Jump to content

misvizajedno

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nažalost u Uredu državne uprave su mi rekli da mi nemamo pravo na bespl. pravnu pomoć iako je suprug 40% HRVI, ali zbog imovinskog cenzusa (njegova mirovina i moja plaća) nemamo pravo, iako sad s ovim za kuću imamo 4 kredita. Baba je tri dana nakon očeve pogibije već tražila prava i dobila invalidninu. A mi smo imale dok smo se školovale tako da sad mama nakon što je otišla u mirovinu ima obiteljsku mirovinu po tati. Oslobađanje sudske pristojbe da, ali odvjetnica koja je najveći trošak nemamo pravo. Sad jedino ostaje nada da će baba koja ima 84 godine uskoro zaklopiti svoje vještičje oči, ali po svemu sudeći to neće tako skoro jer neko zlo ju drži da nas sve s oproštenje zaj....
  2. Da, imamo kupoprodajni ugovor. Iako je sa računa supruga cjelokupni iznos sjeo na račun "bakice", oni sad navode kako je ona njemu dala novac za adaptaciju i da mi nismo imali dovoljno svoga novca za djelomičnu adaptaciju kuće za što su naveli svjedoke, a koji nisu bili niti u blizini nas najmanje godinu dana. Njih 6 od 11 se čak nama ispričavaju jer nisu ni znali da će ih ona navesti kao svjedoke. Čak traže i moguće građevinsko vještačenje. Baba ima bespl. pravnu pomoć iako prima invalidninu po mom pok.ocu u iznosu od 2700 i svoje mirovine 1900, invalidnina ne ulazi u prihode. Tako da nas ona svako malo tužaka, a nas svaki odgovor na tužbu naravno podosta košta. Iako je baba živuće zlo uz potporu kćerke je neopisivo odvratna. Mojoj sestri i meni nije isplatila obećani dio, (to je bio usmeni dogovor). I što ako njezina odvjetnica pripremi neke debilne svjedoke na lažno svjedočenje??
  3. Poštovani, Moj suprug i ja smo prije godinu dana kupili kuću od moje bake, morali smo podići kredit kako bi isplatili moju tetku (njezinu kćer), s tim da je baka obećala meni i mojoj sestri da će nam isplatiti svakoj po 50 tisuća kuna što do sada nije učinila . Kuća je glasila na nju, iako ju je u cijelosti otplatio moj pokojni otac koji je nažalost poginuo u ratu '91, ali ona je prije toga tražila da moj otac isplati svoju sestru kako bi mu prepisala vlasništvo što on nije htio i mi smo otišli iz kuće zbog njezine naravi. Naime, ona je sada pokrenula tužbu radi isplate, iako je novac iz našeg kredita sjeo na njezin račun, otišla kod kćeri u Zg. ima besplatnu pravnu pomoć i 11 svjedoka koji ne znam što mogu svjedočiti, osim da smo mi podigli potkrovlje i promijenili stolariju. Njezina odvjetnica je nekoliko puta ispravljala tužbe, jer svi dokazi su u našu korist i ne znam što mogu očekivati. Hvala!
  4. Evo samo primjera koji je razjadio one koji godinama čekaju na stambeno zbrinjavanje.Naime u našem malom gradu jedna četveročlana obitelj, bračni par sa dvoje djece DOBIO je od države zdanje od trokatnice , jednom kućom u dvorištu, veliko dvorište s garažom s kanalima, sa svom infrastrukturom.Ne radi se o branitelju, već o "izbjeglici" iz BiH koji je u RH od prije rata u Bosni. Kako je moguće da moj muž 40% HRVI, i ja kao dijete poginulog branitelja nemamo pravo na stambeno zbrinjavanje,tj.imamo ali već pet godine zamolba stoji i odgovori su uvijek: sad u proračunu nema novca.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija