Jump to content

krasnoludek

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Opet imam problem, prije 2 mjeseca poslodavac je dobio od Privredne banke zahtjev za zapljenu plaće i drugih stalnih mjesečnih primanja bla,bla... u iznosu od 193,21 E x 95 rata. A sada prije neki dan je dobio od Splitske banke Pravomočno i ovršno rješenje javnog bilježnika kojim je određena ovrha 1/3 plaće do konačnog namirenja. Molim sve Vas koji su imali ili imaju saznanja kako to dvoje riješiti, s obzirom da mi je bruto plaća ~4.300,00 Kn tj. netto oko 3.300,00 kn. Ja smatram da bi morali platiti ovrhu u visini trečine plaće a taj prvi zahtjev od Privredne b. staviti u red čekanja? Makar ja ne bi platila ni kune da je po mojem- iskreno rečeno. Uglavnom molim za savjet i pomoć da do obračuna plaće to riješim. Hvala
  2. S obzirom da sam i sama u problemima tipa ovrhe i krediti...zanima me da li ima neko viziju kako će funkciopnirati to s osobnim bankrotom ako zaživi?? Pozzz
  3. Da,lijepo to sve izgleda al kad se neko uvali ko ja teško se je s njima izjasniti. Meni su je aktivirali već dva puta i uvijek je ispalo da sam ostala bez cijele plaće, no borit ću se!! Ako može još jedan savjet koliko mi je poznato po zakonu nismo dužni otvoriti tekući račun a plaću nam trebaju isplatiti, ako ja imam kart. tek.rn. kao opunomočenik od maminog tek.rn. i tamo mi sjedne plaća da li smiju sjesti onda na taj iznos? Još jednom hvala!
  4. Hvala prije svega na brzini ali meni još nije jasno po pitanju zadužnice? Znam da je komplicirano ali kome se obratiti i na što se pozvati ako mi uzmu cijelu plaču koja se isplati preko tek.rn. jer to onda nije više moja plača već imovina a na nju mogu sjesti u cjelosti!!!
  5. Poštovani imam ozbiljnih problema i molim pomoć! Dakle zaposlena sam kod privatnika na neodređeno i plaću mi isplaćuju direktno na ruke a ne preko tek.rn. jer mi je bila aktivirana zadužnica iz PBZ kojom su mi sve uzimali,da bi nakon toga poslali zahtjev u firmu gdje radim pa sada plačam tu ratu osobno u banci, na platnoj listi se ne vide nikakve obustave. Nakon toga sjela mi je ovrha na taj rn.(od druge banke)i to sam uspjela otplatiti. Dakle tek.rn.mi je odblokiran ali se bojim koristiti ga jer mi je nedavno stiglo riješenje o još jednoj ovrhi pa me stoga mući sljedeće: - da li istovremeno s plaće smiju skidati ovrhu i ratu kredita? koje su razlike, ako ih ima kad se plača isplačuje direktno na ruke tj. preko tek.rn.? - ako mi se skine samo ovrha a rata kredita ne,PBZ će opet aktivirati zadužnicu pa ispada da će se svakako naplatiti ili sam u krivu ? - da li se išta može postići administrativnom zabranom, npr.PBZ kredit tako uredim ali što je onda sa ovrhom? - molim Vas za savjete i neka riješenja jer imam mogućnost zaposliti se u državnoj firmi ali pošto oni vrše isplatu samo preko tekućeg rn. bojim se prihvatiti posao jer ispada da neću od te plače na kraju dobiti ni kune? Lp i ahvaljujem se!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija