 8.000€.
  2. Na moj oglas za prodaju automobila (nije bio registriran na moje ime) javio se tip koj je ponudio u zamjenu automobil oštečen u prometnoj nezgodi. Usmeno je dogovoreno da taj automobil popravi pa da tada napravimo prijenos. Ugovor kojim je prenio automobil kupljen od mene nije nikada potisao stvarni vlasnik automobila (ugovor su ovjerili bez njega). Popravak auta se je stalno otezao i otezao da bi se na kraju pokazalo da navedeni automobil uopce nije njegov (pronasao sam prave vlasnike) a kod njega je bio radi popravka. Stalno je odgađao davanje bilo kojeg automobila u zamjenu (već gotovo četiri mjeseca)da bi na kraju saznao da se cijela obitelj bavi sustavno prijevarama-sam je rekao da ima preko 300 kaznenih prijava protiv njega i obitelji ali da ima dobre odvjetnike kao i veze na svim razinama (i u tuzilastvu) i da mu nitko ne moze nista. Na webu se mogu naci price ljudi koje je izvarao na sličan nacin. Kako nemam nikakav papirni trag o zamjeni između njega i mene imam li ikakove šanse da od njega dobijem zamjenski automobil ili novac? Prijašnji vlasnik automobila spreman je svjedočiti da ga je prodao meni (također zamjena) i da nikada nije potpisao kupoprodajni ugovor sa njime ( na ugovoru je falsificiran potpis i kupca i prodavača a ovjeren je u nekom uslužnom obrtu-imam ovjerenu kopiju). S obzirom da prema svemu viđenom očigledno ima nekih veza u pravosuđu (vjerojatno i u policiji-barem se time hvali), ukoliko promjenim prebivalište mogu li kaznenu prijavu podiči po mjestu (mog) novog prebivališta (ukoliko je se uopće isplati podizati)?
  3. Dali za institut dosijelosti treba biti korisnik cijele parcele ili se moze odnositi na samo dio parcele koji je bio u posijedu cca 40 godina. Kakova je sudska praksa za parcele koje su katastarski na RH a gruntovno na privatnog vlasnika?
  4. AQko nemozes drugacije ukucaj stranicu "preglednik.arkod.hr" pronadi na karti podrucje,povecaj pojaviti ce ti se parcele sa katastarski oznakama, pa preko katastra dobijes ostalo
  5. Naslijedstvom je steceno imanje na selu. Po seoskim obicajima stanje u naravi razlicito je od stanja u papirima. Suprugin dijeda je obradivao (cca 40 god) u sklopu svoje parcele i manji dio jedne parcele kojoj je u katastru kao valasnik upisana RH a u gruntovnici se vodi na susjedovog pokojnog oca (umro prije 40 god), dok je jedna parcela (cca 700 m2)odvojena od ostatka nase imovine i smjestena je u sredini gore navedene parcele. Kada smo poceli uredivati naslijedeno (prije dvije godine), pokusao sam dogovoriti zamjenu tih dijelova,ali susjed tvrdi da je to sve njegovo (bio mjernik potvrdio nasu verziju). Posto nas je navlacio dvije godine ogradio sam kompletni dio i ovo sto je koristeno i ono sto je papirno cisto. Susjed nije obradivao ni ovaj dio koji je katastarski na RH,ni ovaj koji je nas (barem nije zadnjih godina). Susjed bi trebao pokrenuti ostavinsku za tu spornu parcelu , ali on to odbija jer bi je morao podijeliti sa cetiri sestre.Kako bi ovo bilo najpametnije rijesiti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija