Jump to content

ifka

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. pa jesi li primljen-a u Osijeku s obzirom na te sve divne kvalifikacije?
  2. što se tiće bolovanja, to je isto vrijeme provedeno u radnom odnosu, i ne bi trebalo utjecati na taj ugovor. Samo budi uporna i ne daj se pokolebati!
  3. moraš razgovarati s njima na burzi. Trebal bi ti isplatiti 1000 E jer tako stoji u ugovoru!!! Ti si svoju stranu ugovora ispoštovala.
  4. burza ima i svoju web stranicu pa pogledaj. idi na googl traži zavod za zapošljavanje. Može biti i korisno; vrijeme provedeno na burzi prije prvog zaposlenja ti se može pribrojiti kod izračuna mirovine u radni staž. Sad sam to malo smotano rekla, ali ima tako nešto.Npr za invalidsku mirovinu to vrijedi ako nemaš dosta staža......
  5. možeš se prijaviti, ali nećeš imati sva prava koja bi imao da si se prijavio u roku 30 dana od završetka redovitog školovanja. Ne znam da li se računa možda po završetku školske godine ili kada si diplomirao. Samo se ti prijavi, ako ti netko može pomoći možda se i to oko datuma može srediti retrogradno.
  6. gledala sam o izračunu mirovine, jako je komplicirano. Da li netko zna iz iskustva da li se isplati ulagati u treći mirovinski stup i da li će biti veće mirovina ako se više izdvaja u prvi i drugi stup?
  7. zna li netko kako se izračunava visina mirovine? kako je za invalidsku a kako za starosnu? ima li veze dužina radnog staža, godine života, odvajanje u prvi, drugi i ev. treći mirovinski stup...?
  8. što se tiće nekih prava, rad kod istog poslodavca nije doslovno kod istog poduzeća već rad u istoj vrsti djelatnosti.. malo se raspitaj, nemoj da te zeznu za otpremninu!!!! možda nema veze što si kratko radila kod zadnjeg poslodavca, pa ti ne mogu isplatiti malu otpremninu!!
  9. da te pitam gdej si to našao za nastavnike? točan popis zanimanja ima u zakonu NN 71/99
  10. da ima interesantnih stcari: nigdje se ne navode vojnici i policajci ili je to možda u nekom drugom zakonu? a navedeni su: operni pjevači, dimnjačari, baletani... a nisu navedeni ni liječnici:mislim da imaju pravo radilozi, patolozi......
  11. u prvih 6 mj. se računa po visini isplačenih plača ( ne znam koliko zadnjih ) - maximum je 4250 kn za drugih 6 mj. je maximiu 1600 kn. koloko znam.
  12. da, to sam i ja našla u zakonu o mirovinskom osiguranju. navode se za primjer ( dimnjačari, baletani...). Čula sam da mogu i vozači ...Da li znate iz prakse još neka zanimanja osim onih dobro poznatih: vojska, policija.....?
  13. zna li netko koji sve poslovi ili zanimanja mogu uplačivati beneficirani radni staž?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija