Jump to content

Bran2605

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam sljedeći problem... Moja supruga je kupila 2009 stan od cca45m2... -- oslobođena je plačanja poreza! Sad bi prodali stan (znači prošlo je 3 godine!) te bi kupili kuću cca 90m2 Ja sam još uvijek prijavljen (i na osobnoj) kod roditelja, te ne posjedujem nikakvu nekretninu. 1. Da li supruga ima pravo "izbjegnuti" plačanje poreza? Jer po novom mora proći 3 god. da bi mogao prodati (po starom u poreznoj rekli 5 god.!) 2. Supruga uzima kredit - da li mogu ja postati vlasnik, kao prva nekretnina te se tako "izbjegnuti" plačanje poreza? Unaprijed hvala... P.S. Da su cifre poreza male ne bi tražio savjet... Ovako radije namjestim kupaonu ili kuhinju... 4500€!!! 5% od 90000€
  2. Evo ovako trebam savjet te da li mogu učiniti sljedeće: Kupio sam auto na kredit... nakon 2 god. kak više nisam mogao plačat kredit, ostao bez posla, dao sam auto u oglasnik tko želi auto može ga dobiti al uvjet je nastavak plačanja rate kredita ( ostalo je za otplatiti cca 9000€ a auto nije vrijedio više od 7000€!) No nebitno na cijenu ide sljedeće... Javio se čovjek da će preuzeti kredit i kod javnog bilježnika sklopili ugovor: Kupac se obvezuje redovito podmirivati obročne otplate do potpune otplate... Do potpunog izmirenja kredita kupac raspolaže vozilom na temelju punomoći ( za upravljanje vozilom, i obavljanje registracije vozila!) Knjižica vozila je u banci! Ja u svakom trenutku mogu poništiti punomoć kako kod bilježnika tako i u centru za vozila u zg...! Točka koja slijedi je bitna: U slučaju nepoštivanja preuzetih obveza kupac gubi sva prava iz ovog Ugovora, koji se raskida na njegovu štetu! Pošto nisu uplačene zadnje dvije rate, a sad će i treća doći na naplatu da li ja imam pravo otuđiti auto koji glasi na mene?! I raditi sa njim što me volja? Dakle mioslim platiti zaostale rate i nastaviti plačati, jer sam dobio posao i mogu dalje nastaviti plačati... Nadalje piše u ugovoru koji je ovjeren kod javnog bilježnika: Prodavatelj i kupac prihvačaju prava i obveze ovog ugovora, a za slućaj spora nadležan je Općinski građanski sud u Zagrebu! Moje pitanje je da li smijem otuđiti (oteti) vlastiti auto i odvesti ga da mu se promijene sve brave bez znanja kupca (ili skinuti tablice)? Molim pomoć...
  3. Bok, svima evo ovako... riječ je o mojoj majci... prije par mjeseci je moja majka išla sa posla kući i nezgodno je izašla iz očevog automobila te pala i slomila kuk.. uglavnom HZZO ne priznaje ozlijedu na radu unatoč žalbi poslodavca.. 1. HZZO je tražio mišljenje osobnog liječnika te je utvrđeno da je majka imala prije više god par moždanih udara i naveli su da ima "slabe kosti" misleći na osteoporozu, ali majka je bila par mjeseci prije pada na pretragama kostiju te je utvrđeno da je sve ok za njezine godine (1952 godište) kaj napraviti da se prizna ozlijeda na radu? mislim da prijašnji moždani udari ne bi smjeli imati veze sa novonastalom situacijom... molim za neki savjet..
  4. iznadprosječna je, ali moji kolege ing. strojarstva tuku cca 10000 - 15000kn! Imam ugovor kao pomoćnik, pa zatim anex ugovora kao rukovoditelj i na kraju odluku poslodavca da sam ovlaštenik. U ugovoru kao pomoćnik spominje se bruto iznos od 5500kn. U ostalome nigdje više ništa... Smatram da sam zakinjen i htio bi se riješiti odgovornosti.
  5. Molim za pomoć... Kako poništiti odluku poslodavca, tj. ne bih htio biti više ovlaštenik poslodavca Prvo sam bio pomoćnik rukovoditelja radne jedinice, pa nakon godinu dana postao rukovoditelj, pa mi nakelili još i ovlaštenik a sve za iste novce, čak mi se plača smanjila za krizni porez te zbog krize poslodavac za 10% radim za 5380kn!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija