Jump to content

marco24

Korisnik
 • Broj objava

  142
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

marco24 je zadnji put osvojio dan veljača 8 2014

marco24 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O marco24

 • Rang
  Veteran
 1. po meni, prekinuta je zastara u vašem slučaju
 2. rok za podnošenje zahtjeva je 15.01., stoga ako ste zakasnili, ostajete u sustavu pdv-a. također, ako ste bili vezani rješenjem na 5 godina, a taj rok nije prošao, opet ne možete izaći iz sustava pdv-a. pitanje je također kada ste predali konačni obrčun pdv k, jer ako ste čekali zadnji dan (28.02) onda porezna i nije imala dovoljno vremena. u svakom slučaju, po meni je bolje ne obračunati pdv, pa ako vas odbiju, možete naknadno obračunati pdv
 3. koliko znam od ove godine se ne može dobiti gotovinski ček, a povrat poreza ne može ići na zaštićeni račun
 4. privremeno porezno rješenje se donosi na temelju podataka koje ste sami prijavili u poreznoj prijavi, zato ne razumijem zašto bi se žalili na to rješenje. ukoliko su poreznici nešto promijenili, onda su morali donijeti porezno rješenje. troškovi postupka ne postoje, znači samo pristojba od 50 kn.
 5. točno vam je rekla, ne može. za plaćanje na rate treba biti donesena odluka, regulirana zakonom i pravilnikom i ona se odnosi na određeno vremensko razdoblje. do sada ih je bilo nekoliko.
 6. olakšica za životno osiguranje se ne može koristiti kroz poreznu prijavu od 01-07-2010 godine
 7. isplatitelj je dužan obračunati i uplatiti doprinose. ali ako se tako dogovorite, možete i vi uplatiti, za poreznu je bitno da bude uplaćeni porezi i doprinosi. obrazac joppd je dužan sastaviti i dostaviti također isplatitelj. može se dostaviti putem e porezne, a može se dostaviti i ručno. kome? ispostavi porezne uprave. tko će ga proknjižititi nije vaš problem
 8. zaboravite porez od 3 lipe, neće vas nitko progoniti za to jer su troškovi naplate puno veći. kamata je 12 % godišnje, znači zanemarivo
 9. ako sam dobro razumio drugostupanjsko rješenje ste dobili u 2008 godini. apsolutna zastara poreza je 6 godina, znači u vašem slučaju od 01.01.2015. relativna zastara je nastupila 01.01.2012. ako porezna nije poduzimala nikakve radnje (opomene, rješenja o ovrsi)
 10. potpuno ste u pravu, znači osoba može biti uzdržavani član ako nema prihoda, odnosno ako su primici manji od 11.000,00 (za 2012. godinu). potvrda od fakulteta nema nikakvog smisla, ona služi samo kod djece, da zadrže status djeteta (ostali su uzdržavani članovi). jedino što bi trebali dostaviti je vjenčani list (ne stariji od 6 mjeseci).
 11. tijek zastare prekida radnja službenog tijela, dakle porezne uprave. sve što ste naveli je točno, znači nastipila je relativna zastara duga zbog proteka 5 godina. napominjem da je po novom OPZ-u ako je propisno poslano bilo koje pismeno, bez obzira da li je uručena, smatrat će se uručeno. ako je je bilo upisano založno pravo ne nekretnini na iznos duga, onda nema zastare.
 12. ukratko, sestra mi se razvodi, a žive u njemačkoj. njezin muž (ima državljansto njemačko i hrvatsko) je vlasnik stana u njemačkoj. stan je stekao na način da je skolpio ugovor o kreditu i uplatio cca 25 % vrijednosti stana prije sklapanja braka. nakon toga u braku je isplaćen ostatak vrijednosti stana. dva pitanja: 1. brak je sklopljen u zagrebu, da li se parnica vodi kod nas ili u njemačkoj? 2. ima li moja sestra pravo na 50% vrijednosti stana, naravno bez prava na plaćenih 25% prije sklapanja braka. odnosno, budući mi ulazimo u eu, da li su zakoni u tom pitanju isti. zahtjev
 13. svi koji dobrovoljno ulaze u sustav pdv-a, vežu se rješenjem na 5 kalendarskih godina. budući je opg odjavljen, izaći ćete iz sustava pdv-a s danom odjave u slučaju da nema nikakve druge poduzetničke aktivnosti. međutim, pitanje je pretporeza kojeg ste odbili prilikom nabavke opreme ili nekih usluga. za sve ono što nije amortizirano morat ćete zaračunati pdv i platiti ga državi. to važi i za dohodak, znači sve što nije amortizirano ide u primitke, kao što u primitke idu i svi računi koji vam nisu plaćeni (naravno ako ih ima)
 14. Nemate osnova na žalbu, jer kako ste i sami napisali, ista je situacija sa osobnim odbitkom na PPDS-u. prirez se svede na godišnju razinu, na način kako su to napravili i vama.
×
×
 • Napravi novi...